1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Voiko pari vuotta vanhan kannettavan emolevy hajota?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi PS393 15.11.2019.

 1. PS393

  PS393 Member

  Liittynyt:
  07.08.2014
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Pari päivää sitten tapahtui outo tapahtuma sarja..........avasin uutta välilehteä, näytössä värähti ja muuttui mustaksi, no virtapainikkeella pakotettu sammutus koska tietokone ei reagoinut mihinkään, uusi käynnistys yritys jolloin tapahtui seuraavaa sekunnin ajan kone käynnistyi virta päälle pois päälle jne. tuulettimet ehtivät juuri ja juuri aina käyntiin.....no puolen tunnin ajan yritin pelkän akun sekä virtajohdon kanssa uudelleen käynnistystä ei muutosta. Seuraavana jo mietin takuu korjausta no sitä selatessa meni viimeinenkin hermo MITEN VOI takuu aika olla vain VUODEN!


  Nukuin yön ja päätin rohkeasti purkaa takakannen ja ottaa akun pois......tulos virtajohdon kanssa pääsin jo HP koneen vikailmoitus tilaan capslock vilkutti 3 pitkää ja 2 lyhyttä tarkoittaen irrota muisti paikaltaan ja aseta takaisin ja tämän jälkeen kaikki on toiminut normaalisti. "


  Kysyn siis onko mahdollista että muisti on hajoamassa vai emolevy oireilee vai mikä voi aiheuttaa yllättävän koneen jäätymisen?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2019
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,254
  Kiitokset:
  3,844
  Pisteet:
  223
  Vastaus otsikon kysymykseen - voi. Pari päivää vanha emolevy voi hajota.

  Sulla on selkeästi ongelmia muistin yhteensopivuuden kanssa. Laske biosista muistin kellotaajuus minimiin tai pistä turva-asetukset päälle. Jos läppäriin on mahdollista päivittää bios niin kokeile sitäkin. Luulin että tollaset on pelkästään pöytäkoneiden ongelmia, mutta ei näköjään.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Vaikka takuuaika olisikin jo päättynyt, myyjällä on vastuu tuotteen virheestä. Suomessa sovelletaan EU-direktiivin määrittelemää eurooppalaisen virhevastuun tasoa, jonka mukaan elektronisen laitteen tai kodinkoneen pitää kestää vähintään kaksi vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tietokone rikkoontuu parissa vuodessa, sen katsotaan olleen virheellinen eikä ostajalta vaadita muuta näyttöä tavaran virheestä. Myyjä vapautuu korvausvastuusta vain osoittamalla vian johtuvan laitteen ohjeiden vastaisesta käytöstä tai muusta kuluttajan väärästä toiminnasta johtuvasta syystä.
   
 5. FiveBridges

  FiveBridges Senior member

  Liittynyt:
  12.12.2014
  Viestejä:
  3,380
  Kiitokset:
  647
  Pisteet:
  123
  Nykyajan laitteilla on pääsääntöisesti vaan 1 vuoden takuut.
  Sitten myydään kovaan hintaan ns lisätakuita.
  Kattaako ne maksulliset lisätakuutkaan mitään.
  Myyjä vetoaa,että asiakas on omalla huolimattomuudellaan,
  aiheuttanut laitteen vikaantumisen.
  Alkaa se hemmetinmoinen tappelu,kun myyjä haluaa vetäytyä vastuusta kaikin mahdollisin keinoin.

  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-jul...virhevastuu-ja-takuu-kulutustavaran-kaupassa/
   
 6. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,254
  Kiitokset:
  3,844
  Pisteet:
  223
  Periaatteessa näin, mutta 99,9 prosentissa tapauksista kukaan ei tiedä mikä on rikki. Vai onko mikään. Ihmetyttää välillä miten näitä romuja voidaan päästää yleiseen myyntiin.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Oliko tämä kysymys, johon kaipasit vastausta? Jos maksullisella lisätakuulla tarkoitetaan valmistajan myöntämää pidempää takuuaikaa (esim. 3 vuotta), niin takuu jatkuu alkuperäisen (1 tai 2 v) takuun mukaisilla ehdoilla.

  Esimerkiksi verkkokauppa.com voi myöntää erityisillä ehdoilla ns. kolmen vuoden takuun. Laajennus tulee voimaan valmistajan myöntämän takuun ja virhevastuun jälkeen siten, että vikaantunut laite ensisijaisesti korjataan. Jos korjaus ei ole kannattavaa tai mahdollista, kauppa voidaan purkaa ja asiakkaalle hyvitetään osa kauppahintaa. Hyvitys määräytyy siten, että asiakkaan saaman käyttöhyödyn arvo vähennetään alkuperäisestä hinnasta.
   
  Whatta Heck kiitti tästä.
 8. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,223
  Kiitokset:
  1,287
  Pisteet:
  243
  Eräillä valmistajilla takuu laajenee lisävuosilla kun rekisteröi tuotteen. Haen tässä nyt esimerkkinä virtalähteen valmistajia, tiedätte kyllä.

  Aloituspostaajan kysymykseen paha sanoa jos tällä hetkellä kaikki toimii ok.
   

Jaa tämä sivu