1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

WinAMP:lle korvaaja

Viestiketju Keskustelua musiikkiohjelmista -osiossa. Ketjun avasi _kooma_ 03.02.2012.

 1. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,049
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Tässä jo jonkin aikaa olen etsiskelly sitä oikeaa musiikkiohjelmisto itselleni.

  WinAMP on palvellut vuosikaudet ja välillä on ollut käytössä ja kokeilussa mm.Real Player, Foobar 2000 jotka nyt nopeasti tulevat mieleen.

  Kaipaisin soitinta joka osaisi indexoida musiikkia esim genren, artistin ja aakkosjärjestyksen mukaan. Olisi myös hienoa jos ohjelmistossa olisi mahdollisuus näyttää levyjen kannet, sikäli mikäli ne koneelta löytyvät. WinAMP:ssa nämä kaikki jo tietty ovatkin olemassa (tuosta levyjen kansi hommasta en ole aivan varma). Tuli mieleen ainakin iTunes, mutta ohjelmisto on vain tolkuttoman iso (verrattuna esim WinAMP tai Foobar 2000) ja vieläpä melko raskaskin.
  Eli ehdotuksia otetaan vastaan. Kaikki käy kunhan ohjelmisto kommunikoi joko Suomenkielellä (ilmeisen harvinainen tapaus?) tai sitten Lontoon murteella.

  Plussaa monipuolisuudesta, helppokäyttöisyydestä sekä keveydestä. Saa pistää vinkata useampaakin ohjelmaa, jos tulee mieleen, käyn niitä sitten hiljalleen lävitse ja katson että josko löytyisi se oma juttu.

  Kiitos ja Kumarrus.

  p.s. mieleen tulee itselleni hieman XBMC:n tyylinen käyttöliittymä, mutta ohjelmiston ei tarvitsisi käyttää pakosti koko ruutua informaation esittämiseen. Ainakaan jatkuvasti.
   
 2.  
 3. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,292
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  68
  Tästä on ainakin yli 5 vuotta aikaa kun käytin Music Match jukebox:a, mutta tykkäsin, ja pidin silloin winamp:a parempana.

  Käsittääkseni nykyään tuon saa myös Suomenkielisenä, mutta en ole varma. en myöskään osaa sanoa täyttääkö muita vaatimuksiasi.
   
 4. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,839
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  http://amarok.kde.org/wiki/Download:Windows Kannattaa tuota kokeilla että miten se pyörii Windows ympäristössä.. Ite käyttelin tuota aikoinaan kun käytin OpenSusea ja sen pitäisi täyttää jokainen noista vaatimuksista ellen ihan väärin muista.
   
 5. Cacceli

  Cacceli Regular member

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  369
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No ainakin VLC media player tukee melkein kaikkia muotoja ja on helppokäyttöinen.

   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2012
 6. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Itse seikkailin toista vuotta eri ohjelmien välillä kunnes ihan sattumalta törmäsin Spider playeriin .Siinä on sitten sen jälkeen pysytty.. En tiedä onko se sitä mitä haet, mutta ainakin kokeilemisen arvoinen on kuitenkin
   
 7. Prjanik

  Prjanik Regular member

  Liittynyt:
  24.08.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Väittäisin, että et tarvitse ensisijaisesti soitto-ohjelmaa, vaan musiikin hallintaohjelman. Itselläni oli sama ongelma. Ratkaisin sen softalla "Mediamonkey". Ilmainen softa. Maksullinenkin versio on, mutta erot ilmaiseen hyvin pieniä. Täyttää kaikki sinun vaatimuksesi hyvin, albumin kansia myöten. Tukee lähes kaikkia tiedostomuotoja, ei tarvitse käyttää esim. applen omaa, suljettua formattia. Ohjelman ulkomuoto on rajattomasti muokattavissa ja nörtit ovat tehneet tosi upeita ja monimutkaisia virityksiä. Mutta arvaas millaista skiniä itse käytän? Joo, Mediamonkeyhin saa iTunes-näköisen käyttöliittymän. Ihanan selkeä ja yksinkertainen. Sitä nytkin tuolla taustalla kuuntelen.

  Niin, lisäyksenä sen verran, että manageeraan Mediamonkeyllä musiikkikokoelmaani, jossa on yli 2400 CD:n verran kamaa. Oma CD-kokoelmani FLAC-muodossa ja vino pino poikani ostamia MP3- ja VMA-faileja. Arkisto on ulkoisella kovalevyllä (USB2) ja Mediamonkey hoitaa kokoelmaa 9 vuotta vanhalla läppärillä. Eli eipä softaa voi raskaaksi mainita...

  http://www.mediamonkey.com/
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2012
 8. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,049
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Mediamonkey:tä on tullut joskus kokeiltua, voisi ottaa sen tarkempaan syyniin.

  VLC Player on itselleni oikeinkin tuttu, samoinkuin Amarok. VLC sekä winukan että linuxin puolelta ja amarok myös linuxin puolelta (jossa se toimii ilmeisesti paremmin kuin windowsissa, minulle windows versio ehdotteli mp3 kauppaa, vaikka ei siinä mitään pahaa toki ole..). VLC:tä olen vain tottunut käyttämään simppelinä elokuvien pyörittäjänä, vaikka se toistaakin ämppärit ja flacit niin hieman pienemmälle on jäänyt sen käyttö musiikin toistamisessa. Kiitos vinkistä myös.

  Music Matchiin ja vielä testaamaton, Spider Playerin katsastan huomenissa. Kiitoksia paljon ideoista ja vinkeistä. Saattaa olla että se tulee olemaan tuo Mediamonkey, ellen sitten johonkin muuhun intoudu.

  Kaikille muutoin vinkkinä, sellainen netti selain kuin Songbird, perustuu samaan moottoriin kuin Firefox, mutta sisältää ihan pätevän musiikkisoittimen myös. Itselleni vain turhan raskas tekoinen.

  http://getsongbird.com/index.php
   

Jaa tämä sivu