1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Welho + Inverto7000 + laajakaista = ongelmia..

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi NCT 15.04.2008.

 1. NCT

  NCT Member

  Liittynyt:
  15.04.2008
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi,

  Ostin Citymarketista Inverto PVR7000 tallentavan digiboksin ja kytkin sen sekä laajakaistan (Welho) metallisella T-liittimellä samaan antennirasiaan. Seuraavia ongelmia esiintyi:

  1. kanavat vaihtuivat viiveellä
  2. YLEn tekstit jämähtivät paikalleen ja tulivat hetken päästä reaaliaikaan kelaten nopeasti vanhat tekstit läpi
  3. tallensi vääriä ohjelmia vaikka 100% oikea ohjelma merkitty. Oikean ohjelman nimi jopa näkyi tallennuksessa mutta ohjelma väärä!
  4. tekstit eivät tallentuneet tallennettaessa
  5. yritin päivittää laitetta USB-tikun avulla mutta se ei tunnistanut kahta eri muistitikkua
  6. kun tietokonetta käytti samanaikasesti niin kuva pätki

  Eniten harmitti kohta 6, joten toimitin laitteen Citymarketin kautta huoltoon. Sain huollon ajaksi Handanin perusboksin lainaan. Yllättäen kohdat 1, 2 ja 6 toimivat ok Handanin perusboksin kohdalla. Kuitenkin kun Inverto tuli huollosta niin sieltä ilmoitettiin, että boksi toimii täysin moitteettomasti ja että kohdassa 6 oleva vika johtuu Welhosta: minun pitäisi hankkia joku "signaalin vahvistaja" jota kannattaisi tiedustella Welhosta.

  Kysyin Welhosta asiaa ja sieltä neuvottiin seuraavaa:
  " Tarkista seuraavat asiat:
  1) Johdot ovat kunnolla kiinni laitteissa.
  2) Digiboksi on kytkettynä korkeintaan 4 metriä pitkällä antennijohdolla, suoraan antennirasiasta tai siten, että metallinen kahtiajakokappale on antennirasian TV-pistokkeessa, ja antennijohto siinä sekä digiboksissa kiinni.
  Kun olet varmistanut edellä mainitut asiat eikä yhteys edelleen toimi, suosittelen huoltokäynnin tilaamista. Voit tehdä sen soittamalla asiakaspalveluumme. Selvitäthän ennen soittoa taloyhtiösi isännöitsijän ja huoltoyhtiön/talonmiehen yhteystiedot. Tarvitsemme niitä, mikäli ilmenee tarvetta päästä taloyhtiön teknisiin tiloihin.
  Huoltokäynti maksaa 50 euroa mikäli vika on laitteissa tai kytkennöissä. Mikäli vika on Welhon vahvistimella tai talon antenniverkossa, on huoltokäynti maksuton asiakkaalle. Päätöksen käynnin maksullisuudesta tekee huoltomies, kun hän on selvittänyt vian syyn."

  Koska Handanin perusboksi oli toiminut moitteettomasti (mikä kertoisi siitä että yhteys pelaa) ja Inverto-huollosta todettiin että laite toimii niin ajattelin kokeilla signaalin vahvistajaa (mikä löytyikin Cittarin hyllystä). Vahvistaja pelasi muuten hyvin, mutta laajakaista ei enää toiminut.. Lisäksi huollon jälkeen en enää löytänyt mtv3:a, nelosta ja subtv:tä (johtuuko päivityksestä jonka olivat huollossa ajaneet..?).
  Yksi asia on vielä kokeilematta eli antennijohdon vaihto max. 4m pitkäksi (tällä hetkellä 5m). Se vaan aiheuttaa olkkarin uudelleen kalustamisen ..jee.
  Mitä ihmettä siis teen seuraavaksi jos antennin vaihto ei auta?

  Sori, tästä tuli aika pitkä..
  kiitos vastaajille!
   
 2.  
 3. harryy

  harryy Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2005
  Viestejä:
  295
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Kokemuksia samasta boxista ei ole, mutta omia kokemuksia voin soppaan heittää.

  Seinästä 10m antennijohto television digivirittimelle, telkkarissa kiinni t-haaroitin (Welholta saatu) ja siitä antenni jatkoi matkaansa modeemille. Ei mitään ongelmia havaittavissa. Joskus se Welhokin vaa pätkii mutta ei mitään "jatkuvia/säännöllisiä" ongelmia :)

  Nykyisin seinästä t-haaroitin -> digiboxiin 2m -> digiboxista loop toiseen virittimeen -> toiseen loopin lopusta 2m antennijohto telkkariin. T-haaroittimen toinen pää lähtee modeemille mukana tulleella johdolla. Ei ongelmia, tallenteet ja live kuva priimaa.

  Tuskin se metrin lyhyempi kaapeli mitään muuttaa, mutta aina sitä voi kokeilla. Tuntuisi enemmin siltä että jokin viritelmässäsi ei sovi yhteen boxin kanssa. Mutta tuo teksitys ongelma, jos se jatkuu päivityksistä huolimatta, ja ei liity tietokoneen käyttöön -> se on virhe tuotteessa, jota sun ei tarvitse katsella.
   

Jaa tämä sivu