1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

W7 -> W10 ja selainsovellukset eivät toimi oikein

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi AaIiGee 03.12.2018.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,165
    Kiitokset:
    1,089
    Pisteet:
    223
    Tuo on kyllä tosi että lisätieto koneen komponenteista / pakettikoneen tarkka malli ei olisi koskaan pahitteeksi. Menee muuten enemmänkin arvailuksi koko keskustelu.
     
  2.  
  3. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kiitos edelleen kärsivällisyydestä tutkia tätä!

    Asensin Chromen ja toimii OK! Eli Edge ja Chrome toimivat, mutta Firefox ja IE11 eivät toimi. Tästä tuli tietämättömään mieleeni, että kun asensin Cubasen, niin Firefox oli varmaankin oletusselaimena. Voiko se vaikuttaa mitenkään siihen, ettei Cubase pelitä kunnolla? Voisiko tilanne olla toinen, jos Edge olisi ollut oletusselaimena? Mahtaako Cubase käyttää jotenkin selainta pohjana ainakin noissa pop-up -ikkunoissa, joissa siis suurimmat ongelmat?

    Tässä se mikä irtoaa msinfo32:lla:

    [​IMG]

    EDIT: Näytönohjain on GeForce GTX 970 ja ajurin versio 417.01
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2018 klo 12.51
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Kuten tuolla aikaisemmin viestissä #12 totesin, Firefoxissa on erillinen asetus, jolla ponnahdusikkunat voi estää. Se ei estä kirjautumisnäyttöjä toimimasta, mutta voi estää ne muussa ohjelmassa, jos se käyttää selainta. Ponnahdusikkunoiden esto löytyy Firefoxin Tietosuoja- ja turvallisuusasetuksista.
     
  5. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Otin eston pois -> ei vaikutusta.

    Tuossa alla näkyvässä kuvaparissa mikseri siis avautuu uuteen ikkunaan, mutta kaikki sen graafiset yksityiskodat eivät lataudu (yläkuva nykytila, alakuva miten pitäisi näkyä). Vaikka sliderit eivät näy kuvassa, ne kyllä liikkuvat ja toimivat, jos ne vain löytää niiden näkymättömyydestä huolimatta. Ongelma on siis se, ettei Cubasessa ja tietyissä selaimissa lataudu kaikki yksityiskohdat. Avainkysymys kuuluu mikä tämän voi selittää? Selittävän tekijän täytynee olla se, että nämä ohjelmat käyttävät jotain yhteistä "elementtiä", joka ei toimi?

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Nuo kuvat ovat kyllä niin paljon erilaisia, että onko varmasti kyse samasta ohjelmasta vai puuttuuko siitä joku lisäosa. Minusta tuo ei oikein muulla selity. Vaikeaa tietysti arvioida, kun ohjelmaa ei tunne ollenkaan.

    En oikein osaa myös yhdistää asiaa minkään selaimen toimintaan.

    edit: jotenkin edelleen yhdistän mielessäni tuon 7 -> 10 päivitykseen ja yrittäisi kokonaan puhtaalta pöydältä, niin voisi edes jotain sulkea pois.

    edit. Msinfo näyttää sinulla biosversion 2012, 30.9.2014

    Uusin, ei beta versio on 2801 2015/11/18. Voitko tarkistaa, mikä bios versio sinulla on, kun nuo päivitykset ei tuollaista versiota edes näytä, mitä MSinfo näyttää, vai onko joku biossin muu päiväys.
    Tukisivun vanhin biosversio on Versio 2401, 2015/02/17
    https://www.asus.com/fi/Motherboards/Z97A/HelpDesk_BIOS/
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2018 klo 15.33
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Tämä saattaa tuntua tyhmältä kysymykseltä, mutta en ymmärrä tuota Cubasen ja selaimen yhteyttä. Täytyykö sinun käynnistää erikseen joku selain Cubasen yhteydessä, vai mitä tarkoittaa tuo, että Chromen asentamisen jälkeen Cubase alkoi toimia oikein?

    Oletko lukenut Cubasen tukisivulta, mitä ongelmia edellisen Windows-version (1803) kanssa on ollut, ja kuinka niistä on selvitty? Mahtaisiko niistä löytyä apua tähän tilanteeseen?
    https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?t=136761

    Entä toimiiko ohjelma, jos käynnistät sen yhteensopivuustilassa? Klikkaa ohjelmakuvaketta oikealla, valitse Ominaisuudet ja sieltä välilehti Yhteensopivuus.

    Tuo BIOS on ilmeisesti emolevyn alkuperäinen ja tukisivulla näkyvä vanhin versio on julkaistu silloin, kun 5. sukupolven suorittimet julkaistiin. Uudemmissa versioissa on tuki uudemmille suorittimille ja kahdesta viimeisestä sanotaan vain "Parantaa järjestelmän vakautta". Mitään mainintaa Win 10-yhteensopivuudesta ei näy, mutta aika vanha versiohan tuo käytössä oleva kieltämättä on. Ainakaan tuota beta-versiota ei kannata asentaa, koska valmistaja ei ota vastuuta sen mahdollisista sivuvaikutuksista.
     
  8. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Kiitos 1Pertti, nyt liikahti vähän eteenpäin! Eli sekä selaimet että Cubase toimivat kuten pitää vikasietotilassa. Mitä tästä voi päätellä, sulkeeko pois BIOS-syyn?

    Ja jep, olen lukenut Cubasen tukifoorumia, mutten ole löytänyt sieltä vastaavaa ongelmaa. Odottelen edelleen tuen vastausta sähköpostiin.

    BIOS-maailma on vieras, mutta sieltä löytyy seuraava BIOS-informaatio:

    BIOS ver. 2010x64
    Build date 09/30/2014
    EC version MBEU-Z97-0117
    ME version 9.1.1.1000
    PCH stepping 00/A0

    Ja jep, kuvat ovat satavarmasti samasta ohjelmasta (olen käyttänyt sitä kohta kaksi vuotta), erona toki nuo siniset palkit, jotka riippuvat soivista raidoista.

    Selaimen ja Cubasen yhteys on siis pienen pääni kehitelmää... Koska molemmissa ilmenee samaa ongelmaa (graafisia yksityiskohtia jää piirtymättä), mietin vain voiko Cubase käyttää selainta pohjana avautuvissa uusissa ikkunoissa.

    Odotan ensin Cubasen tuen vastausta ennen kuin lähden asentamaan W10:n uudestaan puhtaalta pöydältä. On sen verran iso operaatio, että käännetään ensin pienemmät kivet. En ole myöskään vielä tutustunut tuohon BIOSin päivittämiseen ja operaation vaatimaan työhön. Jos se on iso operaatio, odotan ensin tuen vastausta.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Tästä voi päätellä, että vika on jossakin ohjelmassa tai ajurissa, joka käynnistetään Windowsin mukana. BIOS-peräinen syy on pois suljettu.

    Ongelmaa voi haarukoida muokkaamalla käynnistyvien ohjelmien listaa ja seuraamalla vaikutuksia. Menetelmää on opastettu tuolla:
    https://answers.microsoft.com/fi-fi...-puhtaan/8189e938-2e54-461a-8689-e5c3cbeec9f0

    Muistutan vielä omastakin puolestani, että muista ennen muutoksia laittaa valinta ruutuun Piilota kaikki Microsoftin palvelut.
     
    AaIiGee kiitti tästä.
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Tuosta saattaa saada jo kiinni jostain. Poista näytönohjaimen ajuri kokonaan ja kokeile ilman sitä, miltä näyttää.

    Sattaa olla yhteinen tekijä, minkä tuo ongelman aiheuttaa selaimelle ja cubaselle, mutta en kyllä usko niillä mitään yhteyttä olevan toisiinsa tai riippuvuutta toisistaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.12.2018 klo 12.41
    AaIiGee kiitti tästä.
  11. AaIiGee

    AaIiGee Member

    Liittynyt:
    28.12.2013
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    13
    Asia ratkennut poistamalla näytänohjain ja asentamalla se uudestaan! ISO kiitos kaikille jeesanneille ja etenkin 1pertille ja tarantellalle! En olisi saanut jumittua ajatukseen kun kerran näytönohjain on päivitetty, se on myös päivittynyt. Se ei nimittäin ollut päivittynyt vaan siellä oli edelleen vanha versio. Opetus kuuluu kai, että poista aina ensin vanha näytönohjain ja asenna vasta sitten uusi versio.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,894
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Olihan tässä itse kukin välillä aika hakoteillä, mutta hienoa, että ongelma lopulta selvisi ja korjaantui. Tuo uusin ajuri on julkaistu vasta viime maanantaina eli samana päivänä kun kirjoitit asiasta ensimmäistä kertaa. Jos siis päivittelit viikonloppuna, niin tuo 417.01 oli silloin uusin ajuri.
    upload_2018-12-6_14-58-40.
    Ja oikea tapa on tosiaan poistaa vanha ajuri ennen uuden asentamista.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    On hyvä muistaa, että vaikka ajuri olisi juuri päivitetty, niin senkin asennus voi joskus epäonnistua, jolloin uudelleen asennus korjaa sen.

    Näytönohjaimen asennus kannattaa aina tehdä Advansed vaihtoehdolla, jossa poistetaan ruksi Expriencen asennuksesta, samoin pyydetään poistamaan vanhat ajurit. Nämä löytyy mainitusta "Advanced" asennusvaihtoehdosta.

    Kyllähän noiden kaikkien uusimpien ajuriversioiden pitäisi toimia, mutta joskus vaan mättää.
     

Jaa tämä sivu