1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 10 asemakirjaimet sekaisin

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Margaux64 22.06.2018.

  1. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone käynnistyi bluescreeniin, muistaakseni "SYSTEM_THREAD_EXEPTION_NOT_HANDLED", eikä automaattinen korjaus auta. Komentokehoitteessa, muuhun ei pääse, huomasin että C asema onkin G asema. Eli näyttäisi siltä, että asemakirjaimet on menneet sekaisin.
    Kone on itse kasattu ja sisällä ssd-levy, jossa winkka, ja pari sata-kovoa.
    Kokeiltu windows aennus dvd:tä ja sieltä Korjaa..., mutta palaa aina siihen Vianmääritysikkunaan.
    Miten tuon asematunnuksen saisi takaisin c:ksi? Vai miten tuo pitäisi korjata?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Onko windows asennettuna useammalle kovalevylle samanaikaisesti?
    Pääsetkö windowsiin, jos niin laita siitä kuva levynhallinnasta tänne.
     
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,755
    Kiitokset:
    1,011
    Pisteet:
    223
    ^

    Juurikin näin. Kokeile vaikka vikasietotilassa jos ei muuten toimi. Katsellaan nuo levynhallinta hommat missä mennään.

    Onko koneessa ollut nyt lähiaikoina jotain muutoksia, lisälaitteita asennettu tai vastaavaa? Nämäkin kannattaa aina mainita. Biosissakin voisi käydä katselemassa boottijärjestyksen yms. että on kuten pitääkin. Lisää infoa tarvitaan.

    Kone käyntiin > Delete rämpyttämistä > Boot order > SSD mikä lieneekään ensimmäiseksi (Boot priority) > F10 & enter niin pääsee takaisin winukkaan.

    Jos mahdollista niin kuva kertoo enemmän kuin tuhannen sanaa...

    muoks
    Aloituspostaaja ei kylläkään maininnut mikä rompe on kyseessä. Huoh...

    Paremmin saa vastauksia kun kertoo laitteiston kokoonpanon. Sekin auttaa onko kyseessä läppäri vai pöytäkone. Pengotaan lisää niin saa selville onko markettikampe vaikos itse kasattu. Näitä tietoja vaaditaan kun vastaillaan kysymyksiin jotka auttaisivat kysyjää ongelmissaan.
     
  5. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    On joskus ollut win 7 sata levyllä, mutta poistettu ja mbrfix:llä tms. poistettu. Vuoden päivät ollut ssd-levyllä.
    Ei käynnisty windowsiin asti. Vianmäärityksen kautta pääsee vain komentokehoitteeseen. Palautus ei onnistu, ilmeisesti koska ei löydä sitä c-asemaa.
     
  6. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu siis kyseessä pöytäkone. Itse kasattu vuosia sitten. Asuksen M4A88T-M emo, AMD:n prossu, 2x2gt muistit, Kingstonin ssd, 2x1 teran satakovoa, Geforcen GT640 näytönohjain.
    Boottijärjestys: ssd, ulkoinen levy, dvd-asema.
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,755
    Kiitokset:
    1,011
    Pisteet:
    223
    muoks
    Pääsetkö BIOS:iin kun kone käynnistyy? (Del) Tunnistuuko ssd-lätty? Mitäs jos nappaa ulkoisen levyn veks vähäksi aikaa.

    Kuvaa vaikka kännykällä boottijärjestyksestä jos mahdollista.
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2018
  8. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    BIOS:iin pääsee. Ajattelinkin seuraavaksi kokeilla ottaa kaikki muut levyt irti ja katsoa mitä tapahtuu. SSD kyllä on valittavissa BIOS:ssa ja kuten mainittu näkyy komentokejoitteessa mutta G-asemana.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,755
    Kiitokset:
    1,011
    Pisteet:
    223
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Kun poistat kaikki muut levyt, millä asematunnuksella SSD näkyy. Voisit asennusmedialla kokeilla käynnistyksen korjausta.
     
  11. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kaikki muut asemat irti (paitsi ssd ja dvd), ei edelleenkään käynnisty windowsiin, ja ssd näkyy nyt komentokehoitteessa d-asemana. Jännä juttu on, että vianmäärityksessä komentokehoite aukeaa X:\windows\system32 hakemistoon. Tuota x-asemaa kun tarkastelee, näkyy kyllä program files ja program files (x86) sekä users hakemistot, mutta niissä ei ole mitään (paitsi usersin alla public). Mikä hemmetti tuo x-asema nyt sitten on? Onko se joku windowsin recovery-osio?
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Ota ihan kaikkien levyjen datajohdot irti (myös DVD) paitsi SSD ja katso mitä näyttää. Samaten kaikki USB-levyt irti.
    Jos tuolla ei selviä mitään, kokeilisin asennuslevyllä käynnistää asennusta ja katsoisin mitä siellä tulee eteen. Kiinnostaisi myös tietää, mitä osioita SSD:llä on (sen näkee asennuksessa "Mukautettu" vaihtoehdolla).
     
  13. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Sama lopputulos, vaikka dvd-asema irti. SSD ei tunnistu c-asemaksi, näkyy edelleen d:nä. En tänään enää lähde tuon kanssa säätämään. Koitan tuota uudelleen asennusta myöhemmin ja kerron mitä löytyy.
     
  14. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,968
    Kiitokset:
    137
    Pisteet:
    73
    ^
    Nypi kaikki muu irti uudelleeenasennuksessa, paitsi tuo SSD jolle olet asentamassa, tämä poistaa mahdollisuuden sille, että tunnukset menisi sekaisin, yms.

    Tavallisesti nuo asematunnukset menevät sekaisin, kun usbitikkuja yms. siirrettäviä asemia on kiinni edestakaisin.
    Siitäkin pääsee ainakin vähentämään, kun käy levynhallinnassa (diskmgmt.msc) muuttamassa kirjaimet, hyvä keino on lykätä DVD/BD-asemat akkosten loppuun, niin ne eivät ainakaan enää häiritse.

    T: Vesku
     
  15. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Katsoin nyt Diskpart:lla mitä löytyy:
    Volume 0 G DVD-ROM
    Volume 1 C Järjestelmä Partitio 500MB
    Volume 2 D Partitio 222GB
    Volume 3 E Partitio Hidden 468MB
    Volume 4 F Partitio Hidden 471MB

    Asentelen jossain vaiheessa winkan uudelleen. Ajattelinkin pitää muut levyt asennuksen ajan irti. Mutta kiitokset täähän astisista.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Jos tuossa on ainoastaan SSD kiinni, niin sekavia osioilta sisältää, kaukana normaalista, ilmeiseti 250Gt:n SSD.

    Poista asennuksessa nuo kaikki SSD:n osiot ja asennus suoraan osioimattomalle levylle ilman osiointia ja alustuksia, windows tekee ne oikein.
     
  17. Margaux64

    Margaux64 Newbie

    Liittynyt:
    22.06.2018
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu, ainoastaan SSD ja dvd-asema. Kiitos asennusvinkistä.
     

Jaa tämä sivu