1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

win 10 aktivointiongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi SusannaÖ 21.04.2018.

  1. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows7
    Tuolta koitin kaverin oliko just Acer.in kone koneen pohjassa olevasta koodista ladata W7 näköistiedoston, kun se huomasi että koodi oli sitä tehdaskone tuotantoa, ei siis pelkkä oem. taisi vielä kerto että ottaa juuri kyseiseen valmistajaan ja hankkii heiltä sen n.10-15 € näköistiedosto levyn, siks toi näköis levy olis aika hyvä ihmisten oppia koneesta heti uutena polttaan, olis helpompi korjailla vaikka näitä epäsopivia W10 koneita, takas W7 ja W8.1. koneiksi.

    Tos olis sama 8.1-lle mikä käyttis sit on ollutkin koodi pitäis löytyy koneesta oli se sitten läppäri tai torni.
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows8

    Niin siis kysyjälle on käynyt niin vai, että asentanut W10 päivityksen vanhan päälle silloin kun se oli jaossa virallisesti, nyt joutunu tekeen uudelleen asennuksen vai, ittel kävi samoin, asensin W7 uudelleen ja päivitykset, sen jälkeen W10 asennus tikku paikoilleen ja W10 asentui eikä herjaa koodista toi W10 asennushan poistaa se alkuperäisen, kovon palautusosion jossa orkkis käyttis on, määrätyn ajan kuluessa.

    Tai sitte jos jollain tutulla, tutun tutulla joka lainaa, on sen käyttiksen asennus media mikä koneessas oli joskus alkujaan, oikeena bittisyytenä 32 tai 64 ne pitää olla kohdallaan, samoin Home, Pro jne. sen asennat sinne ensin, sit jälkeen taas W10 uudestaan, heti vaan päivitysten jälkeen täysi uusi asennus ja se on siinä.

    Mutta minkäs teet, kai harvaa vanhempaa ihmistä edes kiinnostaa, ne ei piittaa ja jaksa enää tän maailman älyttömässä jatkuvien päivitysten ja muutosten mullistusten maailmassa, jossa ei mikään enää ole vakaata varmaa vaikka siltä se väliin näyttäisikin, ne on vaan muutaman vuoden syklejä, muka tasaista aikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2018
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Pari vuotta vanhassa koneessa varmaan on alunperin ollut kymppi käyttiksenä, kone sen mukaan on yhteensopiva.
    Kysyjä voisi vahvistaa, oliko niin.
    Koneen tukisivulta löytyy tuki 8.1 ja 10:lle

    Tämä ei liity kysyjän asiaan, mutta miksi noita vanhoja sinne pitäisi asennella. Uusin asennus riittää, etenkin kympissä, joka rekisteröityy emon laitetunnuksen mukaan MS:lle ja aktivoituu sen mukaan?
     
  4. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    No ainakin itsellä toi W10 kone kun tein sinne toisen käyttäjä profiilin, teki se niitä vielä yhden lisää, no se oli sähköpostiosoitteelle millä W10 oli kirjattuna, dissasin sen ettei sillä pääse enää koneelle kirjautumaan, toi 10 sitten päätti ettet kirjaudu koneelle enää millään muullakaan tilillä, tuli siis uusi windows asennus, kun ei koneelle päässyt asensin W7 takasin ja päivitin, (voi tietty olla että W10 olis asentunut koneelle ilmakin ja hyväksynyt koneen W10 käyttöön ettei olisi käynyt näin kun ilm. tässä).

    Koneen johon asensin sen, W10.n on siis microsoftin ilmaisena versiona, yhteen koneeseen ostin silloin aikoinaan sen edullisen W8.n jos se alkoi ötkötellä oli vista ensin pakko asentaa alle jotta sen W8 sai toimimaan niin kun se kuului sanoivat itse ms.llä uudelleen asennus ohjeeksi kun soitin ja kysyin sitä, ei mulla muuta.
     
  5. SusannaÖ

    SusannaÖ Newbie

    Liittynyt:
    21.04.2018
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    joo, tässä oli kymppi esiasennettuna valmiiksi. Tehdaspalautuksen yhteydessä ei kysellyt mitään aktivointiavainta. Pitääpä mennä Giganttiin koneen kanssa, vielähän tässä on pari viikkoa aikaa ennenkuin lakkaa toimimasta koko lätty.
    Olen kirjautuneena omalle vanhalle microsoft-tililleni, samalle mille kirjauduin kun koneen ensimmäistä kertaa otin käyttöön
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Windows 10:n voi asentaa mille koneelle tahansa uudelleen, jossa se kertaalleen on jo aktivoitu, oli ilmainen tai ei.
    Monet tekee vaan siinä virheen, että yrittävät antaa tuotelisenssin jo kertaalleen asennetulle kokoonpanolle uudelleen.
    Asennuksessa ei tule antaa mitään tuotelisensiiä, vaan kohta ohitetaan kohdasta "Minulla ei ole tuoteavainta" (aktivoituu automaattiseti), eikä todella tarvitse vanhoja käyttöjäjestelmiä alle asentaa onnistuakseen.

    Jos käytti esim. päivitys levyä vanhempien käyttöjäjestelmien kanssa, riitti yleensä, kun tuotelisenssikyselyssä laittoin päivitykseen oikeuttavan levyn näytille asemaan.
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2018
  7. power_age

    power_age Active member

    Liittynyt:
    06.05.2009
    Viestejä:
    1,722
    Kiitokset:
    149
    Pisteet:
    93
    Ok. kiitos hyvä tietää jakossa.

    No tollahan tavoin threadin aloittajan koneen pitäis saada winkkari asennettua uudestaan, esim. vähintään todella USB tikulla se 8GB tyhjää siis 8GB tikku ei välttämättä riitä winkarrin levyluku opin mukaan tikku jää alle 8GB.aan

    Hommaa siis vaikka 16 GB tikun lataa tolta koko winkkarin uudelleen asennuksen https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10
    koneen valmistajan sivuilta https://supportdrivers.info/acer-aspire-f5-521-drivers/ ajurit koneelle, turhat voikin jättää pois koneelta jos on, tulee koneesta ehkä pirteämpikin.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Joo, nyt ehdotettiin vaan, että selvittäisi ensin myyjän ja valmistajan vastuun asiaan, koska uudelleen asennuksessa jyrätään palautusosio, joka varmuudella poistaa viimeisenkin takuun mahdollisuuden.
    8Gb:n USB-tikku riittää mainiosti, siitä on mainita kympin lataussivulla.

    USB.PNG

    Asennusohjelma tyhjentää tikun, joten sillä ei tulisi olla mitään tärkeää.
     
  9. SusannaÖ

    SusannaÖ Newbie

    Liittynyt:
    21.04.2018
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    mielelläni en tosiaan lähde sorkkimaan ohjelmistoa ennenkuin takuuasia ratkeaa, koska silloinhan mulla ei ole virallisesti luvallista lisenssiä. En usko että puhdas asennus löytäisi lisenssiä jos ei palautusohjelmakaan löydä
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Lisenssi ei ole ongelma, tuossa eka viestisi kuvassa jo todetaan koneellasi olevan Windows 10 Homen digitaalinen käyttöoikeus, joka on rekisteröity microsoftille koneesi emolevyn perusteella. Kannattaa kuitenkin ensin tuo myyjän/valmistajan vastuu selvittää.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Laitetaan nyt vähän hölmö kysymys. Oletko muuten varma, että olet laittanut koneelle kirjautumisen täsmälleen samalla Microsoftille rekisteröidyllä sähköpostilla ja salasanalla?
    En tiedä, voisiko tuo estää aktivoinnin, jos ei ole täsmälleen sama.

    Kokeile kirjautua tänne noilla tunnuksilla, siellä pitäisi näkyä koneesi käyttöoikeus kohdassa Laitteet:
    https://account.microsoft.com/accou...ft.com/?refd=login.live.com&destrt=home-index

    MS-tili.PNG
     
  12. SusannaÖ

    SusannaÖ Newbie

    Liittynyt:
    21.04.2018
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    siellä näkyy tämä kone
    [​IMG]
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Tuo vahvistaa asian kyllä riittävästi, että sinulla on voimassa oleva uusimman version lisenssi koneellesi.
    Minusta voisit ihan hyvin ottaa myös yhteyttä Microsoftiin ja vaatia niitä tilille aktivoinnin häviämisestä.
    Tämä on vaikea, koska en minä ainakaan ymmärrä mikä aktivoinnin poisti ja miksi, siksi syytä (syyllistä) siihen on vaikea kohdistaa. Yhtälailla nettikin näyttää olevan varsin tietämätön virhekoodin 0xC004F012 korjaamisesta, ihme juttu.

    Aikaisemmin oli täysin normaalia, että käyttöjäjestelmä piti epäonnistuessa aktivoida puhelinrobotilla.
    Luin jostain, että kympissä slui 4 kometo ei enää toimisi, sillä pääsi aikaisemmin aktivointirobotille.
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,045
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Itsekin olen samaa mieltä, että Microsoftin kuuluisi selvittää tällainen ongelma, mutta kohtasin itsekin aikoinaan tapauksen, jossa selvässä Windows-ongelmassa Microsoft vetosi siihen, että esiasennetun käyttöjärjestelmän tuesta vastaa laitevalmista ja IBM puolestaan totesi, että takuun päätyttyä asia ei enää kuulu heille. Onneksi Google lopulta löysi vastauksen. Joku engelsmanni oli selvitellyt ongelmaa Process Monitorin avulla ja paikallistanut päivitetyn DLL-tiedoston, jonka väärä suojausluokitus ongelman aiheutti.

    Oletin, että Microsoft olisi muuttanut tukikäytäntöään massiivisen Windows 10-kampanjansa myötä, mutta aloittajan kokemuksen perusteella olin väärässä. Kuten edellä on käynyt ilmi, kannattaa tuo myyjän vastuuasia selvittää ennen kuin alkaa itse asentamaan Win 10:ä uudelleen, koska uusi asennus tuhoaa myös palautusosion. Kun ei ole tiedossa, mikä aktivointiongelman aiheuttaa, voi uudelleen asennus johtaa tilanteeseen, jossa ei ollenkaan ole mahdollista palauttaa aktivointia hankkimatta uutta lisenssiä, kun Microsoftin asenne on tuollainen.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Nykyinen käytäntö on muuten paljon enemmän käyttäjää sorsivaa ja hänen oikeuksiaan polkevaa.
    Aikaisemmin ei robottiaktivoinnissa ollut mitää merkitystä, oliko Oem tai Retail käyttöjärjestelmä, eikä ollut mitään takuurajotteita tai valmistajarajotteita.

    Kaiken lisäksi, kun Microsoftilla heidän rekisteröitymipalvelussaan on merkintä laillisesti rekisteröidystä ja aktivoidusta käyttöjärjestelmästä. Ottaisin yhteyttä sinne ja vetoaisin siihen.

    Asia on kyllä siinä mielessä mielenkiintoinen, että olisi kiva kuulla siihen kuluttajaviranomaisen kanta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.04.2018
  16. SusannaÖ

    SusannaÖ Newbie

    Liittynyt:
    21.04.2018
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    mä sain nyt Acerin päässä jonkun verran vastakaikua, katotaan miten heidän sähköpostitukensa lähtee asiaa ratkaisemaan.
    Muistan hyvin robottiavusteisen vahvistuksen, kun työkseni asentelin ja kunnostin koneita. Oli kyllä helppoa kun sai soittamalla aktivoitua
     
  17. SusannaÖ

    SusannaÖ Newbie

    Liittynyt:
    21.04.2018
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    no niin, Acerilta sain apua sähköpostitse. Jostain syystä koneeni ei osannut aktivoida lisenssiä kun palautin tehdasasetuksille säilyttäen tiedostot. Kokonaan puhtaaksi palauttaminen toimi, ja aktivointi on kunnossa. Kiitos kaikille auttajille täälläkin, en tiedä olisino jaksanut alkaa vääntämään Acerin kanssa enää ensimmäisten puheluiden jälkeen
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Ihan sivuhuomiona, ei oikeisiin tehdasasetuksiin oikeastaan voi palauttaa säilyttäen kaikki tiedostot.

    Siinä kai me mentiin vähän halpaan, kun puhuttiin tehdasasetuksista, minä käsitän tehdasasetuksiin palauttamisen sellaisena, että kone ajetaan tilaan, jossa se hankinta hetkellä oli.

    Hyvä, kun tuli kuntoon.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2018
  19. SusannaÖ

    SusannaÖ Newbie

    Liittynyt:
    21.04.2018
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    no joo. Tosin herää kysymys, miksi ollenkaan on olemassa tuota puolimatkan tapaa. laiskana toki en ois halunnu kuvia ym tiedostoja ensin pelastella talteen, varsinkin kun nykykoneissa ei ole enää edes romppuasemaa. Mutta pääasia tosiaan, että nyt on kaikki kunnossa :)
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Ihan kätevä tapa tuo palautus tiedostot säilyttäen. Antaa palutukselle uusia ulottuvuuksia, koska monilla käyttäjillä ei ole minkäänlaisia varmuuskopioita.

    Pitää muistaa tässä, että koneesi totaalijuntturassa tuli ilmeisesti sellainen ongelma jota ko. palautuksella ei pystynyt saamaan kuntoon. Ainoastaan todella puhdas tehdaspalautus korjasi ongelman, eli se vastaa käyttöjärjestelmän kokonaan uudelleen asentamista valmistajan muokkaamalla asennusmedialla palautusosiosta.

    Edit: ulkoinen kovalevy on yksi helpoimpia varmuuskopiomedioita.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2018

Jaa tämä sivu