1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    @R3DgRu
    Jepjep, juuri vaihdoon samanmoiseen kytkimet, reilun vuoden kesti omassa käytössä. Itselläkin se left clikin ääni alkoi hiipumaan pikku hiljaa ja tuli jo jopa 4-6 klikkausta kerralla ennenkuin vaihdoin.

    Ps. Noita saa ebaysta 20 paketeissa parilla eurolla jos kolvi pysyy kädessä, tai voin laittaa postimaksua vastaan tulemaan muutaman.
     
    R3DgRu kiitti tästä.
  2.  
  3. Dwnldz_5

    Dwnldz_5 Active member

    Liittynyt:
    01.06.2005
    Viestejä:
    1,866
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    68
    Itselläni tuota ongelmaa tuli sillon, kun pidin tämmöistä päällä samanaikaisesti hiiren kanssa. Tuo jotenkin häiritsi hiiren toimintaa, vaikka siihen ei koskenut mikään tai kukaan. Virta pois ni häiriö lakkasi. Vaihdoin tuolloin hiirtäkin hetkeksi, eikä sillä ollut vaikutusta.
    Oli harvinaisen ärsyttävää, kun raahaaminen vain loppui kesken ja oikeanappi "klikkasi" ilman mitään syytä...
     
  4. Slanderman

    Slanderman Regular member

    Liittynyt:
    07.11.2013
    Viestejä:
    116
    Kiitokset:
    9
    Pisteet:
    28
    nyt ollu viikonlopusta 10 koneella ja ainoo haitta on että tulee välillä käynnistyksessä driver_power_state_failure bluescreen. Sen jälkeen normaalia kauemmin kestää käynnistyminen. Lueskelin ja tein noi tarvittavat jutut ettei microsoft urki meikän tietoja ja alko niin paljon vituttaa touhu että melkeen sen takia vois vaihtaa seiskaan takas.

    Ei mulla muuta, just sharing and caring
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,711
    Kiitokset:
    1,035
    Pisteet:
    223
    Ihan noin yleisesti liittyeen tohon Windows 10 tietojen keräykseen, onhan se perseestä ei voi kieltää.
    Mutta ihan samaa esim Google on tehnyt jo jonkun aikaa, sitä kannattaa vähän suhteuttaa siihen.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,489
    Kiitokset:
    1,091
    Pisteet:
    243
    Google kuitenkin pyytää hyväksymään sopimuksen, jossa tietojen keruusta ja hyväksikäytöstä on maininta. Microsoft ei tietojen keruusta erityisesti ilmoitellut ja kerää joitakin tietoja erityisestä tietojenlähettämiskiellosta huolimatta. Tietojen keräys aloitettiin jo Seiskasta "tulevaa päivitystä varten".
     
  7. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,191
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    78
    5.1 äänijärjestelmiä koskevaa vikaa ei ole vieläkään saatu korjattua... Kyseinen vika aiheutti siis sen, ettei 5.1 äänet olleet edes testattavissa, vaan vahvistimen käyttäjät joutuivat tyytymään stereo-ääneen. Käytössä on siis emolevyn s/pdif-lähtö ja aiemmalla yrityksellä ajureista huolimatta stereossa pysyttiin.

    Päivällä kokeilin asiaa uudelleen, ja vika on olemassa yhä. Onko muilla tietoa, milloin vika korjataan? Mikkisoftan foorumin mukaan kehittäjät ovat myöntäneet, että vika ei ole ajurissa, vaan itse 10:ssä.

    Palautinpa taas takaisin 7:aan
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,711
    Kiitokset:
    1,035
    Pisteet:
    223
    No joo ainahan voi kritisoida sitä kuinka hyvin Microsoft kertoi käyttöehdoista.
    Ne on kuitenkin ollut luettavissa. Joo eipä jotain Eulaa kukaan varmaan lue, mutta, esim synkronointi on helppo ottaa pois päältä ja niin edelleen, ja sekin on ollut jo kasista asti.

    Sitäkään ei varmaan moni tiedä että Google lukee koneellisesti kaikki Gmail postit.
    http://www.businessinsider.com/gmail-privacy-google-court-brief-2013-8?IR=T

    Muutenkin Google tavasta kerätä tietoja.
    http://www.digitoday.fi/tietoturva/...ee-kayttajatiedot-yhteen-sakkiin/201221779/66
    Toikin on jo vuodelta 2012

    Siis kyllähän suuntaus on syvältä ei sitä voi kiistää, mutta linux siitä vain sitä käyttämään. Tai no kunhan ei käytä sitä suosituinta ubuntua
    http://www.linux.org/threads/do-not-use-ubuntu.3977/
     
    Ulliscarina kiitti tästä.
  9. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    Aikamoista legendaa taas heitetty. Vika on ajureissa eikä missään muualla. Muuten koskettaisi kaikkia käyttäjiä. Itselläni toimivat 5.1 äänet varsin hyvin S/PDIF kautta.
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  10. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,191
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    78
    Millä sait toimimaan? En itse saanut, vaikka poistin Realtekin ajurin ja 10:n oman ajurin ja asensin Asuksen sivuilta uusimman 10:lle tarkoitetun ajurin. Ja tämän mukaan reilulla 300 muullakin on ko. ongelma raudasta riippumatta. http://answers.microsoft.com/en-us/...diosound/f1bf8029-e6f0-4eaf-9645-d041dbdf8b5b
     
  11. xbkrypt0n

    xbkrypt0n Active member

    Liittynyt:
    16.06.2010
    Viestejä:
    3,154
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    73
    En ole tehnyt mitään. Toimi suoraan Win 7 > Win 10 päivityksen jälkeen. Äänipiirinä lankussa toimii Realtek ALC892. Villi veikkaus että koskee jotain tiettyjä Realtekin piirejä jolloin edelleen vika on ajureissa, ei käyttöjärjestelmässä. Muutoin ne 5.1 äänet eivät toimisi kellään eikä millään äänipiirillä.
     
  12. Tinke8

    Tinke8 Active member

    Liittynyt:
    23.01.2010
    Viestejä:
    1,191
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    78
    Outoa, sillä sama piiri mullakin...
     
  13. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Onko resurssienhallinnan tämä tietokone näytöltä mikä mulla on automaattisesti aukeavana niin mahdollista valita mitä ryhmiä siinä näkyy? Eli siinä ylimpänä tällä hetkellä on kansiot ryhmä mihin kuuluu kuvat, ladatut tiedostot yms. kansioita. Yläkulman näytä valikosta en ainakaan ole tälläistä valintaa löytänyt missä voi valita näytettävät kohteet.
     
  14. muurari

    muurari Member

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Minulta W10 ei löydä dvd-soitinta, joka kyllä fyysisesti on vanhalla paikallaan ja vielä W7:n kanssa pelasi ongelmitta.
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,711
    Kiitokset:
    1,035
    Pisteet:
    223
    Oletko kokeillut vianmääritystä?
    Ohajuspaneeli - Vianmääritys - Määritä laite

    Nimetön6.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2015
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,711
    Kiitokset:
    1,035
    Pisteet:
    223
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,254
    Kiitokset:
    3,844
    Pisteet:
    223
  18. muurari

    muurari Member

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kiitti vinkistä!
    Olen kokeillut- ja lopulta katsoin, että BIOS tunnistaa laitteen. Eli taitaa olla niin, että siihen vain ei ole W10-yhteensopivaa ajuria?! Pitää kait odotella noita W10-päivityksiä??
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,711
    Kiitokset:
    1,035
    Pisteet:
    223
    Näkyykö se DVD-asema laitehallinassa?
     
  20. muurari

    muurari Member

    Liittynyt:
    04.11.2006
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei näy missään - muualla kuin BIOS:issa. Esim. jos yrittää hakea "uutta laitetta", niin ei löydä.
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,711
    Kiitokset:
    1,035
    Pisteet:
    223
    Hmm voi ola että se on tosiaan Windows 10 vika, pikaiseen kun katsoin niin vähän vastaavaa keskustelua löysin.
    http://www.tenforums.com/drivers-hardware/3806-cd-dvd-drive-not-recognized.html
    Ajureistahan siellä näyttäisi olevan juttua.

    Toinen HP:n tukisivulta siinä lisätään rekisteriin pari riviä, tätä ojhjetta ei tietystikän kannata kokeilla jos ei rekisterin kanssa ole paljon tekemisisä ollut.
    http://h30434.www3.hp.com/t5/Deskto...CTED-AFTER-UPGRADE-TO-WINDOWS-10/td-p/5172346
     

Jaa tämä sivu