1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vistan Windows Update ongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Airboat 05.05.2016.

  1. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Laita USB-palikka koneeseen kiinni ja valitse biossin asetuksista, että ko. laite käynnistyy ensin. Helpompi on tuo valinta tehdä boot-valikosta jos koneeltasi sellainen löytyy.

    Tämän idea on saada eka käynnistyslaiteeksi laite, jossa asennusmedia sijaitsee jolloin käynnistys lähtee suoraan käynnistyksessä asennukseen.

    edit: huomaa, tuo ei ole päivitys, vaan kokonaan uuden asennus.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2016
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Mun kommentti liitty viestin #9 kuvaan. Siinä esiintyvä virheviesti on yleinen kun yritetään tehdä päivitystä. Mulle ei kyllä selvinny muuta ko että:"WIN HOME 10 32BIT / 64BIT" Se että lukeeko siinä kotelossa: Retail, OEM tai Upgrade jäi epäselväks. Kuitenkaan sitä asennusta ei suoraan vistan työpöydältä voi käynnistää.
     
  4. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Kotelossa ei lue,Retail,OEM,Upgrade. ainoastaan: WIN HOME 10 32BIT / 64BIT. FINNISH USB. 001SE504392X100004 XV9-00238 ORIGIN IRELAND. Kyseessä USB 3.0 tikku, sininen ohjaus osa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Gigantin sivuilta selkis että retail.

    (aseta usb-tikku koneeseen ja käynnistä kone)
    1: Mene BIOS:N
    2: Mene siellä BOOT ORDER
    3: Valitse ensimmäiseksi käynnistymään Usb-tikku.
    4: Save changes and exit
    5: Kone boottaa usb-tikulta
    6: Seuraa ohjeita joita asennuksen aikana saat
     
  6. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    F2 BIOSiin, Valittu BOOT valittu 5: USB HDD: KDI -MSFT Windows 10-(USB 2 valittu EXIT valittu Saving Changes valittu F10 valittu ( Setup Info) YES Accept valittu Enter. Tervetuloa, Vista käynnistyi...

    Koetin myös 7: USB Key, sama juttu
     
  7. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Sinun pitää siirtää tuo USB-tikku listan ylimmäksi, jotta se on ensijainen käynnistyvä laite.
    Laita kuva siitä.
     
  8. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Asennus alkoi. unohdin siirtää tiedoston 5: 1 nyt prioriteetti on OK. Kerron hetken päästä tilanteesta
     
  9. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Homma pysää tähän Yhteensopivuusraporttiin. Kun poistan tikun ohjeen mukaan, ja suljen ikkunan, tulee, haluatko lopettaa asennuksen???? Valitan, että pääsi lipsahtamaan raskas liitetiedosto. Yritin poistaa ja keventää sitä, onnistumatta.
    Kiitos teille kattavasta BIOS:n opetuspaketista, moni asia valkeni, sekä avustanne tässä asiassa..jatkan aamulla.
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Ihan ekana kysymys, käynnistitkö asennuksen "Mukautettuna" ja poistit nykyisen asennuksen levyosion?
     
  11. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Olen valinnut ylhäältä oletuksena olevan Päivitys vaihtoehdon, kun olen jatkanut asentamita.
     

    Liitetyt tiedostot:

  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Tällainen käsitys minullakin on. Kokeiles nyt sitten tehdä "Mukautettu" asennus ja poista asennuksen alkuvaiheessa vanhan käyttöjärjestelmän osio.
    Huomaa, että tämä tyhjentää tiedot kovalevyltä, ota ne ensin talteen jos jotain arvokasta on.
     
  13. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Iltaa. Meni koko päivä tämän pöytäkoneen kanssa touhutesaa. Aamulla tervvehti musta Reboot and select Proper Boot Device, et sillee, seurasin emon vihkoa, ja käytin neuvojanne kahlatessani BIOSissa. Muutamien kokeilujen jälkeen onnistuin Boottaamaan koneen emoon liitetyn lisä SSD levyn kanssa. Keskityn huomenna Win.10 "probleemaan. Ilmoittelen mitä Mukautettu asennus tuo tullessaan. Taas tarkentava kysymys, miten poistan vanhan käyttöjärjestelmän osion, opastaako Mukautettu siinä matkan varrella. Vielä Kiitokset tähän asti kaikille. t. Kovan onnen bittimies
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Mukautetun asennuksen alkuvaiheessa tulee tämä ruutu. Siinä voit poistaa osioita:

    7.asennus.PNG
    (Älkää antako kuvan osioiden hämätä, kuva on tehty Virtualboksissa.)
     
  15. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Kiitokset vielä kerran,nyt Windows10 toimii, vielä yksi kysymys, miten saan poistettua tarpeettoman windows.old tiedoston.
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Täällä yksi ohje poistoon: http://www.tenforums.com/tutorials/2066-windows-old-folder-delete-windows-10-a.html

    Tuo tarkoittaa kuitenkin sitä, että et poistanut käynnistysjärjestelmän osiota tai sitten koneellasi oli mahdollisesti useampia windows asennuksia, josta teki windows.old kansion.

    edit: jos koneella ei ole windows asennusta, ei windows.old kansiota tule ollenkaan.
    Laita kuva levynhallista jos mahdollista.
     
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    ^ Tämä. Pääset levynhallintaan: Start (Windowsin logo) - kirjoita Disk - luo ja alusta kiintolevyosioita - levynhallinta aukeaa. Siitä kuvakaappaus.

    muoks.
    Jaa kuinkas tuo kympissä onkaan... hmm, noh seiskassa kuitenkin.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2016
  18. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Iltaa. Joo, tuli sählättyä useampana päivänä oikein kunnolla asennuksen kanssa, kuten kuvasta näkyy, poisto ei onnistu. Nyt on toimiva "kymppi" vaikka alotuksessa on "kaksi" logoa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Poista kaikki osiot ensin ja asenna uudelleen. Mikäli kovalevyllä on ollut useampia osioita voit ne asennuksessa tehdä sinne uudelleen.
    Huomioi edelleen, että osioiden poisto poistaa kaikki levyn tiedot.
     
  20. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    287
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Poista kaikki osiot, tarkoitatko Windows kymppejä, osio termi on outo.
    Onko näin liite. Hoitaako Windows ".oldien poiston. sain yhden ".oldin pois deletellä.
     

    Liitetyt tiedostot:

  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Olisi ollut kiva nähdä levynhallinnan tiedot kovalevystä.
    Kovalevyn "osio" (partitio) on osioitu kovalevy tai sen osa, jonne voidaan asentaa käyttöjärjestelmä ja ohjelmat sekä tallennetaan tietoja.

    edit samalla kovalevyllä voi olla useita osioita.
     
    Viimeksi muokattu: 13.05.2016

Jaa tämä sivu