1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 10-ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi buuli 14.08.2016.

 1. buuli

  buuli Member

  Liittynyt:
  26.02.2013
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Iltapäivää!

  Ongelmana on tietokoneen järkyttävän hidas toiminta. Esimerkiksi kone ei mene Windowsiin normaalisti "Tervetuloa"-ruudun jälkeen, vaan jää pyörittämään itseään siihen loputtomiin. Windowsiin pääsee ainakin siten, että painaa ctrl+alt+del, ja valitsee Tehtävienhallinnan. Työpyötä ei kuitenkaan näytä normaalilta, vaan alapalkista puuttuu kuvakkeita, eikä Windows-nappulaa vasemmalla hiiren painikkeella klikkaamalla tapahdu mitään. Oikealla painikkeella taas avautuu valikko. Ohjelmien kuvakkeiden kanssa onkin sitten päinvastoin, eli oikeasta ei tapahdu mitään, mutta vasemmasta kyllä. Jos kyse olisi vain Windows-napin toimimattomuudesta, olisi vian varmasti saanut jo korjattua, koska siihen löytyy monia ohjeita.

  Tietokone ei vikasietotilaankaan aukea normaalisti, vaan samanlaisen kiertotien kautta kuin ylempänä on mainittu. Vikasietotila toimii aivan yhtä huonosti kuin normaalitilakin, eli on käyttökelvoton. Myöskään järjestelmän palauttaminen ei onnistu, koska ei ole palautuspistettä. Tehdasasetustenkaan palauttaminen ei onnistunut.

  Mitä luulette, voivatkoko ongelmat johtua esimerkiksi huonosta Windows-päivityksestä, vai olisiko aika ostaa uutta SSD-levyä? Käyttis on siis asennettuna noin kolme vuotta vanhalle Kingstonin 128 gigan levylle. Kovaleyn kuntoa ei ehkä pysty ohjelmilla tarkistamaan, koska kone toimii niin hitaasti ja epävarmasti.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,225
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  buuli kiitti tästä.
 4. RazorSharph

  RazorSharph Regular member

  Liittynyt:
  30.01.2015
  Viestejä:
  281
  Kiitokset:
  31
  Pisteet:
  38
  buuli kiitti tästä.
 5. buuli

  buuli Member

  Liittynyt:
  26.02.2013
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  @1pertti kiitoksia tuosta! Ongelmaksi tuli, että kyseinen SSD-levy on GTP-disk, eikä sitä saanut tarkistettua linkkaamallasi ohjelmalla. HDD-levyn kuitenkin ajoin läpi testimielessä. Tuon SSD:n tyypin saisi varmasti vaihdettua jotenkin, mutta nyt kone ei suostu enää menemään Windowsiin ollenkaan, vaan pyörii boottilimbossa. Edes Windowsin logo ei ehdi vilahtaa.

  @RazorSharph kiitti tästä myös. Otan portablen talteen, ihan sillä varauksella jos jotenkin saankin työpöydän näkyviin. Sitten jääkin nähtäväksi, että suostuuko masiina pyörittämään Crystal Diskiäkään.

  Tein myös Win 10-asennus-USB:n, ja tekisi mieli sillä kokeilla onnistuuko uudelleenasennus. Jos ei muu auta, niin kai helpoin on ostaa vaan uusi SSD.
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,225
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
 7. buuli

  buuli Member

  Liittynyt:
  26.02.2013
  Viestejä:
  21
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jaaha, ovatpa taas keksineet aikamoisen vian Windows 10:n. Ongelmakoneella oli kyllä käyttis ja ohjelmat samalla SSD:llä, mutta pelit taas HDD:llä.

  Ongelma tuli ratkaistuksi sillä, että asensin 10:n uudelleen USB-tikun kautta. Katsoin myös SSD:n kunnon Crystal Diskillä, ja se oli 98 prosenttisesti kunnossa. Eihän tuosta ratkaisusta ehkä tyylipisteitä jaella, mutta ainakin kone nyt toimii.

  Mikä sitten oli vian aiheuttaja? Tuntemattomia ovat Microsoftin tiet.
   

Jaa tämä sivu