1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

WiFi - kaista varattuna langattomaan...

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi hartyewh 07.04.2013.

 1. hartyewh

  hartyewh Member

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  81
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  16
  Sellanen ongelma, että kun käytetään nettiä molemmista koneista, toinen langaton toinen ei, niin vaikuttaisi siltä, että suurin osa kaistasta on varattuna langattomaan yhteyteen. Yhteyden nopeus (10mb valokaapeli) olisi ihan riittävä molemmille normi surffaukseen, mutta heti kun läppärin edes laittaa päälle niin ei pöytäkoneessa meinaa googlekaan aueta ja kaikkia sivuja saa reloadata jatkuvasti. Reititin on Asus RT-N56U enkä sen asetuksista ole löytänyt mitään apua tähän. Voiko kaistan jakaa tasan pouliksi jotenkin?
   
 2.  
 3. Raqoo

  Raqoo Member

  Liittynyt:
  10.10.2012
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Tuo on sen tasoinen laite että muutama kone ei tunnu missään, ainoa selitys on että verkkomäärityksiä on muokattu tai kaapelikytkennät eivät ole oikein.

  Oletko säätänyt reititintä? Jos et niin kytkitkö kaapelit oikein?

  Jos olet esim. pelikonsolin takia tehnyt verkkomäärityksiä niin yksikin virhe niissä riittää sotkemaan reitityksen toiminnan.

  Tee siis seuraavaa:
  Alimmaisessa verkon portissa (WAN) pitää olla johto siihen ADSL:ään tai kaapelimodeemiin eikä siis mihinkään muuhun, siis ei johtoa yhteenkään tietokoneeseen.

  Ne neljä muuta voidaan kytkeä vapaasti kotikoneisiin.

  Resetoi reititin, määritä langaton verkko uusiksi, siis SSID, WPA2-PSK-salaus ja kokeile sen jälkeen miten toimii oletuksilla.


  Vasta tämän jälkeen selvitä miten omia muutoksia tehdään mutta älä muuta oletusosoitteita, DHCP, reititysmääreitä eikä WPS pidä ottaa käyttöön (tietoturvasyistä)!
   

Jaa tämä sivu