1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win 10 ja emolevyn vaihto?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi MrCalahan 12.08.2019.

  1. jr62

    jr62 Member

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    18
    Ikävä kyllä niitähän se on.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ei noita tuotetarroja ole enää Windows 8:ssa ja sen jälkeisissä koneissa ollut. Jos käyttöjärjestelmä on rekisteröity Microsoft tilille, sen voi siirtää koneen rakenteellisen muutoksen jälkeen uudelle koneelle. Koneesi on ilmeisesti joku pakettikone, mutta sen ei pitäisi olla este sille.

    Yksi asia mikä tulee mieleen, oletko nyt varmasti asentanut saman version. Ettet vaan olisi asentanut Pro versiota Homen tilalle tai päinvastoin, silloin aktivointi ei tule onnistumaan. Version pitää olla ehdottomasti sama, mikä koneessa oli aikaisemminkin.

    OEM ja Retail versioissa ei pitäisi olla eroja, vaan molemmat aktivoituu ko. muutoksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2019
    jr62 kiitti tästä.
  4. jr62

    jr62 Member

    Liittynyt:
    29.01.2015
    Viestejä:
    41
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    18
    tarantella se kertoi jo mikä minullakin tuli mieleen: Nämä tärkeät asiat!
    ja
    Juuri näin.
     
  5. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Joo kyl se sama on mikä tuol kovalevyl oli kun tuli noi lenovon ohjelmat mitkä pitää poistella
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Lenovon ohjelmat? Et tehnyt siis puhdasta uuttaa Windowsin asennusta tuon mukaan?

    Latasitko asennusmedian täältä? https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
     
  7. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    En kun tuon mikä kovalevyl oli valmiin ja puhas asennus tuli laitettuu
     
  8. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Eikös se aina nois paketti koneitten windowseis tul kaikki. Ennen toki vinopino tuli ceedeit
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kyllä kyllä, mutta niiden akvivoinnista en tiedä mitään. Ne muistaakseni ei toimi jos emolevy vaihtuu, niiden rekisteröinti poikkeaa oikeasta puhtaasta asennusmediasta, jonka tuosta antamastani linkistä voi ladata.
    Lataahan se ja tee sillä puhdas asennus ja poista koneesta tuon alkuperäisen levyn datajohto.

    Aktivoinnin pitäisi noin tehden kyllä toimia ja asennus tulee ilman tuota alkuperäisen palautuslevyn blotwarea, silloin koneseesi tulee puhdas windows asennus.
    Sekoittaa varmaan tuon kympin aktivoinnin, koska siinä on koneen valmistajan omia juttuja.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2019
  10. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Joo se näyttäs menevän käsi kädes ton lenovon id:n kanssa. Mitäs joutuuk sen nyt lunastaa ihan rahal jos tekee kokonaa uuen asennuksen ton linkin kautta?
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tuolta linkistä ladattuna saat 100%:sti puhtaan Windows 10 asennusmedian tehtyä USB-tikulle.
    Koneeseen tehdään suuri rakenteellinen muuton, esim. emolevyn vaihto, niin käyttöjärjestelmä on on uudelleen aktivoitavissa emon vaihdon jälkeen jos käyttöjärjestelmä on liitetty Microsoft tilille.

    Luulisen sen toimivan pakettikoneella ihan yhtä hyvin kuin itse rakennetulla, kun liitos tilille on tehty

    Nyt olet siis tehnyt asennuksen koneen palautuslevyltä joka ei vastaa puhdasta asennusta sen täydessä merkityksessä, vaan palautusta ns. tehdasasetuksille, jolloin koneen oma aktivointi emon vaihdosta johtuen ei toimi, eikä ilmeiseti myös ms-tilin aktivoinnin siirto, koska kyseessä palautusosion asennus.
    Tästä syystä varmaan ollaan jumissa.

    Kerro nyt vielä tarkkaan, miten asennuksen teit. Teitkö sen palautusosiosta toiselle levylle, vai miten. Kerro, mitä kaikkia levyjä koneessasi on ja mitä niissä on.
     
  12. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    HDD peleille yms ja tuo SSD mistä tein sen puhtaan palutus asennuksen ja pelkästää windowsille ja muille ohjelmille ja M.2 on peleille. Ja asennuksen tein ihan Asetukset - palautus - ja sielt valitsin että kaikki pois ja kokonaa uus tilalle.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Eli Windows asennus on nyt sitten palautusosiosta palautettu SSD:lle? Nyt on selvää, että tuota palautusasemalta suoritettua asennusta ei voi aktivoida koneellasi. Jos vanhaan emolevyyn palaisit, se olisi käytettävissä, ei muuten.

    Mielestäni ainoa tapa jatkaa on asentaa puhdas windows koneelle. Lataa antamastani linkistä nyt windows "Lataa työkalu nyt" ja tee sillä uusi asennusmedia USB-tikulle, joka on kooltaan vähintään 8Gt. Se on mielestäni ainoa tapa, jolla voit saada takaisin aktivoidun windowsin.

    Jos tuolle SSD:lle aiot sen asentaa, niin tee asennus "Mukautettu" vaihtoehdolla ja kohdassa, jossa kysytään mihin Windows asennetaan, suorita SSD-levyn kaikkien osioiden poisto (poistaisin myös palautusosion, koska et voi sitä enää käyttää, siis kaikki osiot) ja aloita asennus suoraan "Seuraava" napilla varaamattomalle levylle.

    Ihan kaiken varoiksi poistaisin nuo muut levyt, jottei tule sekoiluja ja anna nettipiuhan olla kiinni asennuksen ajan.

    Asennus käynnistetään käynnistysvalikosta koneen käynnistyessä.
    Ohita tuotekoodin kysely "Minulla ei ole tuotekoodia".

    Jos joku jäi epäselväksi, niin kysele lisää.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Muuten, oliko joku erityinen syy, miksi lähdit emolevyn vaihtoon? Se ei välttämättä ole aina kovin ongelmaton pakettikoneisiin.
    Mikä koneen tyyppi muuten on tai oikeastaan, mikä emolevy nyt on?
     
  15. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Siel oli lenovon oma valmiste mitä ei pysty oikee päivittää suuntaa tai toisee ja nyt tuli msi z390 ace


    edit: Jos sil sen 10 vuotta pärjäilis
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2019
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    No joo, tuo nyt oli vaan omaa uteliaisuuttani, mutta mites edellinen viesti? Joko teit uuden oikean asennusmedian vai mitä aiot tehdä?
     
  17. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kai se on pakko kokeilla tietokoneelle lataa ja siint tikulle. Epäilen kyl et joutuu ostaa uuen aktivointi avaimen kun nää molemmat koneet näkyy siel windows tilil mut ei anna vaihtaa. Jos näis jotain rajotuksii on näis paketti koneis kun ei siint vanhast jäänny kun kovalevyt ja näyttis.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kyllähän täällä noita pakettikoneiden käyttöjärjestelmäsiirtoja on onnistuneesti tehty.
    Valitettavaa, ettet et heti eka kyselyssäsi kertonut tarkemmin tilannetta ja että ymmärsit tuon puhtaan asennuksen väärin.
    Ohje oli kuitenkin tehdä puhdas asennus, jota koneen tehdasasetusten palautuslevy ei vastaa, koska siellä on oma aktivoitisysteemi koneen omalle emolle, johon MS-tili ei kai vaikuta.

    Itse edelleenkin uskon tuon aktivoinnin kyllä onnistuvan.

    Jos ms-tilillä näkyy tämä uusi käyttöoikeus, tarkista nyt varmuudeksi vielä koneen aktivonnista, onko se aktivoitu Digitaalisella käyttöoikeudella, viittaa mielestani siihen.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2019
  19. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Juu siin tuli lukee kuten aikasemmin laitoin : Windowsia ei voi aktivoida tässä laitteessa koska sinulla ei ole kelvollista digitaalista lisenssiä. Kokeilin sit mikrobitin avaint ja lähti jo latailee jotaa mut stoppas.


    Kun jos sen lataa ja ei olekkaa kun se yks mikä ei kelpaa kun tohon lenovoo.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ei niillä aktivointia lailliseksi saa.
    En muuta neuvoa osaa enää antaa, mitä jo annoin, jota kannattaa kokeille. Silloin se menee niin kuin se on alunperin tarkoitettu.

    Aina voi myös Googlailla "Windows 10 aktivointi emolevyn vaihdon jälkeen" tai vastaavilla kyselyillä. Taisin noita linkkejä jo laittaakin.
     
  21. MrCalahan

    MrCalahan Member

    Liittynyt:
    07.09.2018
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Kiitosia juu neuvoista ja mitä googlen kautta lueskellu nii ei kuulemma tee suoraa uutta avaint pelkän emolevyn vaihon jälkee. Ja aika monel ollu samoi ongelmii nii pitää tutkiskella jos tärppäis.
     

Jaa tämä sivu