1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu WIN 10 -päivitys sekoitti koneen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jarkai 21.05.2018.

  1. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Asus-läppärissä oli juuri iso päivitys, jonka jälkeen ilmestyi kuva:
    D96B4CEE-8E07-4FBF-B600-B66AC6804030.
    Tämän jälkeen tuli:
    F9C6E63C-C6A5-4EE8-A64F-C9014249B59A.
    Ei ole hajuakaan, mitä tuo ylin on ja miksi on kaksi Windows 1o:ä asemassa 4.
    Yritti käynnistää, mutta palasi aina alkuun. En tiedä, onko viruksen aiheuttamaa tms. Pystynkö tekemään mitään? Onko käyttis ajettava uudestaan ja tyhjättävä kone? En pääse palauttamaan edellistä versiota. Onko siihen jotain komentokehotetta tmv. Käyttistä ei myöskään ole missään, koska päivitin koneen kasista kymppiin pari kesää sitten netin kautta.
     
  2.  
  3. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    138
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Win 10 on ladattavissa microsoftin sivulta ilmaiseksi.
    Lisenssiä tai mitää koodia et tarvi, windows aktivoituu automaattisesti.
     
  4. WinLix

    WinLix Regular member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    263
    Kiitokset:
    56
    Pisteet:
    28
    Itse koitan asentaa aina Windows 10 uusiksi aina kun tulee tällainen suuri päivitys. Näitä ei kuitenkaan tule niin usein joten uudelleenasennus "raikastaa" konetta.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,163
    Kiitokset:
    734
    Pisteet:
    123
    Käyttöjärjestelmän pystyy lataamaan microsoftilta ja tekemään kokonaan uuden puhtaan asennuksen, mutta silloin vanhat tiedot häviää. Käyttöjärjestelmän voi ladata täältä "Lataa työkalu nyt" https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    Hyvä muistaa vaan, kun lähtee "raikastamaan", niin kaikki ohjelmat ja pelit pitää uudelleen asentaa ja kaikki omadata pitää olla muuten tallessa, joka tietysti on aina suositeltavaa. Normaalisti päivityksen takia ei uudelleenasennusta kannata tehdä. Toistaiseksi näitä isoja versiopäivityksiä on tullut vuodessa pari kpl, joten uudelleen asennus on vähän turhaa.
    Mutta neuvoja on monenlaisia, kukin tyylillään.

    edit: Sen sijaan minua kiinnostaisi tietää, miten tuohon on tultu, että koneella on pari windows asennusta. Miten olet päivityksen aloittanut, kun näppäimistoasetteluakin kyselee, joka normaalisti tulee käyttöjärjestelmän asennusvaihessa.
    Puhdas asennus tuossa tilanteessa on oikea järkevä vaihtoehto, joka tarkoittaa, että asennusvaiheessa "Mukautetu" vaihtoehdolla poistetaan kaikki kovalevyn osiot, jotta noista useista asennuksista päästään.
    Asennus aletaan suoraan osioimattomalle (varaamaton) levylle, windows osaa tehdä parhaiten tarvittavat osiot ilman käyttäjän apua.
     
    Viimeksi muokattu: 22.05.2018
  6. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos vastauksista! Koneella on ollut kolme käyttäjätiliä. Yhdellä tilillä oli herjannut Avast-virustorjunnan uusimista, liekö mennyt umpeen. En tiedä, onko sillä ollut asiaan vaikutusta. Kone kysyi muistaakseni päivitustä toissapäivänä ja laitoin komennon lataa/asenna ja sammuta. Kun käynnistin, alkoi päivittää, mikä kesti toista tuntia. Itsekin ihmettelin tuota kahden win 10:n olemassaoloa.

    Selainta ei ole nyt käytössä. On tyhjä työpöytä, jossa on vain roskakorin kuvake. Lippupainikkeesta ei avaudu mitään. Pitääkö minun tehdä nyt image cd:lle, koska en voi verkon kautta ladata?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,163
    Kiitokset:
    734
    Pisteet:
    123
    Onko mahdollista ladata käyttöjärjestelmä toisella koneella ja tehdä asennusmedia USB:lle (=>8Gb) tai DVD:lle, kuten tuosta linkistä on mahdollista suoraan tehdä?
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,845
    Kiitokset:
    746
    Pisteet:
    193
  9. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Voin ladata käyttiksen toisella koneella. En ole muistitikun kautta koskaan asentanut. Mitenkähän se tapahtuu? Täytyy saada ilmeisesti koneen käynnistyminen tapahtumaan suoraan tikulta.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,163
    Kiitokset:
    734
    Pisteet:
    123
    Koneen käynnistysvalikon kautta voit valita käynnistyksen tapahtuvan suoraan USB-tikulta.
     
  11. fisuvaari

    fisuvaari Member

    Liittynyt:
    14.07.2009
    Viestejä:
    44
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
  12. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ok, nyt on käyttis tikulla, mutta kuinka voin asentaa? Käynnistysvalikon kautta ehdotettiin, mutta en pääse siihen käsiksi. Kun yritän kirjautua, tulee virheilmoitus, ja kone jumittuu. Ctrl-alt-del-yhdistelmällä pääsen kirjautumaan ulos. Pystynkö pakkokäynnistämään tikulta jotenkin?
     
  13. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    138
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Käynnistys valikko löytyy biossista.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,163
    Kiitokset:
    734
    Pisteet:
    123
    Käynnistysvalikko ei ole biossissa, vaan sen saa esille jollain F-näppäimellä.
    Sen sijaan "Boot Order" löytyy biossista, mutta se on vähän hankala käyttää, kun bootissa lähtee taas uudelleen asentamaan, tämän voi estää vetämällä ensimäisessä uudelleenkäynnistyksessä USB-tikun irti.
    Asennuksen jälkeen pitää mennä palauttamaan biossin käynnistysjärjestys ennalleen.

    Siksi ehdotan etsimään koneen käynnistysvalikon F-näppäimen, niin pääsee paljon helpommalla.
    Mikä kone on kysessä jos et itse et sitä löydä?
     
  15. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Asus R513C
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,163
    Kiitokset:
    734
    Pisteet:
    123
  17. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Valitettavasti ei ollut tuo.
     
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,845
    Kiitokset:
    746
    Pisteet:
    193
    Jos Esc ei ollut oikea, niin kokeile sitten F8:aa
     
  19. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ei ollut F8. Kokeilin F5, F12, F10, F1 myös. Ei mikään. Aina tulee aloituskuva.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,123
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Onko läppäriin minkäänlaista ohjekirjaa sinulla? Voisi vilkuilla sieltäkin.
     
  21. jarkai

    jarkai Regular member

    Liittynyt:
    08.08.2005
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Oli F9, kiitoksia kaikille vinkeistä! Katsotaan, kuinka asennuksen käy.
     

Jaa tämä sivu