1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win32 Malware-gen virus ja avast

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi ruoGGis 08.05.2013.

 1. ruoGGis

  ruoGGis Member

  Liittynyt:
  25.04.2011
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Elikkäs eilen tuli ensimmäinen ilmoitus tästä, kun käynnistin koneen ilmoitti avast siirtäneensä tämän karanteeniin joten en huomioinut sitä suuremmin. Mutta tänään kun avasin koneen uudestaan, ilmoitti avast uudesta viruksesta joka on siirretty karanteeniin, virus oli vain erinimisellä tiedostolla. Scannasin sitten koneen tolla malwarabytesin anti-malwarella ja se sieltä sitten poisti muutamia viiruksia. Luulin kaiken olevan ohi mutta ei, käynnistäessäni konetta uudestaan tapahtui tämä taas, avasti siirsi karanteeniin, ja tiedoston nimi eri. Ja kun scannaan koneen ja yritän etsiä juurikin kyseistä viirusta, ei sitä löydy. Se niinkuin uusiutuu konetta käynnistäessä.

  Mitäs tässä nyt tulisi tehdä? Olen jo 4 tuntia paininut tämän koneen kanssa ja olisi mukavaa jos joku osaisi auttaa kyseisessä asiassa.

  EDIT: http://postimg.org/image/dja4pnxvx/ tässä on siis tietoja, missä virus on yms. nimiä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2013
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,890
  Kiitokset:
  1,172
  Pisteet:
  243
 4. ruoGGis

  ruoGGis Member

  Liittynyt:
  25.04.2011
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tätä kokeilinkin jo. Jännäähän tässä on nyt se, että virusta ei löydy enään mistään sillä avast siirtää sen karanteeniin konetta käynnisteässä, mutta silti tulee aina uusi tilalle siihen. Scannasin koneen Avastilla käynnistyksen alussa, joitain viiruksia poistui mutta tämä ei. Sitä viirusta ei näy prosesseissa, jostain luin että mitäjos sillä on joitain kaveriprosesseja?
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,890
  Kiitokset:
  1,172
  Pisteet:
  243
  Ehkä virus sijaitsee vielä jossakin väliaikaistiedostossa eli jossakin Temp-kansiossa. Ellei sinulla ole CCleaner -nimistä ohjelmaa, niin lataa se ja poista sillä kaikki Windowsin, selainten ja muiden sovellusten väliaikaistiedostot.

  Viruksen tekemät rekisterimuutokset näkyvät myös vanhoissa järjestelmän palautuspisteissä, josta virustarkistus voi ne löytää. En tosin tiedä, miten noista voisi olla haittaa, ellet tee järjestelmänpalautusta ajankohtaan, jolloin virus oli järjestelmässä. Kaikki vanhat järjestelmän palautuspisteet voit poistaa ottamalla järjestelmän palautustoiminnon tilapäisesti pois käytöstä ja sitten taas uudelleen käyttöön.

  Järjestelmän palautuksen poisto- ja käyttöönotto-ohjeet löytyy tuolta: http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-vista/system-restore-frequently-asked-questions
   

Jaa tämä sivu