1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 10 päivitys ei säilytä sovelluksia

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Arvid57 21.09.2015.

 1. Arvid57

  Arvid57 Member

  Liittynyt:
  23.09.2013
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei!

  Olen yrittänyt useita kertoja päivittää 32 bit Windows 8.1 -koneeni (Jimm's Gamer) Windows 10:een. Olen valinnut päivityksen yhteydessä "säilytä asetukseni ja sovellukseni", mutta lopputuloksena on että YKSIKÄÄN sovellus EI säily. Kaikki sovellusasennukset siirtyvät Windows.old:n alla olevaan Program Files -hakemistoon. Kun yritän käynnistää niitä työpöydän tai Start-valikon shorcuteista, osa sovelluksista ilmoittaa asentuvansa, minkä jälkeen ne kyllä tuntuisivat toimivan (shortcut siirtyy osoittamaan Windows.old:n alla olevaan Program Files -hakemistoon), mutta suuri osa päätyy virheeseen. Olen yrittänyt asennusta useilla eri tavoilla, Windowsin tarjoamasta "päivitä Windows 10:een" -linkistä Windows Updaten alta, lataamalla ISO-tiedostot ja polttamalla ne DVD:lle ja käyttäen Media Creation toolia ja niiden eri variaatioilla. Olen myös katsonut, että päivitys tapahtuu 32-bittiseen versioon. Mikähän mahtaa olla vikana? Viimeisestä yrityksestä on tosin jo kolmisen viikkoa, joten en tiedä olisiko tuo vika (?) jo korjaantunut. Prosessi on vain niin pitkä, etten jaksa sitä yrittää, ellei olisi jotain mahdollista syytä tuohon ongelmaan, jota voisi yrittäisi korjata tai tehdä toisella tavalla. Vai tarkoittaako tuo sovellusten säilyminen sitä, että ohjelmatiedostot jäävät windows.old-hakemistoon? Kovin suuri osa sovelluksista ei siinä tapauksessa tunnu säilyvän. Sen kyllä olen huomannut, että systeemin palautus Windows 8.1:een toimii muutamaa kauneusvirhettä lukuunottamatta...
   
 2.  
 3. eklu

  eklu Regular member

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  393
  Kiitokset:
  13
  Pisteet:
  28
  No ei säillytä, mulla lähti kymmenkunta sovellusta. Maksettyjakin olivat, löysin vanhan Windows explorerin joka ei toimi vaan joka kirjaimen jälkee tulee jokin skripti error, tämä uusi selain on torso. Sinne meni dualmon, vuescan ja paljon muuta. Hetken taistelen ja sitten palaan win7 peliin joka sentäs toimi, usb ajurit ihan soosissa, langaton netti kuoli ja paljon muuta.
   
  Arvid57 kiitti tästä.
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,208
  Kiitokset:
  654
  Pisteet:
  123
  Aikoinaan kun esiversioiden aikana päivitin ensimmäisen keran Windows 7:n kympiin suurin osa toimi, ei kuitenkaan kaikki. No asensin ne uudestaan siinä ei menny kuin pieni hetki.

  Lopulliseen kymppiin siirryttäessä menin takaisin päiväksi seiskaan ja kun päivitin uudestaan kymppiin oli taas niin että suurin osa toimi, loput asensin uudestaan.
  Ei kannata liikaa taistella van asentaa toimimattomat uudestaan.

  Älä spämmää toisten aloittamia ketjuja näillä eitomi jutuillasi, koska niissä ei ole päätä eikä häntää.
  Ei et ole ladannut asentanut etkä tehnyt mitään muutakaan koskien vanhaa Windows exploerira, jos vöität että olet ei sinulla ole hajuakaan mistä puhut!!!
  ÄLÄ vastaa tähän viestiin tässä ketjussa KIITOS! Aloita oma ketju jos sinulla on jatkuvasti ongelmia.
   
  rick79 kiitti tästä.
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Windows 10 saattaa poistaa päivityksen yhteydessä joitain sovelluksia. Asenna ne vaan uudestaan päivitettyyn Winkkariisi. Älä siis yritä palauttaa sovelluksia tai entistä käyttöjärjestelmää ja sitten jotain kikkailla ennen päivitystä, asennat vaan tylysti softat uudestaan.
   
 6. Arvid57

  Arvid57 Member

  Liittynyt:
  23.09.2013
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset vastauksista. Tarkoitukseni on kyllä sitten lopulta päivittää käyttöjärjestelmä "puhtaalle pöydälle", en ole koskaan oikein luottanut siihen, että ne päivitys ne säilyttäisi. Vaivaahan siitä on, mutta vielä enemmän vaivaa tulee siitä, jos päivitys onnistuu sotkemaan asennukset siten, ettei uudelleenasennuskaan onnistu suoraan. Testamaani kone on jo pois aktiivikäytöstä, ja halusin kokeilla siinä tuota sovellukset säilyttävää asennusta, koska Win10:ä on useassa lehtiartikkelissakin hehkutettu sen kyvystä säilyttää vanhat ohjelma-asennukset. Turhaa puhetta tuntuu sekin olevan, eli ei mitään uutta tässä suhteessa. Asia voi tietenkin parantua ajan myötä.

  Toinen syy tuohon testaamiseen oli, että tyttäreni pelikannettavassa on muutama pitkään tahkottu peli, eikä olisi mukava jyrätä yli niiden asetuksia ja pelitallennuksia. Kyseessä on kaksi vuotta vanha ASUS G75VW, mutta siinä en pääse kovin pitkälle, sillä heti ladattuaan päivityksen ja tehtyään alustuksen päivitys kaatui mitäänsanomattomaan ilmoitukseen "Error xxxxx", josta ei löytynyt lisätietoa googlaamallakaan. Asuksen tuesta kehotettiin odottaamaan ja yrittämään myöhemmin uudestaan.

  Eli odottelen tässä vielä, ehkä ensi vuoteen (ainakin). Omaa varsinaisessa käytössä olevaa Win 7 -konetta tuskin päivitän ennen kuin on pakko.
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Pelitallennukset saa varmuuskopioitua talteen ja se kannattaakin tehdä ennen tuota päivitystä. Tallennusten varmuuskopiointi on pelikohtaista eli ohjeet pitää katsoa sitten jokaiselle pelille erikseen, mutta onnistuu kyllä.
   
  Arvid57 kiitti tästä.
 8. Arvid57

  Arvid57 Member

  Liittynyt:
  23.09.2013
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jep, tuo oli tarkoitus kyllä tehdä, mutta ajattelin, että olisi mukava päästä helpommalla... Noissa peleissä on muutama Sims-peli, ja ainakin aiemmin kokemusten perusteella (varmuuskopioinnit joidenkin pelipäivitysten yhteydessä) tallennustiedostot ovat olleet julman isoja. Tosin nykyisillä USB-tikuilla se ei liene ongelma. Win 7 -koneessani minulla on Microsoftin lentosimulaattori lukuisine lisäosineen, joiden uusasentaminen on aika työlästä. Jos se nyt Windows 10:ssä toimii, en ole vielä tutkinut asiaa.
   
 9. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Juu kannattaa tosiaan asentaa Windows 10 puhtaalta pöydältä kun kyseessä ei ole mikään pieni päivitys. Näin vältytään mahdollisilta ajuriongelmilta joissa vanhoja ajureita jää koneelle.
   

Jaa tämä sivu