1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Win 10 ei käynnisty ( Laite havaitsi ongelman )

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi FiveBridges 08.05.2021.

  1. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,201
    Kiitokset:
    619
    Pisteet:
    123
    Kone alkoi temppuilemaan.Hyvin toimi tähän asti ihan ok.
    Sammutin pariksitunniksi ja sitten käynnistin uudelleen,
    niin alkoi herjaamaan vikailmoituksella.Kuva liitteenä.
    Ei pääse mihinkään pyörii vaan tässä tilassa.
    Mitään muutoksia ei ole tehty.
     

    Liitetyt tiedostot:

  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,272
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Jos oikein näen, niin ongelmallinen ajuri on A0DDriver2.sys. Se näyttäisi olevan AMD:n ylikellotusta ja tuulettimen nopeuden säätöä helpottava softa. Sitä kautta kai pitäisi lähteä ongelmaa selvittämän. Tuollaisen ohjeen löysin, mutta sen luotettavuudesta ei ole mitään hajua.
    How to Fix the AODDriver2.sys BSOD Error on Windows 10 (minitool.com)
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,201
    Kiitokset:
    619
    Pisteet:
    123
    Milläs selvittelet ongelmaa,kun ei pääse mihinkään.
    Kun koneen käynnistää,sitten alkaa aukeamaan,niin heti heittää tämän ilmoituksen.
    Mikään ei toimi.Ei huvittaisi wintoosaa asennella uudelleen.
    Ongelma on noin 4 vuotta vanhassa pöytäkoneessa.

    @Onneksi on koneessa toisella levyllä linux ubuntu.:)
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2021
  5. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,272
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Linkatun ohjeen kohdassa Case 2: Your PC Cannot Boot Normally on ensin ohjeet Windows 10:n vikasietotilaan pääsemiseksi, jonka jälkeen on lisäohjeita jatkotoimenpiteiksi.
     
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,332
    Kiitokset:
    971
    Pisteet:
    173
    Jos on vaikeuksia millään muulla tavalla saada palautusympäristöä käynnistymään. Eikä ole asennusmediaa.

    Kokeile seuraavasti. Sammuta kone painamalla virtapainikkeesta, kun kone on sammunut käynnistä se saman tien uudestaan, sen jälkeen sammuta kone taas uudelleen. Toista sama kaava kunnes näet odota tekstin tai mahdollisesti sama englannin kielellä.

    Tossa saattaa mennä jokunen kerta ennen kuin onnistuu, mutta sen pitäisi vaatia 2 epäonnistunutta käynnistystä.

    Joskus kun tota olen kokeillut, niin mennyt homma pipariksi kun olen huomannut että palautusympäristö lähti lataamaan, mutta kuvittelin, että ei lähtenyt ja sammutin koneen liian nopeasti. Jos ei ekalla kerralla onnistu, niin eikun uudestaan sammuttelemaan. Sen kolmannen käynnistyken jälkeen voi ehkä sekunnin tai pari odotella, että näkee jos ja kun se palautusympäristö lähtee latautumaan.
     
  7. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,201
    Kiitokset:
    619
    Pisteet:
    123
    Tota koitin useammankerran,eikä mitään muutosta tullut.
    Kun kone aukeaa,vähän ennen työpöydän aukeamista heittää ton ilmoituksen.
    Luki jossakin ODOTA ja samalla alkoi hommat uudelleen.
    Se vaan kiertää tota samaa kehää.
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,332
    Kiitokset:
    971
    Pisteet:
    173
    Jos toi palautusympäristö lähtee käynnistymään, se lähtee paljon ennemmin kuin työpöytä alkaisi. Luultavasti et ole saanut sitä käynnistymään. Tai sitten se ei jostain syystä toimi., mutta kokeilisin sitä vielä vaikka oletkn jo kokeillut useamman kerran.

    Alla vielä videolla kuinka se onnistuu. Kohdasta 2.14 eteenpäin. Jos ei ala automaattisesti oikeasta kohdasta.


    View: https://youtu.be/f3PUkyIO5Tk?t=136
     
    Viimeksi muokattu: 08.05.2021
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,272
    Kiitokset:
    1,055
    Pisteet:
    243
    Onko tapahtunut edistystä? Tässä vielä Microsoftin ohjeista ote:

    "Ennen vikasietotilaan siirtymistä sinun täytyy käynnistää Windowsin palautusympäristö (winRE). Tämä tehdään sammuttamalla ja käynnistämällä laite monta kertaa peräkkäin:

    1. Sammuta laite painamalla virtapainiketta 10 sekunnin ajan.

    2. Käynnistä laite painamalla virtapainiketta uudestaan.

    3. Kun havaitset ensimmäiset merkit siitä, että Windows käynnistyy (jotkut laitteet näyttävät esimerkiksi valmistajan logon uudelleenkäynnistämisen yhteydessä), sammuta laite painamalla virtapainiketta 10 sekunnin ajan.

    4. Käynnistä laite painamalla virtapainiketta uudestaan.

    5. Kun Windows käynnistyy uudelleen, sammuta laite painamalla virtapainiketta 10 sekunnin ajan.

    6. Käynnistä laite painamalla virtapainiketta uudestaan.

    7. Anna laitteen käynnistyä täysin. Siirryt winRE-palautusympäristöön."
    Koko ohje jatkotoimenpiteineen löytyy seuraavan linkin kohdan "Mustasta tai tyhjästä näytöstä" alta:
    https://support.microsoft.com/fi-fi/windows/tietokoneen-käynnistäminen-vikasietotilassa-windows-10-ssä-92c27cff-db89-8644-1ce4-b3e5e56fe234
     
  10. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    3,201
    Kiitokset:
    619
    Pisteet:
    123
    Ei mitään uutta eilinen ilta meni tapellessa ton paskan kanssa.
    Eiköhän se riitä tälläkertaa,kun ei tullut kuntoon millään ohjeilla,eikä kokeiluilla.
    Vetäisin win levystä piuhat irti,nyt mennään linux ubuntulla.:)

    @ Vielä ihmetyttää,mistä koko homma sai alkunsa.
    Mitään muutoksia ei tullut,ei kellotteluja,eikä muutakaan.
    Tiedä sitten tuliko tohon näyttisohjelmistoon jokin päivitys,
    sitäkautta pisti homman jumiin.

    siili.PNG
     

Jaa tämä sivu