1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Voiko ulkoinen kovalevy rikkoa tietokoneen?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi nispero 09.12.2019.

 1. nispero

  nispero Newbie

  Liittynyt:
  09.12.2019
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kannettava Mac pro alkoi alkoi jumittaa (hiiren nuoli ei liiku) ja virta katkesi jonkin ajan kuluttua. Kone kävi huollossa korjauksessa ( oli kuulema palanut jotakin sisältä jne.) ja mutta teki saman uudelleen ulkoisen kovalevyn kanssa. Kone jäi uudelleen tutkittavaksi. Huollon mukaan ulkoinen kovalevy (wd elements) on ongelma ja muilla ulkoisilla levyillä kone toimisi normaalisti. Ulkoinen kovalevy on ilmeisesti rikki eikä käynnistynyt toisen koneen kanssa.
  Varsinainen kysymys on: huollon mukaan tämä ilmeisesti rikki oleva levy on voinut aiheuttaa koneen hajoamisen. Voiko ulkoinen mahdollisesti mekaanisesti rikki oleva levy rikkoa jotakin tietokoneesta?
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,221
  Kiitokset:
  1,287
  Pisteet:
  243
  Kaikki on toki mahdollista. Harvemmin itse kiintolevy noin vioittuu. Ennemminkin syyttäisin virtapiiriä (usb-liintäntää) jossa voi olla mahdollisia oikosulkuja. Jos olisi kone jossa testata purkamalla ulkoinen kotelo pois ja kokeilla kiintolevyä suoraan tietokoneen sata- ja virtaliitännöissä. Tämä toki omalla vastuulla.

  Tuosta voisi kokeilla sitten asian varmistuttua ulkoista kiintolevykoteloa jos sellaiselle on tarvetta, läppärin kanssa toki näin on.
  https://www.jimms.fi/fi/Product/Lis...-tiedontallennus--kiintolevykehikot--2-5?ob=4

  lisäys
  Oletuksena että ulkoinen kiintolevy on 2.5" kokoa. ↑
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2019

Jaa tämä sivu