1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 lisenssistä

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi tahtine 25.06.2019.

 1. tahtine

  tahtine Member

  Liittynyt:
  04.11.2014
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve. Mitenhän mahtaa seuraava onnistua? Käytössäni on ollut vanha Lenovo Thinkpad T420 läppäri, joka on opiskelujen aikana toiminut hienosti. Nyt on koulut käyty ja läppärin kovalevylle on kertynyt paljon ja kaikenlaista. Ajattelin laittaa koneeseen uuden SSD levyn ja asentaa sille Windows 10 uusiksi. Aktivointiavain löytynee emolevyltä ja homma on muutenkin selvä. Mutta jos haluan vielä jostain syystä päästä käsiksi vanhan kovalevyn tiedostoihin ja asennan sen takaisin koneeseen niin toimiiko Windows vielä? Alkaako Microsoft herjaamaan lisenssistä vai onnistuuko tälläinen kahden kovalevyn käyttäminen vuoronperään?
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,072
  Kiitokset:
  1,026
  Pisteet:
  223
  Onnistuu tuo ja nimenomaan ilman aktivoitiavainta (tuotelisenssi) se pitää tehdä. Koneelle kerran aktivoidun Windows 10:n uudelleen asennuksessa ei tule antaa aktivointiavainta, vaan ohittaa kohta ruksaamalla "Minulla ei ole tuotelisenssiä" ikkunassa, jossa sitä kysellään. Kerran aktivoitu kone aktivoituu emolevyn mukaan automaattisesti ja niin kauan kun emolevy ei vaihdu, aktivointi toimii noin.

  Vanhan levyn voi jälkeenpäin vaihtaa takaisin uuden levyn tilalle, niin se toimii kyllä jatkossakin, mikäli tarve on.

  Täältä voi ladata uusimman käyttöjärjestelmäversion "Lataa työkalu nyt" ja tehdä sillä asennusmedia =>8Gt:n USB tikulle ja käynnistyksessä käynnistää käynnistyvalikosta asennus siitä. https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
   
  tahtine kiitti tästä.
 4. tahtine

  tahtine Member

  Liittynyt:
  04.11.2014
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset kattavasta vastauksesta! Uuden levyn ja Windowsin sain asennettua. Katotaan täytyykö enään koskaan palata vanhaan.
   

Jaa tämä sivu