1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10:n 1709-päivitys sekoitti koneen

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Teme84 02.12.2017.

 1. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  90
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Koneenani on Asuksen peliläppäri, tarkalleen malli Strix GL553VD. Kone yritti jo aiemmin hakea otsikon mukaista päivitystä, mutta asennus ei lukuisista yrityksistä huolimatta onnistunut ja kone lakkasi tarjoamasta sitä. Nyt tänään sitten se ilmestyi taas tarjolle, ja pani koneen aivan sekaisin. BSOD-ruutua tekstillä Power state failure tulee koko ajan. Yritin youtubesta löytyneillä ohjeilla (laitehallinnasta keturallaan olevien ajurien korjaaminen), mutta ei apua. Nyt kone toimii jokseenkin normaalisti, kun käytän sitä akkuvirralla, mutta heti alkaa se bsod-tykitys kun siirryn verkkovirran käyttöön. Mitähän nyt?? Koittakaa saada selvää sekavasta sepustuksesta, mutta sekava on tilannekin
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,481
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Pelkkää arvaamistahan tämä on, mutta yritetään jotakin. Arvaamista ei yhtään helpota, kun ei tiedä, mitä ajureita olet jo muuttanut, mutta ensimmäiseksi tosiaan tulee mieleen, että Windows-päivitys on asentanut jonkun yhteensopimattoman ajurin. En ollenkaan tunne Windows 10:ä, mutta aikaisemmissa Windowseissa oli joskus sellainen ongelma, että uuden näytönohjainajurin julkaisun jäkeen Windows Update asensi uuden ajurin sellaiseenkin läppäriin, johon se ei sopinut. Tässä lienee kyse jostakin vastaavasta.

  Sikäli kun olen ymmärtänyt, kympin myötä ongelma on tullut sillä lailla hankalammaksi, että käyttäjä ei enää hallitse päivitystoimintoja, vaan Windows asentaa ongelmapäivityksen aina uudelleen ja ongelma palaa, kunnes korjaava päivitys on ilmestynyt. Käsittääkseni kympissä on kuitenkin mahdollisuus palata edelliseen päivitysversioon, mutta en tiedä kuinka pitkäksi aikaa.

  Jos ongelma johtuu näytönohjaimen ajurista, niin oikea ja toimiva ajuri löytyy tuolta Asuksen sivulta, kun valitsee ensin käyttöjärjestelmän:
  https://www.asus.com/fi/Laptops/ROG-GL553VD/HelpDesk_Download/
  Edelliseltä sivulta myös näkyy, että kyseiselle koneelle on ilmestynyt tällä viikolla aivan tuore BIOS-päivitys, joten sitäkin kannatta harkita, vaikka se tuskin sisältää ratkaisua juuri tähän ongelmaan.

  Miksi kone sitten ei toimi verkkovirralla? Syynä lienee uuden ajurin ongelma, joka ilmenee vain Paras suorituskyky -tilassa. Virranhallinta-asetuksissahan on rajoitettu suorittimen ja esimerkiksi näytönohjaimen tehoa akkukäytössä, mutta verkkolaitteella kaikille on normaalisti valittu paras suorituskyky.

  Joku Windows 10:ä tunteva voinee paremmin neuvoa, miten olisi parasta menetellä tällaisen Windows-päivityksen tuoman ajuriongelman suhteen.

  Editoitu. Täsmensin, että arvelen syyksi Windows-päivityksen tekemää ajuripäivitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2017
 4. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
 5. Teme84

  Teme84 Member

  Liittynyt:
  22.01.2007
  Viestejä:
  90
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jostain syystä kone ei antanut palata aiempaan versioon. Se vaihtoehto oli jossain välissä, mutta ei antanut tehdä sitä akkuvirralla. Nyt ei enää näy kuin vaihtoehdot että palauta oletusasetukset, ja "käynnistyksen lisäasetukset". No, sama sille, pääasia että toimii taas myös verkkovirralla. Niin, ja biosin päivitin, ja nyt ainakin taas toimii. Laitehallinnasta tarkastellessa Yleinen PnP -näyttölaite -ajuri oli keturallaan. Sen poistin ja, ainakin luullakseni, asensin uudelleen mutta ongelma ei tässä aiemmin silläkään poistunut. No, joka tapauksessa nyt onneksi toimii taas. Mietin jo että viekö tämän Elisan liikkeeseen kun niiden verkkokaupasta tämän ostin, ja kai tämä vempain tavallaan on niiden omaisuutta edelleen, kun en ole kuin vasta 1/9 osan kuukausimaksuista ehtinyt maksaa.
   
 6. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,708
  Kiitokset:
  1,129
  Pisteet:
  223
  Tuliko Yleinen ajuri tuon päivityksen seurauksena? Mielestäni se olisi selvä merkki väärästä näyttisajurista.

  Asensitko nyt oikean ajurin, eiks tuossa ole NVidian ohjain?

  PS. olet taistellut naapurini koneen kanssa joka ei suostu vastaanottamaan viimeista ominaisuuspäivitystä, vaan kertoo sen aina epäonnistuneen.
   
 7. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  5,690
  Kiitokset:
  1,032
  Pisteet:
  223
  Windows 10 sisältää nykyään vianmäärityksen bsodeille. En tiedä kunika hyvin auttaa niihin mutta kannattaa jatkossa toki testata.

  Löytyy: Asetukset - Päivittäminen ja suojaus - Vianmääritys - Sininen näyttö (Löytyy kun rullaa alasa vianmääritys listaa)
   
 8. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Kannettava on kyllä sinun omaisuutta ja olet sitoutunut maksamaan siitä sovitun hinnan. Osa maksu kauppa ei kelpaa syyksi kaupan purulle.
   

Jaa tämä sivu