1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma VPN + Sambajaot

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi MADmike_ 14.10.2014.

 1. MADmike_

  MADmike_ Member

  Liittynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tervehdys,

  Ostin VPN-palvelun Privateinternetaccessilta ja se lähti toimimaan erittäin helposti. Aluksi kokeilin pelkästään yhdellä koneella, mikä toimi vallan mainiosti. Sitten asetin Asus RT-N16 Wlan-reitittimen VPN-asiakkaaksi. Edelleen toimii hyvin, kaikki laitteet ovat VPN:n takana. Tässä välissä voisin yrittää kuvata tätä kotiverkkoani jotenkin:

  ADSL-modeemi (siltaavassa tilassa) >>> Asus RT-N16 (NAT, Palomuuri, VPN, perussetti) >>> Tietokoneet, tabletit, puhelimet, pelit ja vehkeet. Myös USB:lla kytketty tulostin.

  Kaikki toimii mageesti, edes latausnopeudet tai ping eivät huonontuneet älyttömästi.

  Nyt siihen ongelmaan. Minulla on tässä kotiverkossani Sambajakoja koneella, joka on verkkokaapelilla kiinni tuossa Asuksen purkissa. Niihin pääsee helposti käsiksi kun laite on "fyysisesti" (WLAN/LAN) tässä kotiverkossa. Ongelmana on, että näihin jakoihin en pääse käsiksi, kun esim. tabletilla olen toisaalla kiinni tässä VPN:ssä. Kysymys kuuluu, miten pääsisin jakoihin käsiksi? Toisena kysymyksenä, osaako joku selittää, minkälainen arkkitehtuuri (en ole varma sanavalinnan oikeellisuudesta) tässä verkkokombinaatiossa lopulta on? Meneekö se jotenkin näin:

  -- Asus RT-N16 >>> Pöytäkone (jaot), läppäri jne.
  VPN <
  -- Tablet

  Etukäteen kiittäen,
  MADmike_

  E: Tässä ei näemmä voi rivin alussa olla välilyöntejä, niin tuo esimerkki menee vähän typerästi. Toivottavasti ymmärrätte mitä haen takaa.
   
 2.  
 3. olkitu

  olkitu Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  103
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Jos tablettisi on samassa verkossa yhteydessä, WLAN verkossa... Voit muuttaa ainakin Android ja IOS tableteissa VPN asetuksissa ettei lähetä kaikkea liikennettä VPN:n kautta, mutta tämä vaikuttaa siihen että vain tarpeellinen liikenne lähetetään, joka ei olisi hyödyllistä. Yksi tapa joka varmaan on ärsyttävä on poistaa VPN pois käytöstä kokonaan kun käytät SMB jakoa. Toinen tapa on tehdä reitittimeesi WAN portista sisäinen ohitus (jos onnistuu ohittamaan ulkoapäin tuleva liikennne SMB jakoon).

  Eli tässä siis on sis'verkkosi kaikki liikenne NATissa.

  Tablettisi on siis eri verkossa kuin SMB palvelimesi. Ja on siis yhteydessä samaan VPN palveluun? -> Ei ainakaan minusta olisi mahdollista oikeastaan mitenkään, ellei reitittimeesi saa siis porttiohjausta.
   

Jaa tämä sivu