1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. A-M

    A-M Member

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    42
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    18
    Helpoin ja nopein tapa varmaan olisi suorittaa varmuuskopiot suoraan ulkoiselle kovalevylle, koska ei kai kotioloissa varmuuskopiot erikseen toista konetta edellytä, menee aika hankalaksi kaiken lisäksi.
     
  2.  
  3. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    Kellään tietoa?
    Vieläkö mahtaa W10 saada tuon ilmaispäivityksen saada koneelle missä W7.ka, kun ei tullut emon tähden sitä silloin ladattua, nyt voisin kokeilla emoon asentaa kyseisen käyttiksen, testailla sitä toimiiko kone sillä, vai onko pakko alkaa uutta kokoamaan.
    Tuolaisen löysin, uutinen näyttää olevan ilm. ajalta 01.05.2019 https://kotimikro.fi/oheislaitteet/...paivitys-windows-10-een-saattaa-taas-onnistua
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,712
    Kiitokset:
    754
    Pisteet:
    193
    Kyllä se ihan viime päivinä vielä on onnistunut nettikirjoittelun mukaan.
    Muutama viikko sitten tein onnistuneesti aktivoinnin seiskan avaimella kymppiin.

    Anna palautetta, kun olet kokeillut.
     
  5. pvesa

    pvesa Member

    Liittynyt:
    24.08.2009
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    18
    Tuon aikaisemman asennuksen kesketyksen virheet, safe.os ja apply_image, eräässä netin ohjeessa mainittiin ettei ne korjaukset koske AMD koneita. Eikö AMD koneen asennus pysähdy noihin virheisiin, en tiedä.
    Onko kenellä noita keskeytyksen virheitä tullut? Minulla sattui nyt Intelin i5 ja Core 2 koneisiin.
     
  6. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    463
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    Mulla on pari isoa kiintolevyä siinä masiinassa ja pieni ssd levy. Ja muutan kolmen viikon päästä isompaan asuntoon, ostin paritalon puolikkaan.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,874
    Kiitokset:
    1,233
    Pisteet:
    223
    Hieno homma. Atk asiatkin selviävät siinä samalla. Toki täällä autamme parhaamme mukaan vapaaehtoisesti.
     
  8. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    463
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    No olen parikymmentä vuotta työkseni noita pulannut, nykyään ihmetystä vain tuo lisävirta johtojen tarve.
     
  9. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,088
    Kiitokset:
    155
    Pisteet:
    93
    Ja niitä (lisävirtajohtoja) ei ole liitelty kuin parikymmentä vuotta vasta....

    T: Vesku, parikymmentä vuotta jo unohtanut työt
     
  10. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    463
    Kiitokset:
    14
    Pisteet:
    28
    No 15V eläkkeellä eipalvelimiin pantu mitään super näytön ohjaimia. Muutamassa viimeisessä oli emossa lisävirta liitin, niissäkin melkoinen hässäkkä kun kopassa pari poveria jotka pystyi vikaantuessaan vaihtamaan konetta sammuttamatta. Mun aikana yksi pamahti ja Dellin koneista raid levyjä meni kuin näkkileipää.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,874
    Kiitokset:
    1,233
    Pisteet:
    223
    Kunnolliset virtalähteet hoitavat hommansa ok. Hyötysuhde kertoo jo laadusta aika paljon. Gold ja paremmat ok. Liki 10 vuotta SuperFlower toiminut luotettavasti ja matka jatkuu.

    Warmuuskopiointi on tärkeämpää kuin huolehtiminen virrasta.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,727
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Jos sattuu gold ja kiinankonkat samaan pakettiin niin ai että. Vaikkapa corsair rm.
     
  13. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    Joo kiitoksia. kyllä tänään ainakin vielä W10 asentui seiskan tilalle, nyt on uudet oppimiset sen kanssa vaikka toisella koneella vähän opetellutkin jo.

    Ei kestänyt edes pitkään asennus, saapa nähdä vieläkö tarvitsee puhtaan asennuksen jossain vaiheessa. :)
     
  14. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    Tuostakos nyt sitten pystyy koneelle tekemään uuden puhtaan asennuksen ilman muita lisukkeita. Sieppaa 01.JPG
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,625
    Kiitokset:
    960
    Pisteet:
    123
    Jos todella haluaa puhtaan asennuksen, tee seuraavasti:
    Lataa kympin iso ja tee siitä suoraan USB:lle asennusmedia ja suorita kokonaan puhdas asennus "Mukautettu" vaihtoehdolla. Poista käyttöjärjestelmälevyltä kaikki käyttiksen osiot ja aloita suoraan poiston jälkeen puhdas asennus "Seuraava" toiminnolla osioimattomalle levylle. Tuoteavainta ei tule antaa, vaan ohittaa kysely "Minulla ei ole tuoteavainta", niin aktivoiti tapahtuu automaattisti, perustuen nykyiseen emolevyyn, jonka mukaan digitaalinen käyttöoikeus on koneellesi myönnetty.

    Lataa täältä työkalu, jolla teet käyttöjärjestelmän USB:lle. https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    PS. Ongelmia voi välttää sillä, että irroittaa asennuksen ajaksi muiden kovalevyjen datajohdot.
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2019
  16. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,508
    Kiitokset:
    840
    Pisteet:
    123
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,508
    Kiitokset:
    840
    Pisteet:
    123
    Pari päivää vanha uutinen, mutta linkataan nyt, kun aina löytyy niitä jotka ei päivitä tiuhaan konettaan.

    Microsoft December 2019 Patch Tuesday plugs Windows zero-day - ZDNet
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,508
    Kiitokset:
    840
    Pisteet:
    123
    Lähde: Windows-käyttöjärjestelmän tietoturvassa iso aukko, jonka voi kuroa umpeen päivityksellä - Yle
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,549
    Kiitokset:
    916
    Pisteet:
    193
    NSA on tainnut löytää uuden keinon salauksen kiertämiseksi, joten tämän saattoi paljastaa.
     
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,727
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Ei kympissä ole tietoturva-aukkoja. Se on niin maan pirskatin turvallinen ettei pelitkään käynnisty. Seiskassa oli vaikka kuinka paljon.
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,508
    Kiitokset:
    840
    Pisteet:
    123
    Pitää olla yksinoikeus pahimpiin aukkohin :D

    Niin se onkin. Bill Gates vaan naureskelee kiikkustuolissa kuinka täydellinen käyttöjärjestelmä voikaan olla.
    Mitä tulee vanhoihin peleihin, niin johan sitä seiskassakin oli yhteensopivuustila vanhoja pelejä ja ohjelmia varten. Joskus se raja kuitenkin tulee vastaan ja ikuisesti ei voi kaikki toimia.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2020

Jaa tämä sivu