1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,240
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Itsellä on Win 10:n opiskelu vielä alussa, mutta tuli mieleen, että olisiko Resurssienhallinta (mikä älytön suomennos File Explorerille) jotenkin lipsahtanut Käynnistä-valikkoon?

    Tarkista myös tuo viimeinen kohta: Asetukset -> Mukauttaminen -> Aloitus
    upload_2021-2-6_12-12-10.

    Microsoftin Answers-sivuilta löytyvät vastaukset ovat yhtä tyhjänpäiväisiä kuin yleensä, mutta tuo aivan viimeinen Userinit-rekisteriavainta koskeva ohje löytyy muualtakin ja voi olla pätevä:
    https://answers.microsoft.com/en-us...0/0abb4e16-747f-4f2d-ab2a-81c2e88d76f9?page=1
     
  2.  
  3. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123
    Ihan samalla tavalla on noi rastit ruudussa,kun tossa sun kuvassa.
    Viimeksi avatut kohteet aloitusnäytössä / pikaluettelon / tehtäväpalkissa.Ei käytössä.
    Kyllähän varmaankin jotenkin tohon resurssinhallintaan liittyisi.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2021
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,240
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Mitenkäs se käynnistyskansio?

    Suorita (Win + R) shell:startup
    Käynnistyskansio avautuu ja sen pitäisi olla tyhjä. Ei kai siellä ole Resurssienhallinnan pikakuvaketta?
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123
    Onko täällä nyt jokin viturallaan.Resurssinhallinta.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 06.02.2021
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,240
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Käsittääkseni noissa kuvissa ei ole mikään pielessä. Itselläni on tuossa Avaa Resurssien hallinta -kohdassa valinta Tämä tietokone, mutta ei sen pitäisi tuohon ongelmaasi vaikuttaa. Valinta Pikakäyttö "paljastaa" usein tai viimeksi käytetyt kohteet aina kun Resurssienhallinnan avaa. Siksi olen sen vaihtanut.

    Edit. Onko Regedit yhtään tuttu. Mikä on tuon Userinit-avaimen arvo? (Kolmanneksi alin rivi kuvassa)
    upload_2021-2-6_18-28-2.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 06.02.2021
  8. odzmo

    odzmo Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Olisiko tämä asetus, josta voi valita, avaako Resurssienhallinta Tämä tietokone -näkymän vai Pikakäyttö -näkymän?
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,240
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Voi sen tuostakin vaihtaa samoin kuin viestin #1164 toisen kuvan asetuksista, mutta kyseinen ongelma ei johdu tästä asetuksesta.
     
  10. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123
    On koitettu,ei muutoksia mihinkään suuntaan.
     
  11. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    128
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,240
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Mitenkähän tämä ei tullut heti mieleen: Onko koneessa järjestelmänpalautus toiminnassa? Jos on, niin palautus viimeisimpään palautuspisteeseen ennen eilistä korjaa todennäköisesti ongelman.
     
  13. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123
    On tehty,ei mitään uutta,siinä se istuu näytöllä,kun tatti paskassa.:(
    Pitää ottaa käyttöön linuxia,kun löytyy koneen toiselta levyltä.:D
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,288
    Kiitokset:
    960
    Pisteet:
    173
    @FiveBridges Jos haluat katsoa tuon reksiterieditorin, niin seuraavasti se käy helposti. Ohje näyttää pitkältä, mutta ei vaadi montaa klikkausta.

    Kirjoita windowsin hakuun regedit ja valitse "suorita järjestelmänvalvojana"

    regedit.


    Rekisterieditorissa valitse yläreunasta, Muokkaa - Etsi.. (tai paina Control + F) joka aukaisee haun suoraan.
    Pistä valinnat kuten kuvassa alla ja kirjoita hakuun: Userinit - paina Enteriä. Huom. rekisterieditorin haku on turkasen hidas, niin haussa saattaa kestää.


    regedit2.

    Toinen, nopeampi vaihtoehto on manuaalisti hakea kohde. Sen voi tehdä laajentamalla rekisteriavaimia, aina alla olevan polun loppuun asti. (ei vaadi kuin muutaman klikkauksen) Laajentaminen onnistuu joko klikkaamalla hiiren oikealla rekisteriarvoa ja valitsemalla laajenna tai sitten siitä pienestä kolmiosta klikkaamalla.

    Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\

    regedit3.
    regedit4.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2021
    1pertti kiitti tästä.
  15. odzmo

    odzmo Regular member

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    113
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Muuttuuko "tatiksi" (näkymäksi) Tämä tietokone, mikäli teet Resurssienhallinnan asetuksissa muutoksen
    Avaa Resurssienhallinta: Tämä tietokone
    (eli vaihdat alasvetovalikosta Pikakäytön tilalle Tämä tietokone)?
     
  16. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123
    Ei auta mitään,sama sekoilu jatkuu.
    Järjestelmän palautuskin tehty,ei muutoksia.
    Pitääkö vielä pistää vintoosa kokonaan uusiksi,ei paljoa huvittaisi.
    Nyt on ubuntu käytössä,niin ei ole ongelmia.:):D
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2021
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,240
    Kiitokset:
    1,049
    Pisteet:
    243
    Ennen kuin alat asentaa uudelleen, kannattaa varmasti tarkistaa, ettei ongelma johdu tuosta edellä mainitusta rekisteriavaimesta. Trinity teki hyvän ohjeen, kuinka selata kyseiseen avaimeen.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\

    Jos avaimen arvo on muuta kuin

    C:\Windows\system32\userinit.exe,

    on ongelma löytynyt ja korjattavissa Regeditillä. (Huom. myös lopussa oleva pilkku (,) kuuluu oleellisesti avaimen arvoon.

    Aiheesta ylipäänsä näyttää löytyvän aika paljonkin luettavaa:
    file explorer opens at startup - Google-haku
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,288
    Kiitokset:
    960
    Pisteet:
    173
    Ei ton takia kannata windowsia uudestaan asentaa. Kokeile toistuuko ongelma vikasietotilassa.

    Kirjoita windowsin hakuun msconfig, suorita msconfig järjestelmänvalvojana - Valitse käynnistys välilehti - Pistä valinta kohtaan "Käynnistys vikasietotilaan" - Klikkaa Ok - Käynnistä kone uudelleen.

    Kun olet päässyt vikasietotilaan ja todennut tilanteen. Avaa uudelleen järjestelmän määritykset (msconfig) ja ota valinta pois kohdasta "Käynnistys vikasietotilaan" - Klikkaa Ok ja käynnistä kone uudelleen.

    vikasietotila.
     
  19. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,177
    Kiitokset:
    615
    Pisteet:
    123
    Ei auttanut mitään perkeles.
    Pistin wintoosan uusiksi,nyt pelittää perskuta rallaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    128
    Kiitokset:
    31
    Pisteet:
    38
    Vähän nyt jäi epäselväksi tuo ongelma joka oli. Siis oliko ongelma se, että tuo resurssienhallinta aukesi joka bootin jälkeen automaattisesti? Vai mikä se oli?

    Ja jos tuo oli ongelmana, niin eikö nuo aiemmin laittamani neuvot linkin takaa auttaneet?
    https://www.howtogeek.com/396884/ho...evious-applications-after-restarting-your-pc/
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,288
    Kiitokset:
    960
    Pisteet:
    173

Jaa tämä sivu