1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Windows 10 pro asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi esa_v 24.09.2016.

  1. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Jes, vihdoin ja viimein se onnistui (30.9.2016)! Tyhjennin koko koneen DBANilla ja vieläkin ihmettelen, että miten onnistuin siinä :D Käynnistin tyhjennysohjelman klo 8.00 ja ohjelma oli suorittanut tehtävänsä klo 18.30 eli kannattaa varata aikaa tälle hommalle.

    Sitten työnnin win10pro levyn sisään ja valitsin käynnistysaseman :) kun tuli se vaihe, jossa valitaan se asema, jonne tuo windows asennetaan, niin nyt meni perille se, että tässä vaiheessa pystyy luomaan tuon toisen aseman eli osioimaan. Tämä vaihe meni nappiin ja ihmettelen, että miten se voi olla kohdallani mahdollista :D Hyvä näin :)

    Kun windows 10 home oli koneella, mietin aktivointia. Tuo sama virhesanoma, josta oli aiemminkin puhetta, tuli edelleen esiin. Soitin 4 kertaa Microsoftin asiakaspalveluun. Suomenkielistä palvelua ei tuolloin ollut saatavana eikä nuo englantia puhuvat asiakaspalvelijat ymmärtäneet mitään, kun koitin vääntää heille lisenssikoodin kirjaimia englanniksi. Liekkö tästä p-karjalan murteesta johtuvaa...

    Löysin sitten sitten googlettamalla microsoftin sivun, siis sivun, jossa on esitetty ongelma ja siihen toinen antanut ratkaisun. Ja mitä löysinkään. Siellä oli avain, jolla sain vaihdettua tämän win10homen win10PROksi!! Ja tämän jälkeen oli tietokoneen uudelleenkäynnistys. Tuon jälkeen valittiin taas tämä VAIHDA TUOTEAVAIN ja sen jälkeen annettiin tuo oma, ostettu lisenssiavain! Ja siinä se, nyt oli Windows 10 Pro asennettu ja aktivoitu.

    Tässä vielä kaikki tiivistettynä ja siis ratkaisun jakoa muillekin lukijoille :)
    Kun sinulla on ostettu Windows10Pro lisenssineen ja se ollaan asennettu koneeseen joko levyltä tai tikulta, on koneessa ensimmäisenä Windows10Home. Ja kun seuraavaksi aletaan siirtyä tuosta win10HOME -vaiheesta win10PRO'hon, edetään näin:
    1. Valitse --> Vaihda tuoteavain.
    2. Kopioi siihen väliaikainen koodi VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T (osoitteesta: http://answers.microsoft.com/en-us/...4/599adf45-88bc-4a6d-afe7-0eefebb76e09?auth=1)
    3. Käynnistä kone uudelleen.
    4. Valitse --> Vaihda tuoteavain.
    5. Luovuta oma, ostamasi lisenssiavain ja nyt Windows10Pro on asennettu ja aktivoitu! :)


    Kiitän ja kumarran suuresti kaikkia, jotka osallistuivat tähän keskusteluun ja mysteerien ratkomiseen!! Vuodatitte vuokseni verta ja hikeä, mutta vihdoin ja viimein päästiin perille ja ongelmat ratkaistu! :)

    Hyvvee syksyn jatkoo kaikille! Mie tästä seurraavaks lähen käpeksimmää tuonne ulos hanhimuuttoo seurroomaan :)
     
    1pertti, i9Extreme, rick79 ja nämä jäsenet kiittävät tästä.
  2.  
  3. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kiitos seuraaville!

    IlmoPJ,
    vps358
    tarantella
    Tepsu9
    i7Extreme
    *Trinity*
    rick79
    eklu
    1pertti
     
  4. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,131
    Kiitokset:
    161
    Pisteet:
    93
    DBan ottaa aikaa sitä pitempään mitä useammin levyasema on määratty ylikirjoitettavaksi.
    Sitä en tiedä mikä on oletus, mutta kertasivelyllä pitäisi kyllä tulla valmista.
    Tuo on ns. vainoharhaisille (tai pedofiileille) tarkoitettu, kuska DBAN kirjoittaa nollaa joka toisella ja ykköstä joka toisella kerralla koko levylle, jolloin nämä NSA:t ei saa mitään irti levystä enää, siksi sen ajo kestää.

    Miksi sitten tuo Kymppi sitkaasti tarjosi sitä Home:ista versiota sinulle, on pieni arvoitus, kun vastaan pitäisi tulla:
    http://www.windows10.windowsreinstall.com/images/install_images/Other 64-bit-2016-04-13-14-32-53.png
    jossa se versio valitaan ennen asennusta.
    Saattaa liittyä tuohon aktivointihärdelliin, kun Microsof tallentaa ne avaimet omille servuilleen, niin se ei hevillä usko että samaan koneeseen ollaan vaihtamassa versiota, en tiedä.

    Mutta hyvä kun sait vaihdettua haluamasi lopulta.

    T: Vesku
     
  5. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Sitten kun jaksat ja kaikki on ok, softat, yms. asennettu, älä unohda varmuuskopioida (luoda järjestelmän näköistiedostoa (+korjauslevy) ja palautuspistettä).
     
    esa_v kiitti tästä.
  6. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Enpäs tullut ajatelleeksi DBAN'in kohderyhmiä, että keille tuo ohjelma on yleensäkin suunnattu. Valitsin DBAN'in ihan vaan siksi, kerta kaveri sitä minulle tarjosi vaihtoehtona ja ajattelin toivoen, että kaikenlainen roska lähtee koneelta sitä kuormittamasta mukaan lukien nuo aiemmat valmiina olleet windows versiot kuten 8 ja 8.1. Miusta ei oo mitään järkee asentaa uutta käyttöjärjestelmää, jos antaa vaan kaiken roinan (jota ei nää) olla siellä sisällä. Miusta on kyllä viisaampaa tyhjentää tuolloin kyllä koko kovalevy ja ottaa tärkeät tiedostot vaan talteen. Tässä oli työtä jo aivan tarpeeksi muutenkin, niin ajattelin, että miksi etsiä muuta ohjelmaa konetta tyhjentämään, kerta tämä yksi siihen jo löytyi.

    Ja sitä en tiedä, miksi pro-vaihtoehtoa ei listassa ollut. Mutta päästiin tässä maaliin ilman sitäkin, onneksi ja hyvä näin.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Hyvä asia on se, että sait homaan kuntoon ja käyttöjärjestelmän asennettua.

    Omassa käytössä on ihan sama onko se poistettu roina siellä levyllä, koska sitä et kuitenkaan näe, eikä se kuormita konetta.
    Toinen asia on sitten jos myyt koneen ja sillä on poistettu jotain arkaluontoista tai muuten privadataa, jota et halua kenenkään pystyvän palauttamaan.
     
  8. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kiitos i7Extreme! Tässä vielä miettii, että mitä kaikkia ajureita tässä tarvii lisäillä.

    Palautuspisteen kyllä tiijän, mutta muita miulla ei oo ollunnakaa vissii *köh köh*. Mutta löysinkin jo microsoftin infosivut, missä neuvotaan, että miten mikäkin homma suoritetaan :)

    Kyllä tämä nyt tästä, kiitos vielä! :)
     
  9. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Mie tuskin koskaan aiemminkaan tätä kovin puhtaana sain piettyä. Sitä näkyvää roinaa oli varmasti ennen tuota siivousta ja paljon. En oikein usko, että ccleaneri kaikki turhat tiedostot poistelee. Sitten kun poistaa jonkun sovelluksen, ei aina kaikki tiedostot siitäkään katoa, vaan jäävät koneelle, siis ihan näkyviä sellaisia. Nyt on selkeesti nopea kone, taas kerran ja kera uuden käyttöjärjestelmän ja vakoiluohjelmakin tipotiessään :)
     
  10. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Vesku nyt kyllä aika rankalla kädellä kärjisti, joko tahattomasti tai tahallaan. Mutta Dban on yleisesti käytetty softa kun kaikki pitää ehdottomasti saada pois levyltä. Sitä käyttää firmat, sairaalat, jne. kun uusivat koneita. muutamia vuosia sitte yhdessä firmassa vaihdettiin koneet, vanhat koneet meni myyntiin ja niistä irrotetut kovot tuhottiin mekaanisesti. mutta ennen luovutusta firmalle joka hoiti tuhoamisen jokainen kovalevy ajettiin Dbanilla tyhjäks että mitään ei vahingossakaan voida onkia levyiltä. Tuo on niinsanottua "Pankkilogiikkaa" Eli ei luoteta keneenkään. Ja sen hyvä logiikka kun vaihdetaan koneita juuri jossain sairaalassa, verotoimistoissa, jne.. Yleensäkkin missä on joko liikesalaisuuksia tai sitten muiden ihmisten tietoja.
     
    esa_v kiitti tästä.
  11. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,131
    Kiitokset:
    161
    Pisteet:
    93
    Joo, tais lipsahtaa, en tietenkään tarkoittanut, että DBAN:in käyttö olisi automagik mitään epäilyttävää, kunhan vaan totesin, mihin tarkoitukseen ohjelma on kehitetty ja miksi sen ajo voi kestää kauankin.
    Tuosta voidaan ollakin sitten montaa mieltä onko tuo moninkertainen tyhjentely ollenkaan tarpeellista.

    T: Vesku
     
  12. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Mie vielä vaivaan sen verran, että onko nuo tuossa nyt ne oikeat ajurit? Ja kaikkiko 39 ajuria tuolta sivulta asennetaan vai valitaanko tuosta listasta vain jotkut tietyt ajurit?

    Tuossa se sivu, jonka löysin. Liekkö oikealla sivulla olen?
    https://www.asus.com/support/Download/14/11/11/6/pZOJTEfAciYZCCUB/45/

    Eli windows 10, 64bit.

    Koko ajan on pitäny olla mänössä ja tehä sitä sun tätä. Mutta jos nyt jossai vaiheessa pääsis tässä hommassa päätökseen :)

    Kiitos!
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Käytännösssä tuolla sivulla ei ole tarjolla yhtään ajuria kympille ja jos kaikki toimii, niin ei ole tarvettakaan. Ajurit ovat varmaan tulleet jo kympin asennuksen aikana.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Aika hyvin kymppi kaivaa kuitenkin jostain noita ajureita, jos esim. äänet ja verkko toimii, en näe mitään syytä päivittää niitä.
    Näytönohjaimille kymppi on tarjoillut vääriä ajureita, joten se kannattaa hakea aina Nvidian tai AMD:n sivulta ohjaimesta riippuen.
     
  15. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Mut ööh, miks tuos Drivers and Tools -kohdan alla on valittavana vaihtoehtona tuo windows 10, 64bit,? Sori, en hokaa...

    https://www.asus.com/support/Download/14/11/11/6/pZOJTEfAciYZCCUB/45/

    Kohdassa Utilities on parikin päivitystä ja näkyis tukevan tuota win 10. Pisti silmään, että niistä ekan kohdalla on huomautus: "Ennen asennusta, varmista että laitteeseen on asennettu v2.10.01 tai uudempi versio ASUS Manager / ASUS liiketoimintapäällikkö / ASUS Command". Mistäs sen 2.10.01 version tai uudemman hankkii? Tässä koneessa kun ei näy olevan ennestään. Biossin kuudesta päivityksestä en oo räpänny mitään auki.
     
  16. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Tuo on vaan päivitys ja vaatii varmaankin aluperäisen version (on ollut ehkä jollain DVD: llä tmv.) Nuo on niitä "työkaluja" ja lisäsoftia, ei varsinaisia ajureita (= ei pakollisia).
     
    esa_v kiitti tästä.
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Tuolla sivulla ei ollut yhtään ainoata oikeata päivitystä, millä koneen laiteajureita päivitettäisiin ja toimintaa parannettaisiin.
    Siellä oli kyllä jotain Utilities päivityksiä, joita toiset nimittävät konetta hidastaviksi roskaohjelmistoiksi.

    Voit unohtaa kaikki tuon sivun päivitykset, koska koneesi noista päivityksistä ei hyödy mitenkään (eivät ole varsinaisia laitepäivityksiä) ja Biossia on turha lähteä päivittämään, kun kaikki toimii normaalisti, siitäkään ei saa lisäarvoa.
     
    esa_v kiitti tästä.
  18. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tämä selvä, kiitos! Latasin muuten tollasen Driver Booster ohjelmankin. Tuossa on ohessa lista päivityksistä.

    Eikä tämä vielä tähän pääty... Mitä tarkoittaa tuollainen ilmoitus koneen käynnistyttyä? --> Aisuite3 - Tuntematon nimi.

    Poistanko, korjaanko, vai mitä teen? :/
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,928
    Kiitokset:
    1,003
    Pisteet:
    243
    Onko koneellasi joku toimimaton laite, vai miksi koitat neuvoista huolimatta päivittää ajureita? Jos ongelmia ei ennestään ole, niin tuollaisilla driver boostereilla niitä voi tehdä, eli ehdottaisin, että poistat sen.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Et tarvitse mitään Driver Boostereita, jos laitehallinnadssa ei ole varoitusmerkkejä. Tuon tyyppisillä ohjelmilla monet ovat saaneet koneensa solmuun.

    Jos nyt oikein ymmärrän, niin tuo aisuite on juuri noiden asusin roskaohjelmiin liittyvä juttu, josta mainitsin edellisessä viestissäni, poistaisin sen kyllä.
     
  21. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tuo aisuite propleema tuli yhden asennetun ohjelman myötä. Tämä ongelma hävisi poiston myötä...
     

Jaa tämä sivu