1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win 10 palautus -> Win 7: varmuuskopiot katosivat

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 02.07.2016.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Viikko sitten tein onnettoman päätöksen kokeilla Windows 10:ä. Päivitys keskeytyi ilmoitukseen epäsopivista ohjelmista ja ehdotti Lenovon varmuuskopiointiohjelman Restore and Recovery poistamista yhteen sopimattomana. Erehdyin antamaan luvan ja jatkoin päivitystä loppuun asti. Päivityksen jälkeen Windows ilmoitti muistakin käytöstä poistetuista yhteensopimattomista ohjelmista. Läppäriä käytettäessä löytyi lisää sovelluksia ja laitteita, jotka eivät toimineet oikein, ja joille ei löytynyt Win10-päivitystä. Kirjoitin yhteenvedon ilmenneistä ongelmista, mutta jäljempänä kerrotusta syystä se ei ole saatavissa.

  Koska varmuuskopiot eivät enää olleet käytettävissä (nyt vasta tajusin, mitä tämä todella merkitsi), tein Windows 10:llä ajantasaisen varmuuskopion sen sisältämällä sovelluksella, jonka sanottiin olevan Win 7 -yhteesopiva. Sitten palautin läppäriin Windows 7:n. Luulin palauttavani alkuperäisen version, mutta Win 7:kään ei enää toiminut ongelmitta. Office-sovellukset sain toimimaan uudelleen aktivoimalla, mutta muiden ongelmien takia päätin korjata kaiken kerralla ja palauttaa aiemman levykuvan.

  Asensin uudelleen Windows-päivityksen poistaman Restore and Recovery -sovelluksen ja palautin sillä viimeisimmän eli kahden viikon takaisen tilanteen. Kun vielä päivitin virusturvan, kaikki oli muuten hyvin, mutta viimeisimmät tiedostoni puuttuivat. No, sehän korjautuu hakemalla ne viimeksi eli juuri ennen palautusta tehdyltä varmuuskopiolta.

  Ennen Win10 -päivitystä olin kopioinut käsin vain yhden ison kansion samalle USB-levylle, jolle tein tuon varmuuskopion Win10:llä. Ensimmäisen kansion sisältö on edelleen saatavissa, mutta varsinaista varmuuskopiota Windows 7 ei enää löydä, vaan varmuuskopiointisovellus herjaa, ettei kyseiseitä levyäkään löydy.

  Tämän pitkän johdannon jälkeen varsinainen kysymys: kun Windows 7 tunnistaa USB-aseman ja löytää sen sisällön, siis sekä yksittäisen kansion että Win10:llä tallennetun varmuuskopion, mutta Windowsin varmuuskopiointisovelluksen käynnistämisen jälkeen koko levyasemaa ei enää näy, niin onko mitään tehtävissä varmuuskopiolla olevan sisällön palauttamiseksi?

  Edit. Yksi mahdollinen selitys on, että ongelma johtuu käyttöoikeuksista. Ajattelin, että Windows ei ehkä tunnista Win 7:n ja Win 10:n käyttäjätilejä samoiksi, vaikka käyttäjänimet nimet ovat samat. Outoa, jos näin on, sillä peruskäyttäjänkin pitäisi voida palauttaa varmuuskopiolta omia tiedostoja, vaikka ei pääse selaamaan muita. Nyt on koko varmuuskopio piilossa myös järjestelmänvalvojalta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2016
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Kun otin kyseisen varmuuskopiokansion omistajuuden Win 7:n järjestelmänvalvojalle ja annoin kyseiselle järjestelmänvalvojan tilille täydet oikeudet kansioon ja alikansioihin, niitä pääsee nyt selaamaan. Sisältö on pääosin XML- ja VHDX-tiedostoja, joita ilmeisesti vain varmuuskopiointisovellus osaa hyödyntää. Windowsin varmuuskopiointi ei edelleenkään tunnista varmuuskopiota vaan ilmoittaa: "Kyseiseen varmuuskopiointisijaintiin ei ole tallennettu varmuuskopiota." Todellisuudessa siellä kuitenkin on WidowsBackupImage, kooltaan yli 80 gigatavua. Varmuuskopiointiohjelma siis tunnistaa nyt kyseisen levyn ja sallisi uuden varmuuskopion tallentamisen, mutta ei "löydä" aiempaa Windows 10:llä tehtyä varmuuskopiota.

  Minulta on ruuti loppunut ja taitaa olla aika todeta, että nuo Windows 10:n kokeiluajan tiedostot on menetetty ja kokeilla, saako kyseistä varmuuskopiota edes poistettua levyltä tilaa viemästä.
   
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Kiitos vihjeestä. Vaikuttaa aivan asialliselta ohjeelta ja ohjasi tuonne. Kaikki sujuu hyvin kohtaan Attach VHD asti, mutta kun siinä etsin tuon varmuuskopiotiedoston, siellä ei taaskaan näy mitään sisältöä, vaikka olin liikkeellä sen järjestelmänvalvojan tilillä, jonka omistukseen otin kyseisen varmuuskopiokansion.

  Erikoisuutena sanottakoon, että jos avaan resurssien hallinnan Järjestelmänvalvojana, en saa kyseistä kansiota avattua, vaan tulee ilmoitus "Sinulla ei ole tämän kansion käyttöoikeuksia", vaikka Järjestelmänvalvojalla on kansioon täydet oikeudet. Vain tuolla nimetyn järjestelmänvalvojan tilillä, se aukeaa, mutta silläkään tilillä tuo mounttaus ei onnistunut.
   
 6. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Hmmm... Mystinen juttu. Kokeileppa Live-Linuxilla.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,600
  Kiitokset:
  677
  Pisteet:
  173
  Minulla on ilmeisesti niin vanha Ubuntu-versio, ettei se tunnistanut USB 3.0-asemaa. Kun älysin liittää sen USB 2-porttiin, Linux kyllä näytti varmuuskopiokansion sisällön tiedostonimet, mutta siihen sitten jäätiin. Tiedostonimet ovat pitkiä heksadesimaalirimpsuja ja tiedostopäätteet enimmäkseen XML tai VHDX eli tuo Virtual Hard Drive. Olisi tarvittu joku sovellus, jolla sisältöä voisi selata, mahdollisesti tuo PowerISO? Sen saisi näköjään Linuxillekin, mutta itse olen nyt kamppaillut tarpeeksi tämän ongelman parissa. Tärkeimmän kadonneen sähköpostin liitteineen olen saanut uudelleen ja kohta en enää muistakaan, mitä muuta katosi. Paitsi, että yksi kadonnut dokumentti oli yhteenveto ongelmista, joiden takia siirryn Win 10:een vasta kun on pakko.
   
 8. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Toki jos et menettänyt mitään valtionsalaisuuksia niin voi luovuttaa, toisaalta ongelmana mielenkiintoinen ja sen jos sais ratkaistua niin siitä ehkä olis tulevaisuudessa hyötyä jollekin muulle
   

Jaa tämä sivu