1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

win10 aktivointi ei onnistu ja seiskan product-key hukassa...

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jullanti 09.08.2016.

 1. Jullanti

  Jullanti Newbie

  Liittynyt:
  12.10.2015
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi,

  Laittelin keväällä jo melko vanhaan koneeseen kympin. En silloin tajunnut, että se olisi vaatinut erikseen aktivoinnin. Se selvisi vasta sitten, kun se kuukauden koeaika oli ohi. Ostin koneeni juuri ennen seiskan ilmestymistä, eli siinä oli Vista ja sitten ilmainen optio seiskalle kunhan se ilmestyy. Nythän mulla ei tietenkään ole tallessa sieltä viiden vuoden takaa sitä lippulappua, jossa se seiskan koodi olisi ehkä ollut. Vistan kooditarra on koneen kyljessä, mutta se koodihan ei Microsoftille kelpaa. Nyt mulla on siis torso 10 (ei lataa päivityksiään), enkä voi palata enää seiskaankaan. Joo tiedän, että moni ehdottaa uuden koneen hankkimista, mutta periaatteesta yritän selvittää. Kyllä tuolla arkiaskareet hoitaa ja ko. koneella ei sen ihmeempiä korkean tason suorituksia tehdä. Mitään vinkkiä, mitä voin tehdä? Mulla on kyllä tallessa Win 7 aikainen varmuskopio, mutta siitä ei taida käyttistä saada asennettua, eikä varmaan sitä Product-ID:täkään siitä löydy...Potuttaa...
   
 2.  
 3. pikanäppäin

  pikanäppäin Newbie

  Liittynyt:
  30.05.2016
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  3
  Asensitko kympin puhtaana asennuksena ilman tuoteavainta? Jos koneessa ei aiemmin ole kymppiä ollut, silloin kymppi ei ole aktivoitunut.

  Vai päivititkö seiskan kymppiin? Jos seiska oli aktivoitu, silloin kymppi pitäisi olla automaattisesti aktivoitunut päivityksen jälkeen.

  Mitä sinulla näkyy aktivointi-sivulla? Aloituspainike > Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Aktivointi

  Jos olet jollakin varmuuskopio-ohjelmalla tehnyt varmuuskopion seiskan kovalevystä (ns. levykuva), silloin saat samalla varmuuskopio-ohjelmalla palautettua seiskan asennuksen kovalevylle.
   
 4. Jullanti

  Jullanti Newbie

  Liittynyt:
  12.10.2015
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi

  Asiaa pengottu useampanakin iltana Microsoftin tuen kanssa. Päivitin siis keväällä seiskan kymppiin (seiska oli aktivoitu). Jostain syystä kymppi ei kuitenkaan ollut aktivoitunut päivityksessä vaikka pitäisi. Eikä sen aktivointi tunnu millään onnistuva. Päivitin jo asiakaspalvelun tarjoamasta linkistä uudemmankin kympin version mutta se ei vaikuttanut mitään. Homma on siis edelleen kesken. Aktivointi asetuksissa lukee, että Windowsin aktivointipalvelimeen ei saada yhteyttä. Tein seiskan varmuuskopion aikanaan suoraan Winkkarin varmuuskopio -komennolla. Jos kerran siitä pääsen takaisin seiskaan, niin luulenpa, että sitä lähden koettamaan...
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,464
  Kiitokset:
  645
  Pisteet:
  173

Jaa tämä sivu