1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win10 verkon asetukset asennuksessa

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi RatCon 15.01.2018.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Win10 sisään, perus bla bla. Ei anneta oikeuksia lähetellä rakkauskirjeitä mikkisoftalle.

    Sitte, miltei viimeinen ruutu.

    [​IMG]

    Tuonhan ei pitäis johtaa mihinkään tajuttomaan lagitukseen, niin kovaan että kellokin pysähtyy windowssissa vaikka minuutit kuluvat? Nimittäin näin kävi.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Vastaan vähän asian sivusta. Oletko ladannut nyt uuden Win10:n vai onko tuo joku vanhempi lataus.
    Jos et nyt ole tuota ladannut, kannattaa ladata uusin versio suoraan, se sisältää 1709 Creators päivityksen myös suoraan sisällytettynä asennusmediaan.

    edit: juuri tuo 4 gigan lataus viittaa kokonaan uuteen käyttöjäjestelmään, eli Creators 1709 versiopäivityksen, 16299.192 koontikäännökseeeen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2018
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Tää on se sama sukulaispoika joka etti sitä imagea :D

    Kaupasta ostettu Win10 Home, puhdas asennus ekaa kertaa kovolle. Sen päivityksen kuitenkin pystyy jälkikäteen lataamaan, tai noh... Home ei vissiin päivityksistä hirveesti kai kysele? Oon ymmärtäny ettei asetuksiin kovin pääse vaikuttamaan.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Joo uuden lataaminen on ainoa oikea homma, niin saat uusimman version, eikä tule noita suuria päivityksiä heti.
    Ei kysele, koska tuoteavain kertoo mikä versio asennetaan.

    edit: on sulla tuuria noiden sukulaisten kanssa, mutta minkä sille voi.;)
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Siis hetkinen, uusimman päivityksen vai windowssin?
    Kyllä kai tosta pitäs pystyä jatkamaan?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
  8. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    En ymmärrä miks koko windows pitää asentaa uudelleen? Eiks se muka saa sitä mistään updaten kautta ladattua? Ja voiko pelkästään tuon "ei" kohdan painaminen saada koko koneen juntturaan?

    Joudutaan huomenna kattomaan uudestaan, kun se painu jo nukkumaan.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Katso tuosta ikkunasta, jossa kertoo latauksen koon, siinä tulee koko käyttis uudelleen vanhan päälle, kun koko versio muuttuu versiosta 1703 -> 1709 versioksi, ellei tikulla ole vielä vanhempaa versiota.

    Kyllä sen toki voi tuolla ikkunassa päivittää. Uuden asennuksen tekisin vaan uudella versiolla suoraan.
     
  10. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Sis, kun se pääs jo windowssiin asti, kone kaatu ja pisti koneen kiinni. Saan huomenna siihen yhteyden.

    Mut siis, en hiffaa miks tota ei vois jälkikäteen asentaa?
    (ja winukka tuli levyllä, kaupasta ostettu joten luultavasti vanha)
    Jos muistat sen ajuritappelun, niin oletan että taas tulee sanaharkkaa jos winukka pitäs uudelleen ajaa.

    E:
    Ja siis, se kysymys "ei" kohtaan koski lähinnä tota kuvan oikeaa laitaa verkosta.
    Toki tuo päivitys jäi samalla pois.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Tuo kysymys verkon käyttämisestä, koskee kotiverkon koneita, johon suositus on kyllä, samaa minä suosittelisin. Ei sillä anneta lupia lähetellä tietoja mihinkään ulkopuolisille.

    Tekstissä lukee "Suosittelisimme tämän sallimista kodin ja työpaikan verkoissa, mutta ei julkisissa verkoissa".

    Muuten, mitä ajureita piti asentaa, kun periaatteessa kymppi asentaa käyttiksen asennuksen aikana yleensä kaikki ajurit automaattisesti tai viimeistään seuraavan parin päivityksen yhteydessä, jos joku jää puuttumaan.
    Tämä ei tietenkään koske kaikkia vanhoja laitteita, joilta puuttuu valmistajan tuki kympille.
     
  12. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Tohon verkkokohtaan, luultavasti verkon asetuksista vaihdettavissa? Vai estääkö win10 home sen? En tiedä, mutta en uskois? Voinee luultavasti verkkoasetuksista muuttaa. Vai voiko?

    Ja ajureita ei tarvi asentaa enää mitään. Jäljelle jää toi mystinen 4 gigan päivitys. Eikö sitä mukamas voi missään muualla asentaa kuin windowssin asennusvaiheessa? Kuulostaa omituiselta päivitykseltä jos kerran näin on.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Voihan sen tuossa suoraan asenntaa, tulee tavallan kahteen kertaan asenneettua. Ensin vanha sitten uusi.
    Voi kai sen vaihtaa. 4 gigan päiviys on koko asennus uudelleen.
     
  14. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,413
    Kiitokset:
    566
    Pisteet:
    173
    Siis nyt mä oon sekasin?
    Eli jos asennuksessa sanoo päivitykselle ei, niin sitä ei voi laittaa jälkikäteen? Mä en siis ymmärrä mihin ihmeeseen tää koko päivitys perustuu, jos ensin asennat windowssin, sit tulee toi ruutu ja kaikki pitää asentaa uudelleen? Jos tän nyt saa rautalangasta koska en nyt ymmärrä ollenkaan koko ideaa.
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,523
    Kiitokset:
    717
    Pisteet:
    123
    Voi ladata ja asentaa päivitykset windowsia asennettaessa tai asennuksen jälkeen.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,569
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Näin on, valitettavasti nuo päivitykset eivät aina tule heti asennuksen yhteydessä, vaan asennuksen jälkeen.

    Yritän nyt vielä kerran selittää tuota asiaa.
    Joka tapauksessa helpommalla pääsee, kun version vaihtuessa lataa aina viimeisimmän versiopäivityksen suoraan asennustikulle uuden käyttöjärjestelmän muodossa.
    Hölmö homma on tavallaan se, että viime vuonnakin tuli kaksi vesiopäivitystä, 1703 ja 1709, jossa käytännössä lähes koko käyttöjärjestelmä menee uusiksi.
    Tämä on samaa, kun linux versioita tulee uusia versioita, lähes koko asennus asennetaan uudelleen päivityksen yhteydessä tai sama kun joku ajuri uudistuu, koko ajuri asennetaan uudelleen.

    Tämä on mielestäni erittäin ikävä asia niille, jota valmiina ovat käyttöjärjestelmänsa hankkineet. Taitaa pääasiallisesti mennä niin, että ostavat edellisen version, jos kaksi kertaa vuodessa uudestuu, niin kuin viime vuonna. Ainakin toistaiseksi saa Microsoftilta ladattua kohtuullisen hyvin uusimman version, joka tulee jakeluun yleensä pikku viiveen jälkeen julkaisusta. Ei ole suuri homma ladata asennustikulle uusin versio sen muuttuessa.
    Muistelen kuitenkin jostain lukeneeni, että vastaisuudessa versiopäivityksiä jaettaisiin vaan kerran vuodessa.

    Laitan nyt ihan omana käsityksenäni tuosta kotiverkon käytön kysymyksestä. Oletan liittyvän siihen, saako ladata kotiverkon toisesta kymppikoneesta jo sille tulleen mahdollisen päivityksen.
    Joku, jolla on tuosta enemmän tietoa, voisi vahvistaa tai kumota tuon ajatukseni.

    Edellinen ajatus tulee tästä päivitys asetuksien kohdasta, joka liittyy päivitysten lataamiseen:
    "Toimituksen optimointi
    Salli lataukset muista tietokoneista:
    (Jossa valittavana kaksi vaihtoehtoa)
    -paikallisen verkon tietokoneelta
    -paikallisen verkon ja internetin tietokoneilta"

    Selitän nyt vielä kerran tuota sinistä eka viestin kuvaa, se kertoo uudesta versiopäivityksestä. Ei missään tule mainintaa, että pitää uudelleen asentaa. Asennus menee ihan tavallisena suurena versiopäivityksena. Tavallaan aiinä asennetaan päivityksen muodossa käyttöjärjestelmä uudeen, jonka voi päätellä ikkunassa ilmoitetusta päivityksen koosta, 4GB, joka kokoluokaltaan on sama kuin asennustikun koko.

    Edit: tuon päivityksen koko nimi on siis Windows 10 Fall Creators Update 1709.
    Jos koneelle ainkaisemmin on jo asennettu Win10, niin tietysti silloin mennään tuolla päivityksellä eteenpäin, mutta jos käyttöjärjestelmä uudelleen asennetaan, niin järkevintä on asentaa suoraan viimeisin version, sitä ajatusta olen ajamassa tässä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2018

Jaa tämä sivu