1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma win7 - wifi sulkeutuu kannen oltua kiinni

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 7hands 31.03.2019.

  1. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    eli kun suljen läppärin kannen, ja avaan myöhemmin, on wifi mennyt pois päältä, ja se pitää käydä aktivoimassa päälle, ja siinä menee puolesta minuutista minuuttiin, että homma kunnossa. näin ei ollut vielä n. 1kk sitten. ilmeisesti jokin viimeisimmistä win7 päivityksistä toi tämän tullessaan. kuinka tuon saisi fixattua, ettei wifi lähde pois päältä?
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Tarkista tällainen kohta: Mene Laitehallintaan, valitse Verkkosovittimet ja sieltä kyseinen langattoman verkon sovitin tuplaklikkaamalla sitä. Klikkaa painiketta Muuta asetuksia ja hae välilehti Virranhallinta. Tarkista, ettei ruudussa Salli tietokoneen säästää virtaa sammuttamalla tämä laite, ole valintamerkkiä.
    upload_2019-3-31_22-35-49.
     
  4. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    siellä oli kolme kohtaa, joissa yhdessä oli tuo merkattuna (Microsoftin WiFi-näennäisminiporttisovitin). otin merkinnäin pois, suljin kannen ja avasin, mutta sama ongelma yhä + lisäksi tuossa Microsoft sovittimen kohdalla on nyt huutomerkki; laitteen tilassa viesti: Laite on pysäytetty, koska se ilmoitti virheestä. (Koodi 43)
     
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Tarkoitin läppärin varsinaista WiFi-sovitinta, en Microsoftin virtuaalilaitetta. Jos ko. kohdassa ei ollutkaan valintaa, voi olla, että en keksi ongelman syytä. Ainakin täytyisi tietää läppärin merkki ja malli sekä se, miten siinä yleensä kytketään WiFi päälle ja pois.

    Sellaisen kokeen voisit vielä tehdä, että laita ensin valinta kyseiseen virransäästöruutuun ja klikkaa OK. Käynnistä sitten läppäri uudelleen, mene takaisin samaan asetukseen ja poista taas kyseinen valintamerkki. Sitten taas OK ja uudelleen käynnistys. Tieto virransäästön poistosta tallentuu rekisteriin uudelleen. Koita, oliko nyt vaikutusta.
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2019
  6. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    allekirjoituksessani on koneeni merkki, malli yms. wifin laitan päälle oikeasta alakulmasta, jossa viisi erikokoista palkkia (tällöin tulee esiin lista paikalla olevista yhteyksistä, klikkaan sieltä omani ja "yhdistä").
    kokeilen tuota uudelleenkäynnistyssysteemiä nyt seuraavaksi.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Jaha, tässä on tapahtunut väärinkäsitys. Läppärisi WiFi (radio) onkin ilmeisesti koko ajan päällä, mutta tuo kyseinen langaton yhteys katkeaa ja täytyy solmia uudelleen. Tarkista ensimmäiseksi seuraava:

    Mene kohteeseen Verkko- ja jakamiskeskus. Vasemmasta laidasta valitse Hallitse langattomia verkkoja. Klikkaa kyseisen verkon nimeä oikealla ja valitse Ominaisuudet. Yhteys-välilehdellä tarkista, errä ruudussa Muodosta yhteys automaattisesti, kun tämä verkko on kantoalueella, on valintamerkki.
    upload_2019-4-1_12-20-55.
     
  8. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    tein noiden ohjeiden mukaan, mutta ei vaikuttanut asiaan :/
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Kumpia ohjeita nyt tarkoitat? Puuttuiko langattoman yhteyden kohtalta tuo valinta "Muodosta yhteys automaattisesti..."?
     
  10. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    juu, on tuo valinta siinä. ja tein sen aiemman suosittelemasi uudelleenkäynnistys-homman myös, mut ei ollut näistä kummastakaan siis apua.
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Se uudelleenkäynnistyskuvio tarkoitti tilannetta, jossa WiFi-sovitin on mennyt pois päältä eikä itsekseen käynnisty uudelleen.
    Kun läppärin kannnen taas avaa ja laite palaa lepotilasta, niin onko tuo tehtäväpalkin oikeassa reunassa oleva 5-palkkinen tai -pylväinen kuvio kuitenkin näkyvissä, ja voit palauttaa yhteyden siitä? Jos näin on, niin läppärin WiFi on kyllä päällä, mutta jostakin syystä yhteys ei palaa, vaikka sen pitäisi muodostua automaattisesti. Aika merkillinen tilanne. Palataan huomenna asiaan.
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,007
    Kiitokset:
    145
    Pisteet:
    93
    Villi veikkaus on että windows-updatesta on tullut langattomalle kortille uusi ajuri, jossa bugittaa virransäästö. Hae läppärivalmistajan tukisivuilta langattoman kortin ajuri ja asenna se.
     
  13. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    [​IMG]
    tuollainen näkymä kun avaa kannen taas... eli tosta klikkaamalla sit haetaan oma verkko ja sit sieltä 'yhdistä'

    kirjottelin microsoft foorumillekin, mut vastauksia ei kuulunut... ja sitten kuulin että ovatkin lopettaneet jo tuen windows7:ään... ja mitä ilmeisemmin tämä ongelma tuli n. kk sitten päivitysten mukana. vaikea tosin sanoa, mikä niistä päivityksistä mahtaisi olla tuon takana.

    liekö tarkoituksella tehtyä, ensin lopetetaan tuki, ja sitten aletaan ripottelemaan ongelmia, jotta käyttäjät siirtyisivät uudempaan käyttikseen... mikä taas kohdallani tarkoittasi uuden koneen hankkimista, koska tässä mallissa ei win7:ää uudemmat toimi.
     
  14. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    ei löytynyt Acerin sivulta haulla malliani (!) mutta Softpedian kautta latasin yhden ajurin ja asensin, mutta ei auttanut.
     
  15. Nice2BHi

    Nice2BHi Member

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    21
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    13
    palauta kone tilaan ennen päivitystä.
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Ei ollenkaan hassumpi ajatus. Yön yli nukuttuani tuli jotain samaa minunkin mieleeni.
    Tämä on toimiva keino, jos palautuspiste on käytettävissä. Ongelma on, että Microsoft on nykyisin niputtanut Win 7:nkin päivitykset eikä enää tarjoa niitä erillisinä, joten odotettavissa on ongelman uusiutuminen.

    Oikea ajuri kyseiselle koneelle löytyy tuolta kohdasta "Wireless LAN Driver":
    https://www.acer.com/ac/en/GB/content/support-product/3278?b=1
    Laitetta on siis toimitettu sekä Atheros että Broadcom WLAN-korteilla ja täytyisi ensin selvittää, kumman WiFi kyseisessä laitteessa on. Jos se ei muuten selviä, voi oikean ajurin etsiä laitteen sarjanumeron perusteella:
    https://www.acer.com/ac/fi/FI/content/drivers

    Softpedian sivulta voi saada yhtä toimimattoman ajurin kuin Microsoftiltakin.
     
  17. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    nyt on kummallista kyllä muutamat viime kerran ollu wifi päällä kun olen avannut kannen! en tiedä mitä lie tapahtunut. seuraan tilannetta, ja jatkan jos ongelmia ilmenee. ilmoittelen tänne myös (siltäkin varalta jos vastaavia ongelmia joskus ilmenee muille).
     
  18. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    jep, tuo taisikin olla vain väliaikainen helpotus, hommaa jatkuu taas kuten topicin alussa mainitsin.

    laitehallinnassa verkkosovittimissa on nuo molemmat! latasin ja asennan siis molemmat
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2019
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,339
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Ethän sekoita nyt Lan-ajuria (Broadcom) Wifiin. Ei siellä kai kahta Wlan ajuria voi olla asennettuna, yleensä ilmoittaa väärälle ajurille, ettei ole sopiva.
    Jos olet epävarma, laita kuva kaitehallinnasta, jossa nuo kaksi näkyy.
     
  20. 7hands

    7hands Regular member

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    193
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    todennäköisesti sekoitan, mutta eipä sen väliä, kun asensin nyt niistä uusimmat versiot molemmista. mutta eipä auttanut vaivaan.
     
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Jos sammutat WiFin läppärin ollessa päällä ja käynnistät WiFin sitten uudelleen, niin palaako yhteys automaattisesti? Tuossa Acerissa WiFi kytketään päälle ja pois ilmeisesti näppäinyhdistelmällä Fn+F3.
    Entä jos laitat läppärin lepotilaan Windowsista kantta sulkematta ja palaat lepotilasta painamalla virtapainiketta, niin syntyykö langaton yhteys silloin automaattisesti?

    Edelliset kysymykset siksi, että joissakin tuon ajankohdan Acereissa oli WiFi-antennin liitin huonosti kiinni tai siinä oli huono kosketus. Silloin kannen sulkeminen/avaaminen saattaa toisinaan katkaista tuon antennin ja WLAN-kortin välisen yhteyden ja samalla WiFin.
     

Jaa tämä sivu