1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Windows 10 pro asennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi esa_v 24.09.2016.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Jo siis klikkaat DVD asemaa hiiren oikeallla levyn olessa asemassa ja koitat aloittaa asennuksen ihan windowsin puolella mitä se ilmoittaa.
    Ota kuva ja pistä tänne.
     
  2.  
  3. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tuolleesti se ei ainakaan onnistu, ei tässä koneessa, kumma kyllä. On kokeiltu vaikka sun mitä keinoa, ei vaan millään lähde asentumaan. Ei tee muuta, kuin asentaa vain kymppihomen uudelleen, ja levyltä pitäs kymppipro lähtee asentuun...

    Menetin hermoni ja laitoin alustukseen koko koneen. Nyt saa win10homet yms lähdön koneelta. Tyrkin sen perään levyn koneeseen, kunhan alustus valmis.
     
  4. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Nyt se onki sitte f8. Aiemmi ol f2. Noh, pittää kokeilla, kunhan tuo tuntien alustus on loppunut ja win10home tipotiessään.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Tässä haetaan nyt käynnistysvalikkoa, joka on eri näppäin, kun se millä mennään biossiin.

    Turhaan suoritat tuon alustuksen, koska asennuksessa se menisi hetkessä ohi, kun asiat tehdään vaan oikein.
    Puhdas asennus tulee suorittaa osioimattomalle levylle, joka on ainoa vaihtoehto, kun siirrytään kokonaan toiseen versioon.

    Tuo käynnistysvalikkoon pääsynäppäin on emolevykohtainen.
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2016
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Miten ei onnistu?
    Miten se voi ruveta asentamaan home versiota Pro levyltä?
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Joo mutta eikös nyt ollut ostettu pro levy, vai onkohan se "ostettu"? Kyllähän sen asennuksen pitäisi silloin mennä normaalisti. Ei sen pitäisi ruveta ruvetaa homea asentamaan ilman että käyttäjä niin valitsee, vaikka molemmat olisikin.
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2016
  8. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Pro levyllä voi olla molemmat, sekä home että Pro. Jossain kohti on valikko jossa valitaan kumpi asennetaan. Oletuksena on home. Näin ainakin mikkisoftan sivuilta ladatussa imagessa oli
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Joo näinhän se taitaa olla, en oo ihan hetkeen käyttänyt DVD:tä vaan mennyt usb:la.
    Mutta kyllä se käyttäjästä taitaa olla tosiaan kiinni että se home sieltä asentuu. Varinkin kun tosiaan ostettu pro levy.

    No mutta nythän ei ole ongelmaa kun homea ei enää ole.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Jos tuo version valinta on DVD:llä, niin kyllä se mukaan tulee jos iso siirretään USB:lle.
    Hullu arvaus, ettei tarjoa vaihtoehtoa, jos asennus löytää levyltä aikaisemman kymppi asennuksen.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    No jaa toisaalta aika outoa jos kerran ostetaan toinen versio että se tarjoiaisi asennuksen aikana halvempaa versiota asennettavaksi. Ainakin ilma selkeää vaihtoehtoa.

    Mutta hei tässä tapauksessa ei olla köyhiä eikä kipeitä. Seuraavalla kerralla kun tulee ongelmia niin oisko logista hankkia suoraan uusi kone.
     
  12. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Hankkii uuden koneen ken sellaisen tarvitsee ja kellä moiseen on varaa. Minä en oikein pidä tuosta kommentista! Minä käytän edelleen tuota keskusyksikköä, josta pari vuotta sitten maksoin 800 euroa, joten en osta uutta konetta joka kahden vuoden välein.

    Mutta olisin ollut tyytyväinen, jos oltaisiin voitu auttaa ongelman ratkaisussa, mutta se ei nyt vaan vieläkään ole ratkennut!
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Joo kommentti oli piikki ja epäkothteliaskin kieltämättä.. Katsos kun olet ensimmäinen joka on valmis maksamaan uudesta käyttöjärjestelmästä että pääsee eroon haitaohjelmasta joka olisi voitu poistaa muutenkin.

    Ja jos ja kun täällä vapaaehtoisesti autetaan niin olisi ihan kiva että vapaaehtoisesti myös ohjeita seurataan vai mitä?
    Eli täällä on annettu ohjeita aika lailla seuraa niitä, jos ne ei auta ota kuva siitä kun levy on koneessa ja yrität siltä asennusta aloittaa, näin päästäisiin ehkä eteenpäin.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Tuolla aikaisemmin sai käsityksen, että viruksen takia hankit uuden käyttöjärjestelmän. Tuo edellinen kommentti taisi olla pikku piikki vaan siitä.

    Tässä nyt kolmatta sivua on jo monet yrittäneet olla avuksi, mutta jostain syystä ohjeet ei ole menneet perille tai sitten onnistunut.
     
  15. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Biossiin ollaan menty ja tehty niinkuin käsketty, mutta ei oo auttanu yhtään mitään eikä oo auttanu muutkaan sanomiset. Ohjeita saa olla vaikka kymmenen sivun verran, mutta sille en mahda mitään, että vaikka kaikkea olen niistä kokeillut ja mikään ei tehoa!

    Turhaan piikittelette ja oma asiani, miten vakoiluohjelman poistan. Nyt on uuden käyttöjärjestelmän asentamisesta kyse, eikä vakoiluohjelman poistosta.
     
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,049
    Kiitokset:
    931
    Pisteet:
    173
    Jeps ja otatko sen kuvan siitä vaiheesta kun yritätä asentaa sitä windowsia kitos! näin päästäisiin mahdollisesti eteenpäin.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,053
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Kertokaa nyt te, jotka pöytäkoneita tunnette, että eikö alla olevan kuvan tilanteessa pitäisi valita tuo Secure Boot ja poistaa se toiminnasta = Disable. Jos se nyt on Enable, kuten luulen, kone käynnistyy aina kiintolevyn vanhalta Windows Homelta eikä buuttaa DVD:ltä.

    [​IMG]

    Edit. Unohtunut kuva lisätty. (Tämä unohteluhan meinaa tulla tavaksi.)
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2016
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Tuota kannattaa kokeilla.

    Edit: Pakko vielä kysyä: Kun ostit tuon Pro:n dvd:n niin ostitko sen alan liikkeestä saaden Mikkisoftan valmistaman dvd:n vai jostain huutonet tyylisestä paikasta jossa tyrkättiin mukaan poltettu levy jonka toiminnasta ei oo tietoa? Mä oon nimittäin pudonnu jo kärryiltä onko se asennus koskaan alkanukkaan, saati sitte menny perille asti.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2016
  19. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Data_
    Dvd-levy ostettu osoitteesta data-systems.fi.

    Secure bootissa ei löydy Disable vaihtoehtoa, valitettavasti näin...

    Menin taas Oma Tietokoneeseen, klikkasin dvd-asemaa ja laitoin asennuslevyn pyörimään.

    Mie vaan ihmettelen edelleenkin, minkä takia tää ei tarjoa muita vaihtoehtoja asennuksessa kuin win10home'a... Helevetti jos kerta win10pro tuolla levyllä on, niin miksi sitä ei sitten oo vaihtoehtoloissa!? Onkohan data-systems ihe polttanu tuon levyn ja vahingossa tullut väärä käyttöjärjestelmä levylle....

    Ei oo sitten koskaan ollu näin ylivoimaisen vaikeeta yhden dvd'n/ohjelman asennus koneelle.
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. esa_v

    esa_v Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2009
    Viestejä:
    104
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tässä kuva itse levystä ja tuli tuollaisen pahviläpykän sisällä. Sitäkin ihmettelen, minkä takia tällaiset levyt eivät tule missään dvd-koteloissa.

    Mutta joo, jos tässä pro on, niin ei kait tätä muuten ratkota, kuin vaan biossin kautta, mutta kaikki mitä oon tehnyt ohjeiden mukaan, ei oo toiminu.
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,134
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Levyn alustuksen jäljiltä koneessa ei pitäisi olla edes käyttöjärjestelmää, ei täsmää.

    Asennusta ei käynnistetä "Oma tietokone" kuvakkeen vaihtoehdoilla, vaan bootataan suoraan asennuslevyltä, jonka voi suorittaa esimerkiksi käynnistysvalikon kautta, jota i7Extreme jo aikaisemmin ehdotti.

    edit: Kokeillaas vielä kerran jos tuo koneesi on Asus, niin käynnistysvalikkoon pitäisi päästä näppäimellä F8.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2016

Jaa tämä sivu