1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Windows 10 pro asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi esa_v 24.09.2016.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Ei tuo taida olla ollenkaan hullu arvaus. Koneellehan on aktivoitu jo W 10 Home ja tämä aktivointi on tallennettu koneen tietoihin (ei kiintolevylle, josta se poistuisi). Eikös siellä Windows 10:ssä ole jossakin sellainen kohta kuin "Change product key"? Jos sinne laittaisi tuon Pro-version tuoteavaimen.

    [​IMG]
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Joo vähän tutkiskelua, ja homma onkin selkeänpi.

    https://support.microsoft.com/fi-fi/help/12384/windows-10-upgrading-home-to-pro

    http://www.zdnet.com/article/going-pro-how-to-upgrade-windows-10-home-without-hassles/


    Ohi aiheen kommentti tähän, Onko täällä ketään joka ymmärtäisi Saksaa?
     
  4. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Niin, kovasti ainakin yritin alustaa ja siinäkään ei alkanut näkymään valoa tunnelin päässä.
    Olen alustanut jo kaksi kertaa, mutta ei vaan windowsi lähde tiehensä.
    Mitä teen väärin...?

    Vaan en tiijä edelleenkään, minkä tautta ei pyyhi kaikkea tavaraa pois, taustakuvakin pysyy paikoillaan.

    Noista alustusvaiheista koitin tänne kuviakin laittaa, mutta ei sekään ongelmitta suju, erroria tuli siinäkin vastaan!

    Olisitteko ystävällinen ja kertoisitko, että miten vaihe vaiheelta bootataan suoraan asennuslevyltä? Minä en ole atk nero, kuten varmaan monelle täällä on käynyt tämä asia ilmi.

    On painettu monta kertaa tuota F8 painiketta ja ei mitään tuu esille. Hyvä että edes f2 painamalla pääsee biossiin asti.

    "Käynnistysvalikko ei tarkoita Windowssissa olevaa käynnistävalikkoa" eli mitä käynnistysvalikkoa tässä sitten tarkoitetaan? Minen paljoo sivistyssanoja ymmärrä ja lisäksi, jos miulle puhutaan käynnistysvalikosta, olen ensimmäisenä menossa windowsin omaan käynnistysvalikkoon. Minä en ole koonnut tietokoneita, enkä ole mikään datanomi tms, joten hyvä, että osaan edes biossiin mennä ja vaihtaa siellä järjestystä.

    Mutta joo. Näyttää siltä, että rojut on muuten alustuksen myötä lähteneet pois, mutta win10home on vieläkin koneessa ja taustakuva pysyy työpöydällä tiukasti kiinni.
    Windows 10 Pro'n avaimen laittaminen Home'n avaimen tilalle ei toimi, virhesanomaa tulee välittömästi.
     
  5. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Pitäneekö sitten kokeilla tätä kautta. Joillain sivuilla luki, ettei 10homesta voi päivittää 10proksi. Koitetaan nyt tätä, vaikka oisin kyllä halunnut tuon 10homen tältä koneelta hemmettiin ja tehdä täysin puhtaan asennuksen.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Kokeile ihmeessä.
    Miten yritit levyn alustusta?
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Tähän lisäkysymys: Montako kovalevyä koneessa on?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Vastaa nyt noihin kahteen edelliseen kysymykseen, jotta päästään eteenpäin.
    Miten yritit suorittaa alustuksen?
    Montako kovalevyä koneessa on?
    Asennuslevyke laitetaan DVD-asemaan, käynnistetään kone uudelleen ja painellaan samalla F8-nappia.
    Varmistetaan nyt vielä tuo näppäin, jos koneen käynnistyessä ei tule käynnistysvalikkoa F8 painelemalla, niin kerro tarkka koneen/emolevyn tyyppi, jotta se voidaan varmistaa.

    Vastaa nyt kuitenkin noihin kahteen muuhun esitettyyn kysymykseen myös.
     
  9. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Koneessa on tasan yksi kovalevy.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Ymmärrän, että monta kysymystä yhdessä viestissä on joillekin liian vaikeaa.
    Yritä nyt kuitenkin vastata vielä, miten yritit suorittaa alustuksen.
     
  11. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Eli Windowsin Asetukset -kohdan kautta, missä on pystyrivissä seuraavat kohdat --> Windows update, Windows Defender, Varmuuskopioi, Palauttaminen, Aktivointi ja Kehittäjille. Tuon palauttamisen kautta siis.

    Tasan yksi kovalevy koneessa.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Tuolta kovalevyä ei voi alustaa ja kaiken lisäksi Windows ei anna alustaa (formatoida) itseään levyltä pois.
    Kerro nyt sitten vielä nuo mitä kyselin käynnistysvalikosta, liittyen koneeseesi jos et sieltä pääse käynnistämään DVD asennuslevyä.
     
    rick79 kiitti tästä.
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Kokeilitko jo tuota Microsoftin ohjetta muuttamiseksi homesta proksi?

    Sun täytyy käyttää jotain alustus ohjelmaa joko usb:ltä tai dvd:ltä. Kuten yllä jo kerrotttiin, käyttöjärjestelmän sisältäväv levyä ei voi alustaa windowsista käsin.
     
    esa_v kiitti tästä.
  14. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    490
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Kyllä kumma jos ei pysty asentaessa tuhoamaan kovon osioita, just pantiin läppäriin uusi kymppi ja sehän tekee kaksi osiota sinne kovoon. Siinä siis SSD kovo vaihdettu ostaessa ja kaverilla omasta vaatimuksesta aito kympin DVD levy, kun ei tykänny niistä tee itse palautus levyt ja ne osiot jää sinne viemään tilaa ikuisesti. Kaveri ei ole köyhä eikä kipee mutta ihan käsi tietokoneiden kanssa ja meni asentamaan jonki ilmaisen nopeutus ohjelman ja se oli siinä. Pantiin siis uusiksi ja laitoin virustorjunnan adware cleanerin ja ccleanerin ja sanoin että muuta et tarvitse.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Aivan, helpoin tapa tähänkin on käynnistys asennuslevyltä ja asennustapa "Mukautettu" ja siitä Asema-asetukset ja osioiden poisto ja asennus.
     
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173

    View: https://www.youtube.com/watch?v=YkdRfOxeV_Y
    Tuossa mennään jo tosi rautalankaan mutta kato tuo ja koita asentaa noin. Sulla se pro on todennäköisesti samanlaisessa pudotusvalikossa kun tuossa on suomenkielen valinta, jne.. Mukautetussa asennuksessa poista KAIKKI LEVYOSIOT!!!!!
     
  17. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Mistä tällaisen alustusohjelman saisi? Mie vielä huonolla tuurilla hommailen vielä väärän sellaisen...


    Järjestelmän toimittaja ASUSTeK COMPUTER INC.
    Järjestelmän malli M11AD
    Järjestelmän tyyppi x64-based PC
    BIOS-versio/päiväys American Megatrends Inc. 0403, 24.10.2013
    Suoritin Intel(R) Core(TM) i5-4430 CPU @ 3.00GHz, 3001 Mhz, 4 ydin(tä), 4 loogista suoritinta
    KOVALEVY: WDC WD10EZEX-22BN5A0 - WD BLUE DESKTOP HARD DRIVE
    SATA / 64MB CACHE / WD 10 EZEX

    http://hintaseuranta.fi/tuote/poyta...i7-4770-8-gb-1-tb-win-8-keskusyksikko/2388821

    http://www.pcchecker.co.uk/desktops/asus-m11ad.html

    http://memoryget.com/media/catalog/...8eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/1/p1060089.jpg

    Ja siis F8 näppäimellä ei tuu mitään esiin.
     
  18. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Vois tuo hemmo tuossa YouTube videolla puhuu hiukka nopeammin, on melko pikapuhuja. Mut joo, koitellaan pysyy kärryillä. Ja kiitos videosta!
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Antamasi tiedot varmisti, että koneesi (käynnistysvalikon) boot menun näppäin on F8.
    Emon H81M-A manuaalissa on seuraava maininta:
    Boot your computer. When the ASUS logo appears, press <F8> to show the BIOS Boot Device menu

    Eli tuolta voit nyt valita sen asennus DVD:n ja käynnistää asennuksen.
     
  20. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Toi F8 kokeiltu, ei toimi, ei lähde näyttään mitää biossii, vaikka missä tahansa vaiheessa sitä painelin, oli sitte Asus logoo tai ei, mutta F2 -painikkeel sinne pääs. Tää on mysteeri. Vaikka asemien järjestys ois mikä tahansa ja sen jälkeen tallennettu asetukset ja poistuttu, nii ei muutu miksikään. Ku mitä tässä teitä kuunellunna oo, niin mietin vaan, että joku homma tässä on tekemättä, siis tuolla biossin puolella...
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Täällä on ollut asiantuntevia neuvojia, mutta viittaan vielä uudelleen tuohon Secure Boot -asetukseen. Joitakin läppäreitä ei voi muuttaa buuttaamaan USB- tai DVD-asemalta disabloimatta ensin Secure Bootia. En tosiaan tunne pöytäkoneita, mutta kun tässä on jo kaikenlaista kokeiltu, laitan vielä yhden linkin tuosta asiasta. Edellä ilmeni, että emolevysi malli on ilmeisesti Asus H81M. Tuossa on googlattuja buuttausohjeita sille, ja sielläkin lukee: "You will need probably to disable Secure Boot in the BIOS." Mutta, kuten sanoin, minun puoleltani tämä on vain hakuammunta.
    http://superuser.com/questions/769650/why-my-dvd-and-usb-device-can-not-be-read-by-bios
     

Jaa tämä sivu