1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Windows 10 pro asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi esa_v 24.09.2016.

  1. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    En kyseenalaista asiantuntemusta. Minähän tuossa sanoin ja tarkoitin, että mitä tuossa on tullut jätettyy tekemättä/huomioimatta, lähinnä itseni kohdalla.

    Secure boottia ei pysty edelleenkään disabloimaan.
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    se f8 näppäimen idea on että kun käynnistät koneen napista niin rämpytät f8 näppäintä ja se ei johda mihinkään biosiin vaan tulee boot menu josta voi valita miltä asemalta kone käynnistetään. Huomioi sana "rämpyttää" oman kokemuksen mukaan harvoin riittää yksi keveä painallus.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,928
    Kiitokset:
    1,003
    Pisteet:
    243
    En tuota epäillytkään, vaan tarkoitin, että itselläni ei ole mitään asiantuntemusta pöytäkoneiden suhteen, kun olen ollut tekemisissä vain läppäreiden kanssa.
    Kyllä se täytyy jotenkin voida muuttaa tilaan Disabled. Jossakin läppärissä vaadittiin ensin Supervisor Passwordin asettaminen (ainakin väliaikaisesti), mutta kuten sanottu, se oli läppäri, jossa yleensäkin on erilaiset tietoturvasysteemit.
     
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    https://www.all4os.com/windows/disable-asus-motherboards-uefi-secure-boot.html
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Tupla posti ku känny sekoilee. Eli sain linkitettyä vain 1pertin viestiin tuon miten se secure boot disabloidaan Asuksen emoilla. Kuvien kanssa ohje joten ei voi kovin mettään mennä.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Voitko nyt ensin tarkistaa, onko emosi tuo H81M-A, joka tuolla laittamassasi kuvassa on viestissä #87?
    Jos on niin tässä sen emon manuaali: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb...ies.pdf?_ga=1.214906071.1792757523.1475091838
    Tässä pari asiaa siitä.

    Tutki sivu 2-13 Secure boot

    sivu 2-7 on maininta The Boot Menu (F8) button is available only when the boot device is installed to the system.

    Nyt kuitenkin katsoin tuo koneesi tyypin (M11AD) sivulta saatavaa manuaalia, joka näyttäisi olevan tyypillinen pakettikoneen rajallisilla tiedoilla oleva manuaali. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/Desktop/M11AD/FI8496_M11AD.pdf?_ga=1.52297577.1792757523.1475091838
    Onko nyt sitten niin, että tuo koneessasi oleva emolevy on jotenkin riisutumpi malli vai ei.

    Aika hukassa tämän kanssa näköjään mennään.:(
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
  9. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Emolevy: H81M-A_DP/M11AD/DP_MB

    Windowsia ei voitu aktivoida.

    Virhesanoma: 0xc004f014

    ***************************************

    Fast Boot = Disabled

    Secure bootissa vain vaihtoehdot 1) Windows UEFI mode 2) Other OS.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2016
  10. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Puhelin jumii, mut sen verta edistystä, että boottivalikko saatu näkysälle, vihdoin ja viimein. Katsotaan, mitä tulee, mutta käyn välillä kodalla syömässä.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    esa_v kiitti tästä.
  12. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kaveri kertoi eilen tällaisesta ohjelmasta kuin Darik's Boot and Nuke 2.3.0 (dban). Kun eilen laittoi ton pyöriin tälle koneelle ja näytti, että ohjelman eteneminen koneella vie 12 tuntia, niin tuo kaveri ei malttanut odottaa ja lopetti rojektin kesken ja pisti pro levyn sisään.

    No en yllättynyt, että edelleenkin tulee virhesanoma, tuo sama siis.

    Miulla ei oo minnekään kiire. Nyt tuo ohjelma saa tyhjentää konetta vaikka vuorokauden.

    Oisi myös kiintoisaa tietää, miksi asemien osiointi pitää tehdä ihan alussa, jos haluaa terasta jätettävän vaikka vain 120gigaa c-asemalle? Siis missä vaiheessa ja miten? Pitääkö sekin tehdä jo biossissa, sillä jos sen myöhemmin yrittäö tehdä, niin silloin kahta eri asemaa halutessa c-asema nielaisee itselleen terasta puolet. Toiveena oli että C-asemalle 120g ja sitten D-asemalle loput.

    Ilmeisesti on sitten näin että pro'ta asennettaessa tulee ensin Home koneelle ja siitä tulee päivitys Proksi. Mutta kumma vain, että lisenssikoodia laittaessa tulee virhesanoma.

    Tämän jälkeen jos moista eteen tulee, on pakko soittaa tukeen.

    Mutta kaikkenne ootte täällä kyllä antaneet ja kiitos siitä kaikille! Mie oon ihe kyllä vähä-älynen näitten asioitten suhteen. En vaan oo opiskellu biossii tai mitään boottivalikkoja, koskaan aiemmin. Niin sitä on hieman sitte tässä kuin halolla päähän lyöty.

    Ja otin toki tuon linkkisi myös huomioon, kiitos! :)
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,131
    Kiitokset:
    161
    Pisteet:
    93
    Kympin asennusta kuvien kanssa...

    [​IMG]
    Jos tuota tai suomenkielistä vastaavaa teksitiä ei saa näkösälle, BIOS:ta pitää käpistellä.

    Tässä vaiheessa valitaan se custom, muuten ei päästä käpistelemään kovalevyjä.

    Pitäis päästä tämän tyyliseeen ikkunaan, jossa levyä käpistellään.

    T: Vesku
     
    esa_v ja i9Extreme kiittävät tästä.
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 30.09.2016
  15. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,149
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    93
    Tässä muutama esimerkki.
    1) Koodata tai skriptata
    2) Tehdä ylläpitotoimenpiteitä, yleensä omavaltaisia ja ilman lupaa, tietokoneeseen
    Onks joku käpistelly tän serverin kans?
    Hakea tuntumaa johonkin asiaan.
    "Armeijassa pääsin ekaa kertaa käpistelemään aseita."
    "En mä oo mikään ekspertti tässä, oon vaan vähän käpistelly."
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    Kyllä minäkin tuon edellisen urbaanisanakirjasta löysin.
    Eikös täällä pitäisi antaa ohjeita joita osaamattomankin pitäisi osata suorittaa, kuten seuraavat lausahdukset:

    Mitä tehdään seuraavissa tapauksissa?
    -biossia käpistellä
    -käpistelemään kovalevyjä
    -levyä käpistellään.

    Tuntuu siltä, että joillekin tämä on paikka diggailla ja yrittää näyttää osaavansa käyttää hienoja termejä, joille ei ole vakiintunutta suoraa toiminnallista ja teknistä merkitystä, jotta sen perustella voisi suorittaa jotain toimenpiteitä.

    Eikös täällä tulisi pyrkiä kielenkäyttöön, josta osaamatonkin voi asiaa ymmärtää.

    Vai oliko nuo neuvot annettu tässä mielessä?
    edit:virheitä
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2016
  17. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Tuolla vps358: n kuvasarjoissa oli tuo osiointi mahdollisuus näkyvillä, siellä kohta (new tai uusi):
    [​IMG]
    Tuolla on myös se levyn alustus vaihtoehto (format).

    (Levyn osioinnin voi tehdä myös jälkikäteen Windowsin levynhallinnasta käsin).
     
    esa_v kiitti tästä.
  18. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,131
    Kiitokset:
    161
    Pisteet:
    93
    @tarantella
    Kuule, jokainen antaa ihan vapaaehtoisesti ohjeita täällä ja jos jonkun tyyli ei miellytä, niin opetteleppa sietämään asiaa.
    En minäkään kauaa sinun tyyliäsi jatkuvasti dissata minua jaksa, vai saatko rahaa siitä?
    Voitko väittää, että antamani oheet olisivat selkeästi väärin?
    Mahdatko olla ainoa jota käyttämäni kieli häiritsee?

    T: Vesku
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Helpommalla päääset, kun poistat levyn osiot kokonaan ja aloitat asennuksen suoraan osioimattomalle levylle.
    (ei suoriteta siis osiointia, eikä alustusta (Format)

    Asennuksen jälkeen asennusosiota (C) on helppo pienentää ja muodostaa rinnalle D osio.
     
    esa_v kiitti tästä.
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,035
    Kiitokset:
    1,023
    Pisteet:
    223
    OT; anteeksi nyt vaan vps358 ei tarkoitus ollut mitenkään loukata. Kysyin siksi, kun en ymmärtänyt mitä tuo käpistely tarkoitti noissa eri yhteyksissä, eli mitä niille silloin tehdään.
    Tuo video-ohje oli todella hyvä.
     
    esa_v kiitti tästä.
  21. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,131
    Kiitokset:
    161
    Pisteet:
    93
    ^
    Anteeksipyyntö hyväksytty, toki itse kullakin, myös minulla, on aina välillä syytä tarkastella omaa ulosantiaan...

    T: Vesku
     
    esa_v kiitti tästä.

Jaa tämä sivu