1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Western Digital: WD TV Live - HD Media Player

Viestiketju Mediasoittimet -osiossa. Ketjun avasi HifiTollo 21.05.2010.

 1. HifiTollo

  HifiTollo Member

  Liittynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ostin tollaisen Verkkokauppa.com:sta.

  Ihmettelin, että mitähän voisi saada irti tollaisesta kahden tupakka-askin kokoisesta ja satasen maksavasta pikkulootasta, mihin tuntuu mahtuvan lähinnä vain liittimet. Eli onko se täysi lelu?

  MUTTA MAINIOKSI VEHKEEKSI TUO WD TV Live OSOITTAUTUI!

  Kannattaa kytkeä toosa ensin laajakaistaan ja tv:seen, sekä joku muistilaite toosan USB-tökkeliin (Itse laitoin siihen USB-muistitikun). TV:hen on hyvä ehkä kytkeä komposiittivideoliitännällä näin alkuvaiheessa, etteivät mahdolliset tv:n ja boxin HDMI-asetusongelmat haittaa toosan set-up-vaiheen seuraamista ruudulta.

  Virrat päälle ja malttia, sillä laite etsii netistä uudemmat firmware-versiot ja ehdottaa päivittämistä, mikä kannattaa hyväksyä. Sen jälkeen ehdottaa uutta päivitystä, mikä kannattaa myös hyväksyä (versioiden yli ei voi hyppiä, vaan molemmat päivitykset on ajettava). Samoin kannattaa hyväksyä laitteen ehdottamat restartit.

  Laite tuntuu toimivan kaikenlaisen median parissa:
  Mp3-musat löytyvät muistitikulta, samoin kone löytää samaan paikallisverkkoon kytketyn tietokoneen musiikit ja videot ja kuvat. Liitin laitteen toiseen USB-liitäntään LaCie:n 1000G irtokovalevyn, ja hyvin pyöri leffat sieltäkin. Verkkokovalevyä minulla ei (vielä) ole, joten sitä en päässyt testaamaan.

  Vaihdoin videoiitännäksi HDMI:n, ja sekin toimi heti (kun huomasin painaa liittimen pohjaan asti). Myös komponenttiliitännät löytyvät tuosta pikkulaitteesta.

  En ole aiemmin juuri ollut innostunut YouTube:sta, mitä joskun jonkun satunnaisen musavideonpätkän katsellut läppärin pikkuruudusta. Mutta tämän WD TV Live:n kanssa YouTube on mainio. Isolta tv:ltä ja kunnon kajareilla (verrattuna läppärin pikkuämyreihin) on YouTube:sta mainio koota ohjelmaa omista suosikeistaan "kautta aikain".

  Olin aiemmin harkinnut erillisen pienen tietokoneen hankintaa mediakoneeksi tv:n taakse, mutta luulenpa, että pärjään aika pitkään tällä WD:n pikku vekottimella. Kasaan läppärillä YouTube-favourites -listat ja kokoan leffat siirrettävälle kovalevylle, noista sitten nautin ohjelmat tv:sta tuon WD:n avulla.

  Kaiken kaikkiaan mainio laite - Lisää tällaisia!

  (Purkissa on kuulemma sisällä Linux)
   
 2.  
 3. bluballz

  bluballz Member

  Liittynyt:
  13.06.2010
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiva lukea jotain juttua ko laitteesta, itsellä myös ajatuksena hankkia tuollainen. Käyttötarkoitus olisi valokuvien katselu sekä tietenkin elokuvat mutta valokuvista mulla on kysyttävää.

  jos on 1080p tai 720p televisio niin näkyykö valokuvat natiivisti noilla resoluutioilla vai skaalaako se valokuvat 576p:stä 720p:ksi?
   
 4. HifiTollo

  HifiTollo Member

  Liittynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen pahoillani, mutten itse juurikaan katsele digikuvia WD:llä kuin satunnaisesti vieraitten kameroista(ei ole omaa kameraakaan).

  Löytyisiköhän kysymääsi vastaus tuosta WD:n manuaalista:
  kwww.wdc.com/WDProducts/Library/UM/FIN/4779-705035.pdf
   
 5. bluballz

  bluballz Member

  Liittynyt:
  13.06.2010
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noh eiköhän sen näe huomenna kun häyn hakemassa tämän laitteen :)
   
 6. bluballz

  bluballz Member

  Liittynyt:
  13.06.2010
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  On muuten aivan mahtava laite tämä WD TV Live!

  Eilen kävin hakemassa ja kokeilin sitä HDMI:n kautta ulkoinen kovalevy kytkettynä siihen. Toimii todella hyvin ja olipa mahtavaa nähdä omien muksujen kuvia telkusta HD laadulla, ei siis enää RCA pelleilyä ja sahalaitoja kuvissa.

  Divx leffat toistuvat hienosti ja tekstitystä on nautinto lukea. Tosi hieno ja tarkka fontti.

  Ainoa ongelma on MP4 leffojen audio ei pysy synkassa, mutta en ole vielä ehtinyt päivittää firmwarea, siinä on ensimmäinen firmware mikä tuli tuohon koneeseen. Toinen ratkaisu on Handbrakella muuttaa se MKV:ksi.

  Kytken laitteen tänään ADSL:ään ja tutustun hiukan YouTubeen.

  Ei kaduta laitteen hankinta lainkaan. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun näin elokuvan HD laadulla :D Wow!!! Eli suosittelen ko boksia kaikille!
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2010
 7. Jussi1981

  Jussi1981 Member

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Onnistuukohan näillä laitteilla Tv-kaista palvelun käyttö?
   
 8. elukk4

  elukk4 Member

  Liittynyt:
  30.06.2009
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mitenkä tuolla laitteella onnistuu mp3 musiikin kuuntelu ja selaaminen jos on esim joku 10 000 biisiä ? onko yhtä vaivatonta kun esim koneella winampilla ?
   
 9. angelmoon

  angelmoon Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  207
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itseltä löytyy tämä laite Gen 3 versiona ja uuden firmiksenkin latasin ku tarjosi.

  Mitenkäs kyseisellä laitteella saa tekstitykset näkymään elokuvissa, kun toistetaan langattomasti verkkokiintolevyltä? Olen testanut .mkv ja .avi tiedostoja ja .srt ja .sub tekstejä. Elokuvat kyllä toistuu mainiosti.
   
 10. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Saattaapi olla niin, että ainoastaan ns. poltetut tekstit näkyvät tällä vempaimella. Minulla on ollut vissiin 6 vuotta jokin versio, enkä ole kytkenyt sitä vieläkään "laajakaistaan", joten päivityksiä ei ole. Sellainen ilmiö kuitenkin tapahtuu, että kun toistat muokattuja elokuvia (mainokset pois jne.) ja jos et ole muokannut "pitkän kaavan mukaan": ProjectX>>Muxman>>ProjectX, tapahtuu niin, että elokuva pysähtyy jokaisen mainoskatkon kestämäksi ajaksi, mutta jatkaa sitten seuraavaan mainoskatkoon (joka siis on poistettu) asti, jatkaakseen taas eteenpäin sen jälkeen, jne.!
  Mukava vempele joka tapauksessa!
  Yst. terveisin OlliJulle
   
 11. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Pitää toistaa nimenomaan verkkojakoja (Network shares), ei mediajakoja (Media servers). Mediajakona (DLNA/tms.) tekstit pitää polttaa kiinni leffaan, kun taas verkkojakona riittää kun leffa ja tekstitykset ovat samalla nimellä. Tiedä sitten vaikuttaako tuo langattomuus asiaan jotenkin.
   
 12. angelmoon

  angelmoon Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  207
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitoksia. Johan alkoi toimimaan kun WD:stä vaihdoin tuon lähteen.
   

Jaa tämä sivu