1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 - Keskustelu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi *Trinity* 29.07.2015.

  1. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    515
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Vaimon Acer läppäriin tuli ilmo, päivitä win 10 nyt. Klikkasin päivitä nappulaa ja mitään ei tapahtunut, menin katsomaan onko päivityksiä ja 9 oli vaikka tänään päivitetty. On se melkoinen raakile koko kymppi, niin läppärissä win 8.1 ihan kaupan jäljiltä.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Onko Windows 10 raakile sen takia että jollain koneella ei vielä ole sitä?
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Todennäköisesti jonkun mielestä.

    Mukava ylläri löyty Dreamsparkista, oli Win 10 educational tullu sinne. Latasin sen ja pitää joku päivä asennella se ton TP:n tilalle
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Toi on joku opiskelja hommeli?
    Vaikka mulla onkin retail seiskan päälle asenettu kymppi, niin voi olla että ostan jossain vaiheesa erikseen vielä Windows 10 retailin. Näkyis olevan 139€ verkkkaupassa Home, Pro onkin sitten 259€ o_O

    Ihan pakko sanoa että retail versio helpottaa elämää kun ei tarvi miettiä että voiko asentaa uuteen koneeseen tai jos vaihtaa osia.
     
  6. Kapa14

    Kapa14 Member

    Liittynyt:
    06.02.2007
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    @Trinity laitan tässä joku päivä, jahka kerkiän perehtymään vähäsen. Läppäri pysynyt visusti kiinni loman ajan. Onneksi.

    Kapa14
     
  7. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Joo opiskelijana saan sen ilmaseks. Samoin ku oon saanu win 7&8 pro:n sekä 2010 & 2013 office professional plussat.. Ja joku vielä väittää ettei opiskelu kannata :D
     
    *Trinity* kiitti tästä.
  8. olliensio

    olliensio Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt on taas yksi, varmaan melko hö...kysymys.
    Olen päivitellyt ja asennellut W 10 Asus N751Jk kannettavaan.
    Nyt käyttöjärjestelmänä on Windows 10 puhtaana asennuksena, toimii hyvin.

    Kuitenkin vanhalla miehellä on ikävä Windows 7:ää. Läppärissä on yksi kiintolevy, joka osioitu.
    "Harjoittelun" alussa sainkin asennettua W 7, myöhemmin tuli kuitenkin ongelmia kun asensin toiseen osioon
    Windows 10:n. Alustinkin sitten osion, jossa W oli. Nyt olen yrittänyt asentaa seiskaa uudelleen, mutta asennus pysähtyy valitun kiintolevyn osalta ilmoitukseen, että kyseessä on GPT-kiintolevy ja asennusta ei voida tehdä. Eipä ole kovin tarkkaa tietoa, mitä GPT tarkoittaa kuin että yksi vaihtoehto sille on MBR.

    Kysymys kuuluukin, voiko saman kiintolevyn osiot olla sellaisia, että toinen on GPT ja toinen MBR?

    Ja jos voivat olla, niin miten se GPT-osio muutetaan MBR-osioksi?
     
  9. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Ei.

    UEFI-käynnistystilassa virheilmoitus: "Windowsia ei voi asentaa tähän levyyn. Valitulla levyllä on MBR-osiotaulukko. EFI-järjestelmissä Windows voidaan asentaa vain GPT-levyille." - "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks."

    Virheilmoitus johtuu siitä että olet käynnistänyt USB/DVD-asennusmedian UEFI-käynnistystilassa ja sitten yrität Windowsin asennusta MBR (Master Boot Record) osiotyypille.

    - Poista kovalevyn kaikki osiot.
    - Mutta jos haluat käyttää MBR (Master Boot Record) osiotyyppiä, valitse Legacy BIOS -käynnistystila USB/DVD-asennusmedialle.

    [​IMG]

    Legacy BIOS -käynnistystilassa virheilmoitus: "Windowsia ei voi asentaa tähän levyyn. Valittu levy on GPT-osion tyylinen." - "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style."

    Virheilmoitus johtuu siitä että olet käynnistänyt USB/DVD-asennusmedian Legacy BIOS -käynnistystilassa ja sitten yrität Windowsin asennusta GPT (GUID Partition Table) osiotyypille.

    - Valitse UEFI-käynnistystila USB/DVD-asennusmedialle.
    - Mutta jos olet tarkoituksella valinnut Legacy BIOS -käynnistystilan, poista kovalevyn kaikki osiot.

    [​IMG]

    Here is info about UEFI Boot Mode (installing using the GPT partition style) and Legacy BIOS Boot Mode (installing using the MBR partition style). -> link
     
    olliensio kiitti tästä.
  10. olliensio

    olliensio Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos vastauksesta!

    Taitaa mennä yli...

    Mutta kysyisin silti vielä: Nyt on siis hyvin toimiva W 10 asennettu omaan osioon. Onko siis mahdollista asentaa tyhjänä olevaan osioon Windows 7. Minulla on Windowsin alkuperäinen asennuslevy Windows 7:stä. Saisiko jostain poltettua Windows 7 Home Premiumin, joka olisi sopiva Uefiin?
    Umpimaallikkona on vähän vaikeaa....
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Jos oot apäivittänyt ton kympin sulla olevan seiskan päälle et voi sitä käyttää enää seiskan aentamiseen, ellet asenna sitä seiskaa kympin päälle. Eli tarvitset uuden seiskan (tai kympin) jos haluat kummatkin.

    Eri oisiolle mutta fyysisesti samalle levylle asentamisessa on aina riski että käynistysosio menee sekaisin, ja jompi kumpi käyttöjärjestelmä ei pakolla käynnisty.
     
  12. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Samaan koneeseen onnistuu molempien asennus samalla Windows 7/8/8.1 tuoteavaimella.

    Ensin asensin toisen W8.1:sen dualboottina (aktivointi onnistui automaattisesti, koska molemmat on samassa koneessa). Sitten päivitin toisen W8.1:sen W10:iin.

    Pitäisi onnistua, mutta ennen asennusta kannattaa tietysti ottaa varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista.

    Jos asennuksen jälkeen ei ilmesty käynnistysvalikkoa, eli et saa käynnistettyä Windows 10:ä, niin Windows 10:n saa lisättyä käynnistysvalikkoon bcdboot X:\windows - komennolla -> link

    Windows 7 SP1 latauslinkit TÄSSÄ VIESTISSÄ. Latauslinkkien iso-tiedostojen tiiviste (SHA1/MD5) on sama kuin alkuperäisissä Windows 7 SP1 iso-tiedostoissa.

    Poista ei.cfg -tiedosto Windows 7 iso-tiedostosta ennen DVD-levyn polttamista, jos lataamasi iso-tiedosto on esim Professional -versio ja sinulla on Home Premium -version tuoteavain. Mutta jos teet USB-tikun, silloin linkin ohjelmaa ei tarvita, koska voit poistaa Resurssienhallinnassa USB-tikulta sources -kansiosta ei.cfg -tiedoston.

    http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/ei_cfg_removal_utility.html

    [​IMG]

    Windows 7 SP1 DVD levyltä asennus onnistuu UEFI tai Legacy BIOS -käynnistystilassa. Mutta jos haluat käynnistää Windows 7 USB-tikun UEFI -käynnistystilassa, luo USB-tikku Rufus ohjelmalla (valitse "GPT partition scheme for UEFI" ja "FAT32").
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2015
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Ok hyvä tietää.

    Sittenhän ei ole ongelmaa, kun voi käyttää jo olemassa olevaa seiskan asennuslevyä. Mutta enisin täytyy asentaa vanha Windows ja sen jälkeen uudempi, koska vanhempi Windows ei tunnista uuden käynnistystiedostoja.

    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/install-multiple-operating-system-multiboot#1TC=windows-7


    Ja jeesustellaanpas tähän loppuun vähän vielä, Microsoft on lopettanut Windows 7: ISO:n virallisen jakamisen. :)
     
  14. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Jos koneessa on Windows 8/8.1/10 asennettuna, niin silloin onnistuu Windows 7:n asennus dualboottina.

    W10:stä en ollut 100% varma, joten testasin tuon virtuaalikoneessa (katso kuvat).

    W7:n asennusohjelma tunnistaa W10:n 450 Mt recovery osion OEM osiona ja varoittaa että osiot eivät ole suositellussa järjestyksessä (ylimmäinen kuva). Mutta W7 asennus onnistui, käynnistysvalikko asentui automaattisesti (keskimmäinen kuva) ja W10 toimi W7:n asennuksen jälkeen (alimmainen kuva).

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Finnish - https://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/hh442898.aspx#searchTerm=windows 7&ProductFamilyId=0&Languages=fi&ProductFamilyIds=350&PageSize=10&PageIndex=0&FileId=0

    English - https://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/hh442898.aspx#searchTerm=windows 7&ProductFamilyId=0&Languages=en&ProductFamilyIds=350&PageSize=10&PageIndex=0&FileId=0
     
    olliensio ja *Trinity* kiittävät tästä.
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Heinoa että jaksat testata noita.

    Mutta toi vanhhemman asennus ensin on Microsoftin kehotus, löytyy tuosta linkistä minkä pistin edellisessä viestissä. Varmasti tuossakin asiassa kyllä edistystä tapahtunut, se kun oli seiskan aikainen artikkeli, ja varmaankin pääsääntöisesti toimii.
    Jos varmanpäälle haluaa ottaa niin on parempin niin päin mennä.

    Tohon seiskan saantiin olisin voinut vähän tarkemmin pistää. Kyllähän sen seiskan tosiaan saa.
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows7

    Mutta ei niin kuin ennen. Jolloin Digital River jakoi sitä, jos on OEM Windows niin huonompi juttu.
    http://www.zdnet.com/article/microsoft-now-allowing-downloads-of-retail-windows-7-copies/

    Eli sen Retail tuoteavaimen tarvitsee ainakin virallisesti.
     
  16. sardelli

    sardelli Regular member

    Liittynyt:
    18.02.2013
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
    Jos Windows 7:n asennuksen jälkeen haluaa palauttaa Windows 10:n bootloaderin.

    - Windows 10:ssä käynnistä-napista hiiren oikealla valitse "Komentokehote (järjestelmänvalvoja)".

    - Suorita komento: bcdboot %windir%

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  17. Tkonemies

    Tkonemies Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2015
    Viestejä:
    249
    Kiitokset:
    26
    Pisteet:
    28
    Mites muuten menee tämä Microsoftin uusi päivityspoliitikka eli kun uusia Windows 10 koontiversioita julkaistaan, tuleeko ne ilmaiseksi näihin päivitettyihin Windows 10 versioihin sitten kun ne on valmiita vai täytyykö niistä maksaa jotakin?
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Ilmainen on jatkossakin.

    Windows versioiden elinkaari.
    http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/lifecycle
     
  19. olliensio

    olliensio Regular member

    Liittynyt:
    19.12.2009
    Viestejä:
    131
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Erityiskiitokset Sardellille! Oli erinomaiset ohjeet, joilla vaari-ikäinen maallikkokin sai toimimaan tosi hyvin puhtaina asennuksina sekä Windows 10:n että Windows 7:n valikkoineen! En nyt tiedä tarkkaan, mihin tuota W 7 tarvitsen...ainakin siinä on tuttu pasianssi-peli!

    Hyvää loppukesää!

    t. olliensio
     
  20. eklu

    eklu Regular member

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    515
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    28
    Vaimon Acer läppäriin tuli taas ilmoitus, päivitä win 10 ilmaiseksi nyt. No päätettiin päivittää, mitään ei ole nyt kolmeen tuntiin tapahtunut. Mitään epäyhteen sopivaa ei ole, kolme Lumiaa löytyy eikä yhteenkään tullut päivitystä. Ei poijaat mun usko on mennyttä.
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,109
    Kiitokset:
    938
    Pisteet:
    173
    Media creation tool.
    http://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    Jos tollakaan ei päivitys onnistu niin sitten sen uskon voi ainakin hetkeksi haudata.
    Nimetön2.
     

Jaa tämä sivu