1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 32 bit vai 64 bit, 4GB ram

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi p2pman 15.12.2013.

  1. p2pman

    p2pman Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2007
    Viestejä:
    540
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo elikkä olisi tarkoitus jossain välissä asentaa kone uusiksi, sen verran vähän väliä takkuaa kone ja erinäisiä ongelmia on. Minulla on nyt 32-bittinen Windows 7. Koneessani on ram-muistia 4GB. Tiedän muistirajoituksista ja siitä että 64-bittinen osaisi käyttää tuota kaikkea muistia ja että 32-bittinen osaa vain 3GB:tä käyttää.

    Mutta onko siitä mitään hyötyä asentaa 64-bittinen, kun 32-bittisen vähimmäisvaatimus on 1GB, joten sille jää tässä tapauksessa 2GB "muuhun käyttöön". 64-bittisen vähimmäisvaatimus taas on 2GB, joten sillekin jäisi siis 2GB "muuhun käyttöön".

    Eli jos siirtyisin 32-bittisestä -> 64, niin eikö se olisi "plus miinus nolla" -tilanne?

    Kone on Acer Aspire 7730G, joka kyllä tukisi 64-bittistä, jos sen vain haluaa asentaa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2013
  2.  
  3. Agent_007

    Agent_007 Senior member

    Liittynyt:
    05.05.2003
    Viestejä:
    29,936
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    143
    Noin se ei mene. Nuo Microsoftin ilmoittamat vähimmäisvaatimukset eivät siis ole OIKEAT vähimmäisvaatimukset, vaan nuo Microsoftin vähimmäisvaatimukset ovat vain hihasta heitettyjä arvioita sellaisista luvuista, joilla normaali työpöytäkäyttö onnistuu.

    Windowsi ei siis itsessään vie gigatavua tai kahta gigatavua keskusmuistia. Ja tuo 64-bittisen Windowsin minimivaatimus 2 gigatavua on aivan liian suuri 32-bittiseen verrattuna. 64-bittisessä suorittimessa vain osoittimet ovat tuplasti suurempia muistinkäytön kannalta, joten 64-bittiset sovellukset/käyttöjärjestelmät eivät siis vie tuplasti muistia 32-bittisiin versioihin verrattuna, vaan ero on jotain prosentteja useimmissa tapauksissa.

    Windowsien kohdalla suosittelen aina 64-bittisen version asentamista.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2013
  4. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Itse asentaisin 32-bittisen version jos keskusmuistia on alle 4 Gt. 64-bit jos keskusmuistia on yli 4 Gt.
     
  5. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Mitä etua 32-bittisestä käyttiksestä on nykykoneessa verrattuna 64:en?
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Tätä mäkin olen miettiny? Omasta mielestä 32-bit on ihan turha nykypäivänä. Home premium, Professiona ja ultimate käyttikset vois julkaista vain ja ainoastaan 64-bit. Eihän kukaan rakenna nykypäivänä konetta johon tulee alle 4GB muistia. Näin niinku esimerkkinä.
     
  7. Datanen

    Datanen Guest

    Liittynyt:
    21.09.2010
    Viestejä:
    5,322
    Kiitokset:
    68
    Pisteet:
    108
    Toisaalta voisi kysyä että mitä etua 64-bittisestä versiosta on jos kuvitellaan että koneessa on alle 4 Gt keskusmuistia.
     
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    No ihan ekana tulis mieleen se että jos myöhemmin tahtoo laittaa muistia vaikka 8GB niin ei tarvi asentaa käyttistä uudestaan. Kun siitä 64-bit ei mitään haittaakaan ole.
     
  9. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    143
    Juurikin se, että 64 on nykypäivän standardi ja muistia koneeseen tulee luultavasti ennemmin lisää kuin vähemmän.
     
  10. p2pman

    p2pman Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2007
    Viestejä:
    540
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli siis... 64-bittinen vie vain vähäsen enemmän muistia, joten jään siis reilusti plussan puolelle kun tulee käyttöön 1GB lisää muistia?

    Jos sanomasi pitää paikkansa, niin ihmettelen kyllä miksi Microsoft on laittanut noin suuret erot noihin vähimmäisvaatimuksiin.

    Miksi suosittelet 64-bittistä silloinkin kun keskusmuistia on alle 4GB?


    Entäs silloin kun sitä on tasan 4? ;) :D
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,770
    Kiitokset:
    768
    Pisteet:
    193
    Ottaisin ilman muuta 64bit käyttiksen 4Gt:n muistilla, ja minulle jäisi vastaisuudessa vielä mahdollista lisä sitä tarvittaessa.
    Jos mikään asia ei pakota ottamaan 32-bitin käyttistä, niin ilman muuta 64bit.
     

Jaa tämä sivu