1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win 7 professional päivitys win 7 home:een?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi ami55 15.02.2019.

  1. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Win 7 professional oikutellut jo pitemman aikaa mm. näyttö tullut sininen tausta useita kertoja ja eilen tuli ilmoitus, että ei ole aito windows ja työpöydän tausta meni mustaksi, vaikka toiminut reilut viisi vuotta ilman tuota ilmoitusta. Kovalevy on vaihdatettu n. vuosi sitten ssd:si. Lieneekö tuolla mitään yhteyttä ilmoitukseen ei aidosta käyttiksestä.
    Nyt on kuitenkin tarkoitus, jos vain onnistuu, niin päivittää win 7 home versioon kun siihen on minulla tuoteavain. Professional versiolla ei ole minulle mitään lisäarvoa.
    Eli onnistuuko päivitys, että kaikki tiedostot ja ohjelmat säilyisivät?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Windows 7 Pron:n päivitys Home versioon ei tietääkseni onnistu.

    Jos sinulla on ollut laillinen Win7 Pro aktivoituna ja omistat sen tuotelisenssin, niin uudelleen aktivoiti auttaa.
    Tuo kuvaamasi sininen ruutu (Bluescreen) ilmaantuu yleensä jonkun ongelman seurauksena, joka on usein korjattavissa ajuripäivityksesellä tai sitten laitteistossa on joku vika. Home version asennus ei välttämättä korjaa asiaa, jos laitteessa vika.

    Miten teit tuon kertomasi kovalevyn vaihdon SSD:ksi, eli miten sait käyttöjärjestelmän siihen ja aktivoitko sen?
    Onko kyseessä joku pakettikone, jossa alunperin oli tuo pro versio, jos niin, niin koneen kyljestä löytyy tuotelisenssi, jolla aktivoinnin voi suorittaa.

    Voisit kertoa vielä tilanteestasi vähän lisää.
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,076
    Kiitokset:
    789
    Pisteet:
    193
  5. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone on Lenovo kannettava ja ostin sen käytettynä ja siinä oli käyttis asennettuna. Vein koneen ja hankkimani SSD levyn noin vuosi sitten atk liikkeeseen, jossa kopioivat vanhalta kovalevyltä SSD:lle kaikki tiedot yks yhteen, tarkempia yksityiskohtia en tiedä.
    Win 7 Pro tuotelisenssin hain koneesta lisenssinhakuohjelmalla ja käyttis näyttää, että windows on aktivoitu.
     
  6. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone ostettu noin viisi vuotta sitten käytettynä, joten käyttiksen aitoudesta en ole varma. Järjestelmä näyttää että, windows on aktivoitu.
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,076
    Kiitokset:
    789
    Pisteet:
    193
    Jos kyseessä on joku ThinkPad-malli, on siinä ollut Pro-versio jo alunperin. Ensimmäiseksi kannattaisi yrittää Windowsin korjausasennusta, joka säästää kaikki tiedot. Siihen tarvitaan joko asennuslevy tai itse aiemmin tehty korjauslevy. Windows 7:n asennustiedosto oli aikaisemmin helposti ladattavissa netistä, mutta nykyisin sellaisen löytäminen voi olla vaikeaa.
    https://neptunet.net/2012/02/02/windows-7-korjaus-ja-korjausasennus/

    Kuten tarantella ensimmäisessä viestissään mainitsi, kyseessä voi olla myös rautavika.

    Lisäys: Jotta ongelmassa voisi yrittää auttaa, täytyisi ensin tietää läppärin tarkka malli (mm. ajureita varten) ja se, miten kone nyt käyttäytyy. Oliko tuo musta ruutu ainutkertainen, vai tuleeko se nyt jatkuvasti yms.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2019
  8. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone on Lenovo T500 ja asennuslevy on. Työpöydän tausta on koko ajan mustana ja tuli eilen sen jälkeen kun tuli ilmoitus, että käyttis ei ole aito, kone muuten toimii normaalisti ja muut ikkunat ovat normaalin väriset. Nämäkin viestit on kirjoitettu ko. koneella.
    Voisi ensin kokeilla tuota korjausasennusta kun tietäisi miten se tehdään.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Mainitsin jo aikaisemmin tuotetarrasta (tuotelisenssi). Läppäreissä se on yleensä koneen pohjassa. Voitko tarkistaa sen tai löytyykö mahdollisesti jonkun muun käyttöjärjestelmän lisenssi sieltä.
    Onko kyse Windows 7 asennuslevystä?

    edit: Lenovo T500 konetta on kai valmistettu jo XP ajoista alkaen.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,076
    Kiitokset:
    789
    Pisteet:
    193
    Vastaa ensin noihin tarantellan kysymyksiin, mutta nimenomaan tuota työpöydän mustaa taustaa ajatellen voisit tarkistaa, ettei se johdu vahingossa muuttuneista näytön asetuksista.

    Valitse Ohjauspaneeli -> Helppokäyttötoiminnot -> Helppokäyttökeskus -> Paranna näytön näkyvyyttä

    Tarkista sitten luettelon alareunasta, ettei ruudussa Poista taustakuvat tarvittaessa ole valintamerkkiä. Jos siinä oli merkki, niin yksi ongelma on korjattu.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Sinänsä tuo musta ruutu on juuri se tapa, jolla Microsoft ilmoittaa ei aidosta käyttöjärjetelmästä ja ruudun alareunaan oikealle tulee tuo ilmoitus siitä.
    Kone muuten näennäisesti toimii oikein.

    Uskon, että kyse on juuri tuosta epäaidosta käyttöjärjestelmästä. Onko käyttöjärjestelmä kadottanut aktivoinnin vai onko oikeasti epäaito?

    edit: taustaa muuten ei voi muuttaa epäaitousilmoituksen jälkeen.

    edit: jos kysyjä pyrkisi vastaamaan kysyttyihin asioihin, niin nähtäisiin pääsekö tuosta eteenpäin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2019
    1pertti kiitti tästä.
  12. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koneen pohjassa oleva tarra on niin kulunut, että en saa selvää minkä käyttiksen tarra on.
    Koneen pohjassa oleva tarra on niin kulunut, että en saa selvää minkä käyttiksen tarra on.
    Asennuslevy on Win 7 ja 64 bittinen.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Onko asennuslevy microsoftin originaali kotelossa tai kansissa, yleensä kotelosta löytyy myös tuoteavain, vai onko itse tehty kopio?
     
  14. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koneen mukana
    Koneen mukana tuli kopio asennuslevystä. Kone ostettu tammikuussa v. 2013, eli ollut minulla kuusi vuotta.
    Eikö windows:n aktivointitiedoissa oleva teksti "aktivoitu" takaa, että on aito?
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Tämä juttu on nyt sen verran sekavaa, että en pysy mukana. Laitatko kuvat mustan ruudun aitousilmoituksesta.
    Kuva tästä pitäisi nähdä myös.
     
  16. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Muuten kuvan voi suoraan liittää vetämällä hiirellä kuvan viestilaatikkoon. Kuvan linkitys tuolla tavalla ei mene oikein, mutta sen saa tempuilla näkymään.
    Olisi ollut kiva jos tuo kuva olisi näkynyt vähän alempaa, jossa on aitoustunnus. Siis tuosta kuvasta, jossa lukee aktivoitu.
    Laita myös mustan ruudun oikeasta alakulmasta kuvaa. Lukeeko siellä huomautus aitoudesta?

    Edit: Linkkinä tietysti näkyy oikein.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Ikkunan pitäisi näyttää tältä, klikkaamalla suureksi:
    Aktivointi.PNG
    Tein tuon VirtualBoxilla.
    Jos voit laittaa vielä tuon toisen mustasta ikkunasta, jonka edellisessa mainitsin.
    Vaihdoin kuvan ja peitin tuotetunnksen, vaikka ei siitä mitään irti olisi saanut.

    Edit: kaikesta päätellen sinun windows on edelleen aktivoituna.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2019
  19. ami55

    ami55 Member

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    53
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä pari kuvaa. Työpöydän oikeasta alakulmasta en löydä tai en osaa katsoa, että lukisi jotakin aitoudesta.
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    318
    Kiitokset:
    61
    Pisteet:
    38
    Minä asentaisin suoraan Windows 10 koska 7 tuki kestää enään alle vuoden.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,876
    Kiitokset:
    812
    Pisteet:
    123
    Nyt on kyllä kyse jostain muusta kuin Windowsin aitoudesta. Koneesi Windows on Aito.
    Nyt kannattaisi kyllä ottaa tuotelisenssi talteen kaiken varoiksi tällä ohjelmalla, ettei se vaan häviä, koska sitten koneen windows olisi epäaito: https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ Jos vaikka joutuu uudelleen asentamaan käyttöjärjestelmän.

    Todella seiska kone on päivitettävissä vielä ilmaiseksi Windows 10:iin. Päivityksen voi suorittaa tällä: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Jos muuten vielä ilmoittelee tuosta aktivoinnin putoamisesta, niin ota ilmoituksesta kuva ja laita tänne.
    Oletko muuten yrittänyt tuota mustaa taustaa muuttaa joksikin muuksi, sen pitäisi kyllä onnistua, koska aktivointi on tallella?

    Edit: kannattaisi aina laittaa kuvia ongelmasta, koska se todella nopeuttaa ongelman selvittelyä.
     

Jaa tämä sivu