1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 10 ilmaiseksi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Alf1111 15.04.2019.

  1. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    176
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kertokaapa, vieläkö saa päivitettyä Win 10 ilmaiseksi laillisesti? Sain microsoftin sivuilta ladattua ja asennettua, mutta tuoteavainta sanoo, ettei oikea - sellaista kun ei ole. Onko tuosta avaimettomasta jotain haittaa, vai onko ihan käyttökelpoinen tuote sellaisenaan?
     
  2.  
  3. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,790
    Kiitokset:
    398
    Pisteet:
    93
    Päivityksessä olisi pitänyt valita minulla ei ole tuotetunnusta, wintoosa kaivaa vanhan käyttiksen avaimen automaattisesti ja aktivoituu.
     
    Alf1111 kiitti tästä.
  4. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    176
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos. Täytyypä koettaa uusiksi asentaa kun ehtii :)
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Tuo "Minulla ei ole tuotetunnusta" pätee ainoastaan, jos koneella on aikaisemmin ollut asennettuna ja aktivoituna Windows 10.
    Kympin uudelleen asennus suoritetaan tuolla tavalla, niin aktivoituu automaattiseti.
     
  6. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    176
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli kun ollut 7, niin ainoo keino ostaa ja maksaa 145 egee? Tai päivittää uudet koneet. Vanhempani vain pohtivat päivitystä. Jos sitä avainta ei ole, onko siinä jotain rajoituksia sitten käytössä? Esim toimii vaan 100 pv, tai jotkin ominaisuudet ei toimi?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Mahdotonta sanoa toimiiko ilmaispäivitys enää, nyt en ole vähään aikaan kuullut, onnistuuko seiskan lisenssillä päivitys vielä.
    Microsoft sitä ei erikseen ilmoittele, kokeilu on ainoa tapa selvittää toimiiko vai ei.

    Jotenkin sanot kovin epäselvästi asian aloitusviestissäsi kokelitko seiskan tuoteavaimella ja oletko varma, että kirjoitit sen oikein?
     
  8. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    176
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei ole seiskaan erillistä avainta. Ainoostaan itsetehdyt dvd:t kun aikoinaan ostin koneen. Kai siellä jokin avain sisuksissa on, mutta en koettanut sillä. Mikrobitin ohjeita (4/2018 muistaakseni) koetin noudattaa.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Valitettavasti me emme täällä voi auttaa jos sinulla ei ole aktivointiin oikeuttavaa tuoteavainta.
    Onko vanhassa koneessa aktivoitu seiska, ota tuoteavain siitä, jotta voit kokeilla toimiiko vielä.

    Edit: eikö vanhassa koneessa ole kyljessä tai pohjassa lisenssitarraa?
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2019
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Tuossa Mikrobitin ohjeessa tosiaan neuvotaan käyttämään asennuksessa ensin Windows 10:n geneeristä lisenssikoodia ja aktivoimaan Windows sitten omalla koodilla. Itse en ole asiaan tutustunut enkä tiedä, miksi noin ohjeistetaan sen sijaan, että Seiskan lisenssikoodi annettaisiin jo asennuksen yhteydessä.
    https://www.mikrobitti.fi/uutiset/t...onnistuu/f2fc2900-25b4-411f-bb19-0735b7c36780

    Ja tosiaan - jos vanha Seiska jää pois käytöstä, kannattaa nähdä vaivaa sen koodin löytämiseksi.
     
  11. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    176
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Täytyy koettaa metsästää se koodi. Linkkejä otetaan vastaan mistä saisi salasananpalautussoftan, mikäli sellaisten softien jako on sallittua :)
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Tuon jutun on kirjoitanut vähän asiasta pihalla oleva kirjoittaja, eikä ole ainoa ko. julkaisulle.
    Sen voi asentaa ilman tuota geneeristä tuoteavainta, se ei estä asennusta. Aktivointi suoritetaan sitten oikealla tuoteavaimella.
    Geneerinen avain ei aktivoi käyttöjärjestelmää, eikä ole tarpeen asennuksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2019
  13. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    176
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Mää ny aattelin että edes "ammattilaisiin" voisi luottaa mutta ei näemmä sitten :/
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Kyllä se toimii noin, mutta turhaan häslätään geneerisen avaimen kanssa, koska ilman onnistuu yhtä hyvin. Jos on toimiva tuoteavain, niin sitten sillä, koska se käy ainoastaan aktivointiin.

    Edit: jutussa on kaiken lisäksi asiaan sekoitettu puhdas uudelleen asennus, jossa ei tuoteavainta edes aktivointiin tarvita.
     
    Viimeksi muokattu: 15.04.2019
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Sorry tuplat, mutta yksi oikaisu vielä.
    Uudemmilla laitteilla varmaan viitataan Windows 8.x koneisiin. Asennusohjelma löytää tuotelisenssin asennuksen aikana itse ja aktivoi automaattisesti. Sitä ei tarvitse kaivaa millään apuohjelmalla.
    Win8.x vanhempien laitteiden lisenssi löytyy yleensä tietokoneeseen kiinnitetystä lisenssitarrasta, kuten siinä mainittiin. Jos tarra on kulunut lukukelvottomaksi, on apuohjelmasta hyötyä.
     
  16. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    154
    Kiitokset:
    21
    Pisteet:
    28
    En tiedä onnistuuko win 10 asennus esiasennetun win 7 lisenssillä. 7 asennukseen se ei kelpaa, ainoastaan poltetuilla recoverylevyillä. Lisenssitarran koodi on eri kuin esiasennetun win 7 koodi ja se kelpaa ainakin puhtaaseen win 7 asennukseen. Ja myös kai win 10 asennukseen jos se vielä päivittyy sillä.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Näin se varmaan on, kuitenkin kympin päivitys pitäisi onnistua suoraan aktivoidun seiskan päälle päivittämällä.
    Kympin aktivoitumisen jälkeen voi tehdä puhtaan asennuksen, antamatta tuotelisenssiä, silloin se aktivoituu automaattisesti.
     

Jaa tämä sivu