1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,075
    Kiitokset:
    491
    Pisteet:
    93
    Taitaa insider versio säilyä versionumeroineen insider versiona, pelkään pahoin niin. Sinulla muutenkin välillä ollut noita ongelmia. Eiköhän olisi parempi siirtyä normaalikäyttäjän versioon
     
  2.  
  3. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Nämä nyt sattunut toimimaan paremmin kuin normi versiot.
     
  4. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,075
    Kiitokset:
    491
    Pisteet:
    93
    Mielenkiintoista, että kehitysversio toimii paremmin, jolla käyttöjärjestelmää kehitetään toimivaksi normaali asiakasjakeluun.;)
     
  5. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Kyllä mäkin asiaa olen ihmetellyt mutta esim. mericd ohjelmisto ei toiminut win XP emulaatiossakaan ja nyt toimii ja paluu entiseen on helppoa kunhan ei tuhoa Windows.old kansiota.

    Nyt otti ohraleipä kun tuli versio 17040 niin häipyi yksi teranen kiintolevy, muuttui raw muotoon eikä formatoidu. Sielä oli vain kaikkea netistä ladattua sälää joista tärkeimmät tallessa mutta varoitampa vaan, muuten toimii OK.

    Nyt mennään versiolla 17074 ja kaikki muu OK mutta jokin aikaisempi päivitys hävitti kuvakkeet edgen suosikkipalkista, nyt vain tähti ja sitten linkin nimi. Kun mene vaikka iltasanomien sivulle tulee se kuvake näkyviin eli miten suosikkipalkkiin takaisin kuvat.

    Jossain luki et ihan sama mikä Intelin prossa koneessa on, no päivitys 7 to 10 ei onnistu Intel(R) Celeron(R) CPU 2.80 GHz. Tulee ilmo ettei prosessori kelpaa, olis kympin koodikin mutta ei. Sielä semmosia ohjelmia joita en millään viitsi asentaa uusiksi, no olkoon noin koska käytän vain backup koneena ja niitä muutamaa ohjelmaa. Itse se on ehdotellut päivitystä ja viimeksi joulukuussa, siittä on mehut nyt kaikkien päivitysten jälkeen ihan lopussa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2018
  6. i7Extreme

    i7Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,397
    Kiitokset:
    356
    Pisteet:
    93
    Taas on hyvää tulossa Win10: een.:cool:

    Microsoft esitteli yksityisyydensuojaa parantavia ominaisuuksia Windows 10:een

    Windows Diagnostic Data Viewer on ohjelma, joka kerää yhteen paikkaan kaiken diagnostiikkadatan, mitä Windowsia käyttävä laite on käyttäjästä kerännyt. Ohjelman avulla käyttäjä voi paitsi selata Windowsin keräämiä tietoja, myös hallita niitä. Ohjelman luvataan näyttävän kaiken pilveen kerätyn datan siitä laitteesta, johon ohjelma asennetaan.

    Windows Diagnostic Data Viewer on nyt Windows Insider -käyttäjien testattavana ja se tulee saataville Windows 10:n seuraavan merkittävän päivityksen myötä. Ilmeisesti ohjelmaa ei kuitenkaan tulla asentamaan oletuksena, vaan se tulee itse asentaa Windows Storesta.

    Lisäksi Microsoft kertoo päivittäneensä Privacy Dashboardin uudella Activity History -sivulla. Activity History antaa käyttäjälle helpon pääsyn tarkastelemaan kaikkea tietoa, jota käyttäjän Microsoft-tiliin on liitetty. Käyttäjä voi lisäksi hallita Privacy Dashboardin kautta Windowsin yksityisyysasetuksia. Privacy Dashboardiin ollaan lisäksi tuomassa lähitulevaisuudessa muun muassa mahdollisuus yksittäisten tietojen poistoon.

    Lähde:
    https://www.io-tech.fi/uutinen/micr...uojaa-parantavia-ominaisuuksia-windows-10een/
     
  7. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Mikäs nyt eteen kun versio 17074 haluaa päivittää versioon 17083 ja päivitys menee 100% läpi mutta aina kun katson päivityksiä sanoo et odottaan uudelleen käynnistystä. En mä uutta haluaisi mutta nykyinen versio ei toimi Edgessä hyvin. Olen uudelleen käynnistänyt mutta ei päivity, mitä gurut sanoo ongelmaan.

    Mulla ihan uusi asennus kympistä joka toimi hyvin, tuli ilmoitus että tuo huono versio haluaa asentaa ja laitoin muistuta 2 viikkoa. Silti buutissa vaan asensi väkisin, missähän tuo uusi paketti lymyilee niin tuhoaisin pois.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2018
  8. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,075
    Kiitokset:
    491
    Pisteet:
    93
    Ehdottaisin siirtymään normaaliversioon, koska Insider-versio on tarkoitettu asiaan vihkiytyneille kokeneemille käyttäjille.;)
    Ehkä sinunkin koneesi on tullut yhteensopimattomuuden tien päähän, noissa suuremissa päivityksissä se yleensä paljastuu.:(
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,436
    Kiitokset:
    934
    Pisteet:
    173
    Pioneereilla on aina se vaikein homma etenemisessä. Hyvä että tällaistakin tehdään.
    Tämä. Pikkumasiinassa en kehtaa laittaa virtoja edes päälle kun on amd (W10) ja päivitys soppa kesken. Masiina odottelee luovutusta henkilölle eli käyttöä mutta aina en ole tukihenkilönä jos/kun jotain sattuu ja tapahtuu. Odotellaan tyynempiä vedenpintoja.
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,209
    Kiitokset:
    654
    Pisteet:
    123
    Ei nyt ongelmaan mikäön ratkaisu, mutta jos haluat edelleen mennä insider versioilla kannattaisi ehkä siirtyä hitaaseen päivitystahtiin (Slow ring) tai esversio-rinkiin.
    Näin saat enemmän aikaa ja asioita on testattu enemmän ennen kuin ne koneellesi tulee.

    Tietoa eri päivitystahdeista insider versioilla.
    https://insider.windows.com/fi-fi/how-to-overview/

    Alla hyvää luettavaa insider käyttäjille.. (Englanniksi)
    https://www.tenforums.com/windows-insider/
     
  11. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    497
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    28
    Itse menettelen aina niin että beta/testikäyttikset testikoneeseen tai Virtualboxiin ja vakaat versiot pääkoneeseen. Näin ei suuremmin haittaa jos ilmenee ongelmia ja saa samalla testattua uusia ominaisuuksia.
     
  12. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    Perhana kun sainilmoituksen että insider päivitys olis niin laitoi muistuta 2 viikon päästä, se tuli vaan väkisin ja nyt oli susi. Kunhan saan toimivan version otan pois tuon insiider versioiden lataamisen, sekin voi olla jo korjattu mutta koneella on ladattuna 17083 versio joka ei päivity. Mutta Edge ei ole tärkeä ja tulikettu toimii OK, pitää vaan odottaa toimivaa ja sitten peli poikki. Androi puhelin toimii ihan normaalisti ilman lisäkilkkeitä ja win XP emulaatio myös, joo esiversioissa voi käydä näin. Ehkä joskus saan kuntoon, nyt kun asennellu 3 pitkää päivää ei viitsisi tehdä hommaa uudestaan.
     
  13. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    13
    Pisteet:
    28
    CCleanerilla siivosin koneen ja nyt versio 17083 junnaa 64%, meneeköhän nyt läpi ? Jos menee ja toimii lopetan insider versioiden vastaan oton, ilmeisesti ccleaner poisti vanhan päivityksen ettei tule odotetaan uudelleen käynnistystä. Jotain yöllä päivittänyt ku aamulla piti kirjautua sisään, ei auta kuin köyhän odotella. Varakoneeseen ostin AMD neliytimisen johon asennan win7 pro, jos olis vaan celeronia nopeempi. Vanhasta raadosta saan lisää muistia ja 256 SSD levy pääsee sinne, ehkä tämä vielä tästä menee ja jos puhti riittää pannaan kymppi päälle ku olis orkkis versio win10 pro:sta. 70€ maksoin ja emossa näyttis + muut herkut. Hei nyt 66% eli etenee.

    Meni lopulta läpi mutta Edgellä lataaminen ei onnistu, olisko tossa Edgessä jotain vikaa ja jos on miten korjata. Muuten toimii hyvin ja nopeasti. Löytyykö Edgeen korjaustyökalua ?
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2018
  14. PS393

    PS393 Member

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Viimeksi muokattu: 01.02.2018
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,436
    Kiitokset:
    934
    Pisteet:
    173
    Itse odottelen vielä amd kymppikoneessa päivityksiä ilman virtaroikkaa seinässä. Toinen rotisko amd:llä win 7 sisällä estettynä päivitykset kokonaan kun seiskalla niinkin voi tehdä. Odotellaan sopan valmistumista niin pääsisi joku päivä syömäänkin.

    Sillä välin:
    https://www.mikrobitti.fi/2018/02/microsoftilla-syyta-juhlaan-windows-10-kipusi-viimein-seiskan-ohi/

    offtopic @wwallu huhuu ^
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,463
    Kiitokset:
    645
    Pisteet:
    173
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    12,818
    Kiitokset:
    3,040
    Pisteet:
    223
    Tuo on jännä että asennus alkoi kun painoi yläreunan rastia. No, joskus pitää kokeilla jotain uutta.

    Vaan ei minkäänlaisia seuraamuksia mikkisoftalle. Tuhma olit mutta menehän siitä ja leiki jatkossa kiltisti.
     
  18. FiveBridges

    FiveBridges Active member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    1,769
    Kiitokset:
    360
    Pisteet:
    93
    Pitäis löytää Win 10 64 tuotetunnus koneen syövereistä ( Kannettava masiina Asus )
    Koneen pohjassa on Win logo,eikä mitään muuta.
    Onko se nykyään näin hyvin piilotettu.:(:confused:
    Mikkisofta perseilee ihan urakalla.

    https://postimg.org/image/y4gck9zxx/
     
  19. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,914
    Kiitokset:
    129
    Pisteet:
    73
    ^
    Syy moiseen?
    Kyllä se asennusohjelma sen sieltä kaivaa, viimeistään kun aktivointi aktivoituu...
    Edit: Tai siis saa ilmoituksen sen voimassaolosta Mäsän palvelimilta...

    T: Vesku
     
  20. tarantella

    tarantella Active member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,075
    Kiitokset:
    491
    Pisteet:
    93
    Sitä kyllä käytännössä et tarvitse missään ja mahdollisesti se ei toimisikaan enää erikseen.
    Samaan koneeseen jossa se on, voi uudelleen asennuksen tehdä ilman tuotetunnusta. (tai pitää tehdä ilman tuotetunnusta)
    Jos haluaa siirtää sen toiseen koneeseen, pitää käyttöjärjestelmän digitaalinen käyttöoikeus rekisteroidä Microsoft tilin kautta, jonka jälkeen se on mahdollista siirtää toiseen koneeseen.

    Tehty pientä muokkausta.
    edit: eikä tuossa ole mitään perseilyä.;)
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2018
    rane1958 kiitti tästä.
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,436
    Kiitokset:
    934
    Pisteet:
    173
    Speccy antaa näkyville tuotetunnuksen. Operating System ja sen alta niin näkyy.
     

Jaa tämä sivu