1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

W8.1->W10 Päivitys ei onnistu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi hopeahelmi 01.06.2022.

  1. hopeahelmi

    hopeahelmi Regular member

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Läppäri malli=

    HP Pavilion 15-n223eo -kannettava (ENERGY STAR) Ohjelmiston ja ohjaimen ladattavat tiedostot | HP®-asiakastuki


    Päivitys Windows 8.1 (64-bit) -> Windows 10 (64-bit)

    ei onnistu tulee pelkkä laatikko ”asennuksessa tapahtui virhe”

    ei mitään koodia.

    Lataa kyllä päivitystä ja menee siihen asti kun tulee se sininen ruutu jossa varsinainen

    päivitys alkaa se pyörii ja asentaa mutta loppujen lopuksi tulee laatikko ”asennuksessa tapahtui virhe”


    Olen kokeillut seuraavia:


    1. W10 tietokoneelta asennusvaiheessa ; säilytä tiedostot yms

    2. W10 tietokoneelta asennusvaiheessa älä säilytä mitään

    3. W10 asennus ISO file USB tikulta puhdas asennus

    4. cmd promt = wuauclt.exe / updatenow + samaan aikaan windows update tarkista päivitysten saatavuus

    5. virusohjelmat sekä palomuuri poistettu käytöstä

    6. windows defender edelleen käytössä (pitäisiko sekin poistaa ?)

    7. yritetty ladata päivitys KB2919442, mutta sanoo että ei koske tätä tietokonetta joten ei asenna.

    8. BIOS on päivitetty F.20 kun minimi vaatimus kait on vuodelta 2016 versio

    9. Laillinen Windows 8.1 lisenssi


    W10 päivitys vaatimukset=
    Suoritin:
    1 gigahertsin (GHz) suoritin tai nopeampi tai SoC
    RAM:
    1 gigatavu (Gt) 32-bittisille tai 2 Gt for 64-bittisille
    Kiintolevytila:
    32-bittiset järjestelmät: 16 Gt; 64-bittiset järjestelmät: 32 Gt
    Grafiikkakortti:
    DirectX 9 tai uudempi ja WDDM 1.0 -ohjain
    Näyttö:
    800 x 600

    Läppäri täyttää kaikki yllä olvat vaatimukset esim(DirectX on 11 ja WDDM on 1.3)

    Nyt joka 2vk yrittänyt eir variaatioilla päivittää vaan ei onnistu...mikä tässä nyt enää avuksi ?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Kertoisitko, minkä ilmoituksen antaa, kun kohta 3. ei onnistu?

    Oletko poistanut asennuksessa alta pois kaikki vanhat osiot? (poistaa kaikki tiedot koneelta, joten varmuuskopioi tärkeä data).

    Edit: Oletko tehnyt asennus USB-tikun Microsoftin lataustyökalulla ja käynnistänyt asennuksen bootissa siltä?
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2022
    hopeahelmi kiitti tästä.
  4. hopeahelmi

    hopeahelmi Regular member

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    Hei,
    Olen tehnyt koneelta asennuksen jossa valinnut vaihtoehdon: "puhdas asennus" eli poistaa kaikki ohjelmat,asetukset yms.

    Olen myös yrittänyt tehdä USB tikulta (ISO tiedosto 4,18GB) asenuksen mutta BIOS olen yrittänyt muuttaa lukujärjestystä.

    USB tikulle siis ladattu täältä:
    https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

    USB tikku alusettu exFAT, pitäisikö olla NTFS ?

    Ei taida mennä oikein kun ei boottaa USB:ltä katso kuvat eli ;

    -tuollainen virheilmoitus tulee lopuksi (Windows asennus epäonnistui)

    -Boot Option Menu jos painaa = Enter, alkaa normaali käynnistys vaikka (USB tikku on kiinni)

    -Kun Boot Option Menu painaa f10 pääsee BIOS jossa olen UEFI Boot Order vaihtanut 2 ylimmäiseksi USB ja vasta kolmantena alkuperäinen OS boot manager.
    2022-06-01 163711. 2022-06-01 160306. 2022-06-01 160306.
    -
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 01.06.2022
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Nyt nuo asiat ovat vähän sekaisin. Tehdään ainoastaan USB-käyttöjärjestelmämedia ladattavalla työkalulla ja unohdetaan nuo kaikki muut toimet.

    Lataa tästä linkistä https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10 asennus työkalu "Lataa työkalu nyt" työpöydälle.
    Linkki on suomenkielinen, mutta työkalun kielenvalinnasta voi valita halutun kielen käyttöjärjestelmälle.
    Ohjelma tyhjentää ja alustaa USB-tikun, siitä ei tarvitse siitä huolehtia.
    Laita USB-tikku kiinni koneeseen ja käynnistä lataamasi työkalu.

    Saatuasi tikun valmiiksi ladatulla ohjelmalla, kone käynnistetään BootMenusta mainitulla F10:llä käynnistyksessä, eli naputellaan F10 nappia käynnistyksessä.

    Käynnistysvalikosta valitaan tikku, jossa maininta UEFI ja USB-tikun nimi, noin se varmaan näkyy.

    Aloita asennus. Tuotelisenssi kyselyssä vastaa, "Minulla ei ole tuotelisenssiä". Alkuperäisessä 8.1 koneessa ei välttämättä tule edes lisenssi kyselyä.

    Valitse asennustapa "Mukautettu" ja ikkunassa, jossa kysytään, mihin Windows asennetaan, poista kaikki levyosiot niin, että on vain yksi varaamaton jana ja paina "seuraava", jolloin asennus alkaa.

    Kysy lisää jos ei suju.

    Edit: Huomioi, että tämä poistaa koneelta kaiken entisen tiedon. Varmuuskopiot kuntoon.

    Edit: Huomasin nyt jälkeen päin, että tuo sinun käyttämäsi linkki on sama englanniksi, mutta teitkö asennuksen sillä antamani ohjeen mukaan?
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2022
    hopeahelmi kiitti tästä.
  6. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,300
    Kiitokset:
    192
    Pisteet:
    93
    `
    Jossain vaiheessa uudelleenkäynnistyksiä lienee parasta nyppäistä se tikku irti, että asennus jatkuu normisti...
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Biossissa säilytetään käynnistyvä laite entisellään käyttöjärjestelmälevyllä, eikä sitä muuteta. Käynnistettävä laite, USB asennusmedian käynnistys valitaan yhdeksi käynnistyskerraksi BootMenusta, joka on pyydetty tämän käynnistyskerran ajaksi F10:llä.

    Silloin käynnistyvä laite säilyy bios-asetuksissa edelleen käyttöjärjestelmälevyllä, eikä siirry USB-laitteelle kuin yhden käynnistyksen ajaksi, joten sitä ei tarvitse uudelleen käynnistyksen aika repiä irti, vaan kone käynnistyy käyttöjärjestelmälevyltä eka asennusvaiheen jälkeen ja jatkaa normaalisti asennuksen loppuun.
     
    hopeahelmi kiitti tästä.
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,050
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Tossa olis hyvä nähdä se tilanne ennen tuota virheilmoitusta. Mikä nyt tulee pikaisesti mieleen, niin onhan windows versio sama kuin aikaisempi, eli home/pro. Vaikka taisipa nuo microsoftin työkalut osata katsoa automaattisesti oikean valinnan. En nyt tähän hätään muista kuinka se oli. Bittisyyskin taitaa olla automaattisesti oikea. Windows 11:a sitä ei tarvitsekaan miettiä, kun ei ole enää 32 -bittistä versiota.
     
  9. hopeahelmi

    hopeahelmi Regular member

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Moikka,

    No vihdoin sain päivityksen: vaihdoin varmuuden vuoksi suomenkieliseen lataa työkalut linkkiin ja tallensin USB:lle.
    Versio oli siis W10 Home.

    BIOS muutin järjestyksen takaisin että boottaa C:ltä ensin kun olin saanut päivityksen loppuun.

    Ehkäpä ongelma oli että yritin ISO tiedostona päivittää suoraan PC ja sitten USN, mutta sillä nyt ei väliä kun se saatu loppuun

    Kiitos nöyrimmin avusta


    Mutta,,,,,,,,mutta, luulin jo että kaikki hyvin nyt touchpad ja Usb ulkoinen hiiri kumpikin jumittaa, eli=

    kursori liikkuu sekunnin siten pysähtyy 1 sekunnin sitten taas liikkuu, sitten taas pysähtyy ...jnejne

    sama jumitus näyttäisi olevan näytössä koska jos jotain lataa ja pisteet pyörii ympyrässä niin ne pyörii sekunnin sitten stoppaa 1 sekunnin sitten pyörii sekunnin jnejne..

    yrittänyt päivittää driver touchpad, mouse ,..mutta sanoo että ei uusia päivityksiä

    Näytön päivitys on 60Hz

    Myös HP sivuilta ei näyttäisi antavan uusia päivityksiä HP Support Assintant avulla kun etsii.

    Laitan vielä tän uuden ketjun jos jollain muullakin olisi aikaisemmin tullut vastaan tämä ongelma
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,700
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    243
    Ei ole mitään mieltä avata uutta keskustelua aina kun lisäongelmia ilmenee, koska tiedot historiasta auttavat eteen päin. Tämä on siis se kone, johon HP Support Assistant tarjosi väärää BIOS-päivitystä. Herää epäilys, että samoin on nyt touchpad-ajurin päivityksen kohdalla. Oletko hakenut oikea ajuria HP:n sivuilta koneen sarjanumeron perusteella? Siten pitäisi löytyä heti noista oikea:

    upload_2022-6-3_12-29-50.
    Jos laitteessa on Synaptics-touchpad, kuten yleensä on, tuo viimeisin ajuri on uusin. Kaikki ovat Windows 10:lle. Kuva on sieltä sinun linkistäsi.
    Kannattaa kuitenkin kokeilla hakua sarjanumero avulla:
    Virallinen HP®:n kannettavien tietokoneiden ohjainten ja ohjelmistojen lataus
     
  11. hopeahelmi

    hopeahelmi Regular member

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    Kiitti tuosta vinkistä , latasin varmuuden vuoksi tu
    on viimeisimmän touchpad ajurin ja käynnistin koneen asennuksen jälkeen...ei auta sama pätkiminen edelleen :(

    Juu on tuo Synaptics touchpad.

    Mutta sama ongelma ulkoisella USB hiirelläkin..

    Mitähän tästä eteenpäin
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,700
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    243
    Onko ongelmia koneen nopeudessa yleensäkin? Katso tehtävienhallinnasta, kuormittaako joku prosessi suoritinta huomattavan suuressa määrin (lähes 100%) niin, että toiminta takkuilee. Paina Ctrl+Shift+Esc, valitse välilehti Prosessit ja klikkaa saraketta Suoritin niin, että eniten kuormittavat prosessit ovat ylhäällä. Normaalikuormitus on koneen lepotilassa alle 5%.
     
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,050
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Kannattaa varmistaa, että kaikki mahdolliset päivitysten latailut on hoidettu. Niitä luultavasti on jokunen ollut ladattavissa. Kannattaa tarkistaa myös microsoft kaupan kautta mahdollisesti tulevat päivitykset.
     
  14. hopeahelmi

    hopeahelmi Regular member

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    ==================================================================================

    katsoin prosessit 99% suorittimen osa alueista oli = =0%

    Muutama oli 2-3%

    Ja ainoa mikä oli yli 3% on oli = system 20%
     
  15. hopeahelmi

    hopeahelmi Regular member

    Liittynyt:
    30.07.2010
    Viestejä:
    140
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    =================================================================================

    Olen kokeillut tuota tarkista päivitykset + valinnaiset päivitykset, ei pitäisi olla mitään enää päivitettävää

    Microsoft Store;ssa en ole käynyt pitäiskö sen antaako ylimääräisiä jos siellä käy vai kuuluuko nekin noihin valinnisiiin päivityksiin
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,700
    Kiitokset:
    1,129
    Pisteet:
    243
    Jokin sitä järjestelmä kuormittaa. En tiedä, onko siinä koko ongelman syy, mutta jostakin sain käsityksen, että kyseisessä laitteessa olisi varsin heikkotehoinen suoritin ja pieni (4 Gt) RAM-muisti. Tuo System-prosessin 20% kuormitus voi silloin vaikuttaa muuhun toimintaan hidastavasti.

    Trinity jo toi esille mahdollisen taustalla tapahtuvan päivitystoiminnon, mutta ainakaan Windows Updatesta ei näytä tarkistuksesi perusteella olevan kyse. Windows Store voi asentaa päivityksiä Updatesta riippumatta. En tiedä, voiko käyttöjärjestelmän mukana tulevien sovellusten päivityksiin mitenkään itse vaikuttaa, mutta joidenkin sovellusten päivityksen voi estää tai sallia tuon ohjeen mukaan:
    Automaattisten sovelluspäivitysten ottaminen käyttöön (microsoft.com)

    Tässä tapauksessa hidastumisen taustalla saattaisi olla ajuripäivitys, jota Windows yrittää taustalla tehdä, mutta valitettavasti en osaa auttaa eteen päin, koska tuo HP Support Assistantkin näytti toimivan ongelmallisesti. Et muuten vastannut kysymykseen, varmistitko oikeiden ajureiden haun laitteen sarjanumeron avulla.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Olisi kiva saada koneen tekniset tiedot, koska koneen typillä näyttää olevan vaikea saada varmuutta kokoonpanosta.
    Sain edelliseen viestiin nähden saman käsityksen, että kone olisi kovin heikkotehoinen ja pienellä muistilla, jolloin kuormitukset nousee helposti korkeiksi ja pitkäkestoisiksi, etenkin jos useita prosesseja käynnissä samaan aikaan.

    Tulisi tarkistaa myös käynnistyksen yhteyteen sisältyvät ohjelmat. Poistaisin vielä tuo HP Support Assistantin myös, koska se ei ole tarpeellinen, samaten jos olet lisännyt muita valmistajan ohjelmia.

    Koneeseen on asennettu uusi puhdas käyttöjärjestelmä, joten ylimääräisiä hidastajia siinä ei pitäisi olla, jos ajurit ovat ajan tasalla. Koneessa ei pitäisi olla HP:n blotwarea kai, koska puhdas asennus.

    Pitääkö tämä paikkansa koneen tiedoista?
    Hardware ; Microprocessor. 1.7 GHz Intel Core i3-4005U with Intel HD Graphics 4400 ; Microprocessor Cache. 3 MB cache ; Memory. 4 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM (1 x 4 GB).

    Onko koneessa vielä alkuperäinen hidas mekaaninen kovalevy?
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Käsittääkseni sitä kautta ei päivityksiä jaeta. Valaiskaa jos olen väärässä.
     
  19. WinLix

    WinLix Active member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    746
    Kiitokset:
    121
    Pisteet:
    53
    Siellä jaetaan vain Microsoftin valmiiksi asennettujen tai sieltä itse asennettujen sovellusten päivitykset. Muita päivityksiä sieltä ei tule.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    6,050
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Joo tosiaan mediasoittimet sun muut päivittyy sitä kautta. Sitä en osaa sanoa kuinka usein ne päivittyy jos niitä ei itse päivitä. Eikä microsoft storen kautta tulevat päivitykset hyvinkään luultavasti hidasta konetta niin, että hiiren toiminta pätkisi, mutta hyvä asia sekin kuitenkin varmistaa.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,874
    Kiitokset:
    1,152
    Pisteet:
    223
    Useissa MS Storessa jaettavissa ohjelmissa on oma itsenäinen päivitystoiminto, oman kokemukseni mukaan.
     

Jaa tämä sivu