1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 uudelleenasennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jarkai 10.04.2022.

  1. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt asennustikku valmis. Ajattelin nyt vaihtaa ssd-levyn vanhan tilalle nyt. Sittenkö vaan tikku koneeseen ja virta päälle? En ole ennen tehnyt, joten varmistelen hieman, että onnistuu eli lähteekö asentumaan itsestään vai tarvitseeko tehdä jotain.
     
  2.  
  3. WinLix

    WinLix Active member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    746
    Kiitokset:
    121
    Pisteet:
    53
    Osa koneista voi bootata tikulta automaattisesti mutta osa vaatii F12,del painikkeen painamista useaan kertaan heti kun näyttö herää.
     
  4. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli jos ei lähde itsestään, onko alin oikea valinta?
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Puhdas asennus pitää käynnistää suoraan boottaamalla kone käynnistymään USB-asennusmedialta.
    Ikkunassa, mihin Windows asennetaan, poistetaan kaikki levyn osiot "Poista" napilla niin, että jana on yksi yhtenäinen varaamaton osio. Asennuksessa tulee valita sama versio mikä oli aikaisemmin aktivoitu, eli Home taio Pro, jotta se aktivoituu.
    Tuotelisenssi kysely ohitetaan ruksilla, koska siellä oli aikaisemmin kymppi asennettuna.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,045
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Asuksella käynnistysvaliko valitaan vähän mallista riippuen, joko F8 tai Esc näppäimellä useimmiten.
    Voit käynnistää asennuksen myös tuosta kuvan setup.exe:tä
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Et voi käynnistää asennusta suoraan Windowsista.
    Puhdas asennus pitää käynnistää suoraan boottaamalla kone käynnistymään USB-asennusmedialta.
    Ikkunassa, mihin Windows asennetaan, poistetaan kaikki levyn osiot "Poista" napilla niin, että jana on yksi yhtenäinen varaamaton osio. Asennuksessa tulee valita sama versio mikä oli aikaisemmin aktivoitu, eli Home taio Pro, jotta se aktivoituu.
    Tuotelisenssi kysely ohitetaan ruksilla, koska siellä oli aikaisemmin kymppi asennettuna.
     
  8. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ok, eipä sitten muuta kuin kokeilemaan!
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    AD temppuillee minulle jälleen.
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,045
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Voi sen käynnistää windowsin puoleltakin, mutta en muista tuleeko siinä silloin missään vaiheessa sitä valikkoa jossa voi poistaa kaikki osiot. Se vaihtoehto kyllä tulee missä voi valita, että säilytetäänkö tiedostoja vai poistetaanko kaikki tiedot ja asennetaan windows uudestaan.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Ei taida onnistua muuten, kuin bootissa asennusmedialta, en ainakaan tunne sellaista tapaa.
    Jos haluaa täysin uuden puhtaan asennuksen.
     
    jarkai kiitti tästä.
  12. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Näyttäisi päivitys onnistuneen, koska tämä viesti tulee nyt uudelleenasennetulta koneelta. Mitenkäs on ajureiden päivitysten laita vai riittääkö Windows updaten käyttäminen? Asensin sieltä nyt kaikki päivitykset paitsi valinnaiset.
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,045
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Aika pitkälle updaten kautta tulevat riittää kympillä. Jos laitehallinnassa näkyy kolmioita tai tulee muita ongelmia, niin sitten voit katsoa löytyykö laite/ajurivalmistajalta toista ajuria.
     
    jarkai kiitti tästä.
  14. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    OK, kiitoksia kaikille ohjeista! Kannatti rassata.
     
  15. OneMember

    OneMember Active member

    Liittynyt:
    12.01.2006
    Viestejä:
    3,165
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    78
    Puuttuvat ajurit löytyvät usein laitteen valmistajan sivuilta.
    Asuksen sivulla olevat R513CL-ajurit taitavat olla tuolle sopivat.
     

Jaa tämä sivu