1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. reka52

    reka52 Member

    Liittynyt:
    29.10.2008
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tämä Windows 10 näyttää köyhemmältä kuin Windows 7..... kun valitsee sieltä "Paras suorituskyky" tai vaikka valitsisi "Paras ulkoasu" niin paljon eroja ei ole? Windows 10 näyttää aika aneemiselta.....jos pitäisi valita niin olis hyvä jos saisi itse vähän muokata tota ulkoasua.

    Palautin takaisin seiskaan ja tuntuu Windows hienolta jälleen. Minusta Windows 10:ssä pitäisi saada valita askeettisuuden ja visuaalisen väliltä?
    Onko nyt niin että pieni tehon lisäys vaikuttaa ulkoasuun ratkaisevasti?

    Voipi olla että multa on jäänyt jotain huomaamatta? Ainakin se asia askarruttaa kun päivityksen alussa oli muistaakseni kaksi vaihtoehtoa.....valinta tumman ja vaalean välillä? En enää muista mitä siinä päivityksen alussa valittiin?:(
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2015
  2.  
  3. Kapa14

    Kapa14 Member

    Liittynyt:
    06.02.2007
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Apua,
    Latasin win 10:n koneelle ja sen jälkeen windows kaatuu ja käynnistyy kerta toisensa jälkeen.
    Antaa virhekoodin: kernel_auto_boost_lock_acquisition_with_raised_irql

    Windows nousee normaalisti hetkeksi ja 1-5min kuluttua kone käynnistää itsensä uudestaan. Tätä jatkuisi ilmeisesti hamaan tappiin asti..

    Onko vinkkejä?
     
  4. jariuz

    jariuz Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    23
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Windows 10 nyt hetken käyttäneenä allekkirjoitan tuon muutaman mainitseman pienoisen aneemisuuden visualisuudessa, mutta ihan hyvältä omaan silmään näyttää. Kone on nopeutunut seiskasta vaihdon jälkeen ja ongelmatonta on ollut lukuun ottamatta yhtä seikkaa. Läppäri on piuhalla kiinni vahvistimessa. Jostain syystä tv:n äänet vaatii kotiteatterista kuuluakseen tietokoneen olemista päällä. Nyt läppäri menee kiinni (todennäköisesti näyttö sammuu) muutaman minuutin jälkeen windowsin virta asetuksista huolimatta. Onko tähän jollain jotain ratkaisua mielessä?
     
  5. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    519
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Eipä vaan tule win10 päivitystä vaikka heti tein varauksen ja se ikkuna möllöttää tossa palkin ilmaisin alueella, kun klikkaan sitä niin se vaan kertoo että ilmoitus tulee kun on ladattavissa. Kaverit ovat jo saaneet mutta minä en, joo tiedän et vois ladata iso tiedoston ja asentaa siittä. Monella ongelmia jotka tehneet niin, itse en sitä riskiä ota.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,274
    Kiitokset:
    959
    Pisteet:
    173
    @eklu Joo siinä ei saakaan tehdä alussa puhdasta asennusta vaan ensin pitää päivittää.
    Voit toki koittaa päivittää sen media creation toolia käyttäen jos et halua odottaa.
    http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Toki odottamien on se kaikkein varmin keino ettei mitään mene mönkään, mutta mediacreation toolilla pävittäen ei pitäisi ongelmia tulla.

    @Kapa14 Pistätkö uuden ketjun oystyyn, mitä äkkiä katoin niin toi on aika uusi ongelma ja voi vaatia enemmänkin tutkimista.
     
    Kapa14 kiitti tästä.
  7. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    519
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Joo ei missään nimessä puhdasta asennusta, konetta reilu puoli vuotta trimmattu ja asenneltu ohjelmia. Ihmetyttää vain ku heti ekana päivänä tein sen varauksen ja silloin tarkisti yhteensopivuuden, kaveri osti uuden läppärin ja samana iltana tuli mahdollisuus päivittää kympiksi. No tuskin se on muutakuin surua ja murhetta, ihan tyytyväinen tähän seiskaan, onko tämä ny ultimate vai mikä. Tänään tuli 23 päivitystä ja outoluukki vain lukee spostit ei lähetä, väittää salasanaa vääräksi mutta netin kautta kyllä toimii. Ei ole win7 vielä valmis joten tuskin kymppikään.
     
  8. BatGuano

    BatGuano Member

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    84
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Etsivä ja kokeileva löytää: Virranhallinta-asetuksista poistin rastin ruudusta "ota käyttöön nopea käynnistys" ja nyt sammuu normaalisti. Olikohan nopea käynnistys keski-ikäiselle (?) koneelle liian nopea?
     
  9. pepeafter

    pepeafter Member

    Liittynyt:
    02.10.2007
    Viestejä:
    46
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Asensin Windows 10 toiseen koneeseeni, joka on Desktop, ja toimii hyvin.
    Siinä on toisessa partitiossa asennettuna Linux 10.
    Ongelmana on, kun haluaisin käynnistyksen menevän suoraan Windowsiin eikä
    Linuxin käynnistysvalikon kautta (MBR - Lilo, mikä lie?).
    Voiko Windows 10:n MBR:n loadata jostakin ja korvata Linuxin loadit?
    Tai sitten, miten saisin uudelleenasennettua Windows 10:n?
    Tuoteavain on nyt saatavilla.
     
  10. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Luo Windows 10 USB/DVD-asennusmedia.

    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Windows 10 Home
    - Windows 7 Home Premium
    - Windows 8/8.1
    - Windows 8.1 with Bing

    Windows 10 Pro
    - Windows 7 Professional/Ultimate
    - Windows 8/8.1 Pro
    - Windows 8/8.1 Pro for Students

    Windows 10:n uudelleen asennus puhtaana asennuksena samaan koneeseen.

    Ilmaisen Windows 10 päivityksen jälkeen (tarkista että Windows 10 on aktivoitu) voit myöhemmin samaan koneeseen tarvittaessa asentaa Windows 10:n uudelleen puhtaana asennuksena, käynnistämällä koneen Windows 10 USB/DVD-asennusmedialta. Asennuksessa ohitetaan kahdesti tuoteavaimen antaminen (katso kuvat alla). Puhtaan asennuksen jälkeen Windows 10 tarkistaa automaattisesti aktivoinnin tilan Microsoftin aktivointipalvelimelta koneen komponenttien tietojen perusteella ja aktivoi Windows 10:n automaattisesti, koska olet aiemmin päivittänyt tämän Windows 7/8/8.1 -koneen ilmaisella Windows 10 päivityksellä.

    http://i.imgur.com/W1kYyWX.png
    http://i.imgur.com/HuJ0dgp.png

    Jos olet ostanut Windows 10:n tuoteavaimen, niin silloin tietysti annat Windows 10:n asennusohjelmassa ostamasi tuoteavaimen.
     
    pepeafter kiitti tästä.
  11. Bazilli

    Bazilli Regular member

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    305
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Taas heräsi kone kesken yön lepotilasta, eikä powercfg -lastwake tai powercfg -waketimers -komennot kerro yhtään mitään. Biosista wake on lan pois, samoin laitehallinnassa otettu ruksit pois kohdista; salli herättää kone. Mitenhän tätä alkaisi selvittelemään, kun ei huvittaisi palata Windows 7 tai 8.1 tällaisen takia? :(

    Ainoa mitä keksin on tuo Asus Xonar DG -äänikortti, jota ajurit ei täysin tue, nyt käytössä viimeisin Uni Xonar mikä suostui asentumaan toisin kuin Asuksen oma ajuri.

    Muuta tärkeää:
    Emolevy: Asus P8Z77 LX
    Näytönohjain: Gxt 750 Ti

    Edes puhdas asennus ei auttanut, vaan sama jatkuu. Kokeilin päivitellä piirisarjan ajureita, sekä vanhempaa realtekin ajuria tuloksetta. Välillä kone pysyy lepotilassa kiltisti koko yön ja välillä taas herää jo tunnin päästä. Esimerkiksi eilen laitoin koneen lepotilaan 23 jälkeen ja logien mukaan oli herännyt itsekseen 3:36. Tällaisia ongelmia ei ollut ikinä Win 7 tai Win 8.1 kanssa.

    e: ja lähes sama posti Murossakin, laitoin tännekin mikäli jollain sattuisi löytymään ratkaisu.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,274
    Kiitokset:
    959
    Pisteet:
    173
    Oliko siellä lokissa mitään mitä se teki silloin kun heräsi lepotilasta?
    Päivityksiä, Eheytys/optimpinti? Mitään?

    En itse oikeastaan kätä lepotilaa, mutta täyty tässä ossainvaiheessa testata vähän sitä että näkee mikä tuota herailyä voi aiheuttaa jos aiheuttaa.
     
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Mulle kymppi "pakkosyöttää" näyttiksen ajurit jotka sotkee oikeat ajurit. Kaikki googlen kautta löydetyt konstit on kokeiltu eikä toimi. Väkisin asentaa vaan ne paskat ajurit win updatesta. Tosin veikkaan että noi konstit ei toimi koska kyseessä TP. En ota win 10 pro:ta ennenkö rauta on vaihtunut uuteen..
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,274
    Kiitokset:
    959
    Pisteet:
    173
    Heh mulla taas ei updaten kautta kuulunut uusimpia ajureita niin latasin ne AMD:n sivulta itse, ja vaikka on home versio. Ootko koittanut DDU:la poistaa? se estää mun muistaakseni sen automaattisen ajureiden päivityksen,
     
  15. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Oon kokeillu.. Eipä auttanu. Veikkasn et tuo TP on se ongelma.
     
  16. Heidieri

    Heidieri Newbie

    Liittynyt:
    14.08.2015
    Viestejä:
    1
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Windows 10:n lataus onnistui, mutta asennus jumahti painoilleen. Keskeytin ja avasin päivityksen uudelleen, ja nyt kuvaruudulla pyörii vain tämä "Tarkistetaan vaatimuksia". Pyöritin Update diagnostic -ohjelman ja käynnistin koneen uudelleen (peruspäivitystenkin onnistuminen koneellani vaatii yleensä tämän), mutta tässä sitä yhä ollaan..
    [​IMG]
     
  17. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Ei kukaan ole huomannut sellaista, että hiiri klikkaa monesti itsestään tuplaklickin? Siis jos klikkaan jostakin vain kerran, niin se ottaa sen tuplana. Asioiden raahaminen, kursorin siirtäminen klikkaamalla tekstiä, aloitusnäkymän tiilien järjestely, ikkunoiden koon muuttaminen yms. jutut epäonnistuu usein ja vaatii muutaman uudelleen yrityksen.

    Ei tätä ollut 8.1: ssä ja tuskinpa yht'äkkiä en enää osaisi käyttää hiirtä. :p
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,274
    Kiitokset:
    959
    Pisteet:
    173
    Tohon raudan vaihtoon liittyen törmäsin tämmöseen.
    https://twitter.com/GabeAul/status/630161382042808320

    Lienee kuitenkin helpompaa päivittää vasta sitten kun oot osat vaihatanut, ihan pelkästään kun yleisellä tasolla miettii näitä kaiken maailman supportteja.
     
    rick79 kiitti tästä.
  19. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    Mikä hiiri? Itsellä alkoi tekemään tuota kun kytkimet löystyivät. Kuulostele hiirestä pitääkö left click saman äänen kuin rigth click, jos vaimeampi niin kytkin alkaa olemaan loppu sieltä.

    Tietty osaahan softakin saada tuon tekemään omiaan, mutta mekaaninen vika nopea tarkastaa.

    E: omromin kytkimet tekee tuota ainakin jos on löystyneet mekaanisesti.
     
  20. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Hiiri on Roccat Kone XTD. Ei kyllä suurta eroa ole eri painikkeiden äänessä tai tuntumassa. Ehkä aavistuksen "terävämpi" ääni on tuossa oikeanpuoleisessa painikkeessa.

    Onpa outoa jos vetelee viimeisiään. Olisi voinut olettaa, että tällainen kallis hiiri kestäisi pitempään kuin ne romut mitkä tulee ilmaiseksi jonkun markettikoneen mukana.
     
    JoniS kiitti tästä.
  21. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    519
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Hiirut on melkoisia roskaimureita, mulla jäi nappi pohjaan ja rulla ei pyörinyt hyvin. Eikun auki ja puhdistus taas niinkuin uusi.
     

Jaa tämä sivu