1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vuokra-DVD:n kopiointi

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi 8310 18.06.2003.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. Jake

  Jake Active member

  Liittynyt:
  20.04.2002
  Viestejä:
  2,550
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  66
  Kysy vuokraamosta "saanko kopioida tämän elokuvan omaan käyttööni?"
  Eli kysyt vuokraamon ehdoista..

  EDIT: Ja en suosittele kysymään, saattaapi tulla vastaus että et saa mutta jos et tiennyt asiasta niin eiköhän se ole vuokraamon syy siinä tapauksessa..
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2003
 2.  
 3. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Eikös tuo juuri johda siihen soppimusrikkomukseen eikä tekijänoikeusrikkomukseen? Eli jos kopiot vuokratun leffan omaan käyttöön rikot sopimusta jonka olet tehnyt vuokraamon kanssa. Sillä ei siis ole mitään tekemistä tekijänoikeuslain kanssa.

  Nuo tekstit mitä löytyy leffoista joissa kielletään kopionti taas eivät liity mitenkään vuokraamon kanssa tehtyyn sopimukseen. Ne on sinne lisännyt joku muu taho kuin vuokraamo. Ellei sieltä sitten löydy joku vuokraamon lisäämä tarra tai vastaavaa, missä lukee ne ehdot.

  Toisaalta yhtään ennakkotapausta asiasta ei ole... eikä varmasti koskaan tulekkaan.
   
 4. Jake

  Jake Active member

  Liittynyt:
  20.04.2002
  Viestejä:
  2,550
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  66
  Edellisessä viestissä kerroin:
  "Tekinjänoikeuden haltijan määritelmällä ei ole mitään merkitystä".

  Ensimmäisessä vastauksessa minkä sain oli myös siitä että vuokraelokuvat todennäköisesti tulee kopiointi kieltoon uudessa laissa omaankin käyttöön. Mutta tuohan on toisaalta täysin selvä kun kopiosuojausten ohittamisesta tulee lainvastaista mutta silti on tulossa saamani tiedon mukaan pykälä että vuokraelokuvia ei saa kopioida omaan käyttöön riippumatta vuokraamon ehdoista tai kopiosuojauksista mutta eihän tuolla ole merkitystä koska en ole vuokrannut vielä yhtään DVD-elokuvaa jossa ei olisi Macrovision suojausta ja niitä tuskin löytyy josta se puuttuisi..

  EDIT: Pikkasen tarkennusta viestistä:
  "Tekijänoikeuden haltijan mahdollisella kiellolla kieltää yksityinen kopiointi omaan käyttöön ei ole vaikutusta sinuun nähden, koska se ei ole sopimusuhteessa sinuun"

  Eli eiköhän se ole sopimusrikkomus.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2003
 5. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Sain tuohon varmistuksen samaiselta taholta.

  "Vuokraamot voivat tehdä omia ehtojaan ja ne sitovat osapuolia. Tällöin on kyse [bold]sopimusrikkomuksesta[/bold]. Jos vuokrausehdot eivät kiellä kopiontia, niin tällöin itse tallenteessa olevat mahdolliset kopiointikiellot yksityiseen käyttöön eivät oman käsitykseni mukaan sido vuokraajaa,
  koska tämä on sopimussuhteessa vuokrafirmaan eikä merkinnän tehneeseen oikeudenhaltijaan."

  Eli sama asia mistä tuossa aiemmin sanoin...

  "Tekijänoikeuslain uudistukseen liittyen on tulossa suoja teoksiin liitettäville teknisille suojauksille (esim. kopiosuojaukset). Viime eduskunnanssa olleessa lakiesityksessä, jota ei
  aikapulan vuoksi ehditty käsitellä (uusi esitys eduskunnalle tänä vuonna), oli säännös, jonka mukaan yksityinen kopionti olisi ollut
  sallittua ainoastaan laillisesti hankitusta (omistetusta) talleenteesta. Vuokra-DVD:n tai vaikkapa kirjastosta lainatun DVD:n kopiosuojauksen kierto ja DVD:n kopionti omaan yksityiseen käyttöön olisi ollut kiellettyä. Kielletyksi tulee myös sellaisten teosten levittäminen yleisölle, joista tekninen suoja on poistettu. Uuden lakiesityksen sisältö tullee olemaan sama."

  Eli tuosta saisi sellaisen kuvan että kopiontisuojausten purkaminen olisi sallittua myös jatkossa jos omistaa tallenteen... Mikä on kyllä ihan hieno homma.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 24.06.2003
 6. Jake

  Jake Active member

  Liittynyt:
  20.04.2002
  Viestejä:
  2,550
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  66
  Eli enkös minäkin sanonut samaa sen toisen viestin jälkeen minkä sain heiltä.
  Jos luit noita viestejä :)
   
 7. Adder_78

  Adder_78 Guest

  Nuo sinun aiemmat postaukset eivät kuitenkaan aukottomasti sanoneet että kyseessä olisi sopimusrikkomus. Tekijänoikeudella ei ole mitään tekemistä tuohon vuokravideon kopiomiseen.

  Tuo ei vielä paljoa kerro :eek:)

  Tuota EDIT:iä en ehtinyt huomaamaan ;o)

   
 8. Jake

  Jake Active member

  Liittynyt:
  20.04.2002
  Viestejä:
  2,550
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  66
  OK :)
  Eiköhän tämä meidän "lakimiesten" keskustelu jo riitä. Asia on varmasti nyt jokaiselle selvä ja sen on varmistanut kaksi eri henkilöä virallisesta paikasta joten jos laitettaisiin thread:i kiinni ja palataan asiaan kun uudet pykälät astuu voimaan :)
   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu