1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Volume ei säädy boxista

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Paakeri 29.10.2007.

 1. Paakeri

  Paakeri Regular member

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  226
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hommasin tuommosen Procaster PVR-6200C:n, ja homma on siis semmonen, että boxin volumesta ei saa ääntä säädettyä muutenkuin ON/OFF. Palkki kyllä kasvaa, mutta äänenvoimakkuuteen tuolla ei ole mitään vaikutusta. Aiemmin sama homma oli jollain Forcen boxilla, Topfieldissä (se satasen ei tallentava) tuo volumensäätö toimi normaalisti boxistakin.

  Onko tuolle mitään tehtävissä tai mistä moinen ylipäätään johtuu? Ei oo oikein kivaa pyöritellä kahta kakee kaikenaikaa, kun TV:n tai vaihtoehtosesti vahvarin kakesta joutuu säätämään ääntä. Boxi on kytketty telkkuun HDMI:llä ja äänet menee vahvariin perus RCA:lla, voi siis fiilisten mukaan ottaa äänen sterkoista tai telkusta.. Vielä kun saisi voimakkuuden säätää boxista, prkl.


  Edit: Vahvarin kautta kun ottaa äänen, niin volumea saa säädettyä boxista. Eli vahvariin reilusti volaa ja sitten saa boxin kakella säätää, miksiköhän tämä ei toimi telkkarin kanssa näin? Itellä loppuu järki.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2007
 2.  
 3. LaLLi80

  LaLLi80 Senior member

  Liittynyt:
  23.11.2003
  Viestejä:
  5,009
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  116
  Enpä ole tullut ajatelleeksi moista..Äänet siirtyvät HDMI:ssä digitaalisena, mutta siirtyykö signaalissa mukana "voimakkuus"? Analoginen signaali joka menee vahvarille sisältää voimakkuuden itsessään ja siksi säätö onnistuu digipoksilta.

  Olis kiva saada digipoksi--HDMI--TV käyttäjiltä kommenttia asiasta. Ongelmaahan ei olisi jos digi olisi TV:ssä sisäänrakennettu.
   
 4. Paakeri

  Paakeri Regular member

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  226
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuossa boxissa on digitaalinen äänilähtökin erikseen, koitin ottaa asetuksista digitaalisen äänilähdön pois päältä niin ei tellkkarista kuulunut enää mitään, näköjään vaikuttaa HDMI lähtöönkin tuo. Kyllähän tuon kanssa elämään pystyy.. Tosin joku laadukas yleiskake vois olla asiallinen, johonka voisi sisällyttää esim. TV:n ja boxin volumet. Pitääpäs lukasta se mikrobitin testi ko. aiheesta vielä..
   

Jaa tämä sivu