1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Vistan boot logon vaihtaminen (SP1)

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Dwnldz_5 02.03.2009.

 1. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Eli tämä ohje koskee tällä hetkellä vain Vistan SP1:stä. Saattaa toimia ilmankin, ainakin ekassa vaihtoehdossa. Eli kaksi tapaa, ensimmäinen ja helpoin tapa on seuraava (siis jos se toimii):


  0. Hanki/tee kuvatiedosto jonka tahdot näkyvän kun koneen käynnistää. Tuetut tyypit: bmp, jpg, png ja gif. Koko saa olla jotain 1024x768 niin ei puuroudu pahasti, mutta saa olla isompi tai pienempi: ohjelma muuttaa sen oikeaan kokoon.

  1. Lataa ja asenna Vista Visual Master vaikka täältä, se on ilmainen.

  2. Avaa Vista Visual Master järjestelmän valvojan oikeuksin. Valitse vasemmalla olevasta listasta Boot Screen ja etsi kuvasi:
  [​IMG]

  3. Paina "Generate". Tallenna mihin tykkäät, kunhan löydät sen vajaata minuuttia myöhemmin -.-
  [​IMG]

  4. Tässä vaiheessa itelläni failasi, sanoo että "Generate Boot Screen File Failed: ja päläpälä". Oletan että sinulla toimi, jos ei niin hyppää kakkostapaan. Eli pitäisi tulla viesti "Generate Boot Screen File successfully. Click "Apply" button to take effect." Sulje ilmoitus painamalla "OK" ja hyväksi uusi ruutu painamalla "Apply":
  [​IMG]

  Vanhan ruudun saat takaisin painamalla "Restore to Default".


  Toinen tapa, vaivalloisempi ja moka-alttiimpi:

  0. Voit poistaa Vista Visual Masterin jos latasit sen vain boot ruutua varten, itse muutin sillä login ruudun ja muuta pientä.

  Voit poistaa myös ohjelman tekemän .mui tiedoston, itse asiassa se on suositeltavaa. Tällä kertaa sinun pitää tehdä kaksi kuvatiedostoa: kokoa 800x600 ja 1024x768, molemmat .bmp muotoon 24 bittisenä. Tarvitaan myös peräti kolme ohjelmaa. Koskemme myöhemmin Windows -kansion sisältöön, joten jos et ole varma mitä teet, ja/tai mielessäsi on pienikin tunne että "taidanpa skipata pari vaihetta", niin unohda koko juttu (tai turha tulla valittamaan että kone ei käynnisty enään). Suosittelen myös restore pointin tekemistä, ja vähintään seuraavan tiedoston varmuuskopiointia:
  C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui. Jos aijot kysyä miten restore point/varmuuskopio tehdään niin ei kannata jatkaa ykkösvaiheen jälkeen.

  1. Lataa ja asenna ohjelma nimeltään Vista Bootscreen 1.2, vaikka täältä. Ohjelma on maksullinen. Jos haluat vaihtaa kuvan ilman watermarkkeja maksamatta, joudut näkemään vielä vähän vaivaa.

  2. Käynnistä lataamasi ohjelma. Valitse mikä tahansa valmiista ruuduista ja ota se käyttöön. Tämän jälkeen voit sulkea koko roskan. Tarkoitus tuossa on se, että se muuttaa alkuperäistä winload.exe.mui tiedostoa, joka mahdollistaa seuraavat vaiheet (eli käyttäjä pääsee räpeltämään sitä manuaalisesti, sen käyttöoikeudet muuttuu).

  3. Lataa & asenna Vista Boot Logo Generator.

  4.1: Käynnistä se. Paina vaikka ensin vasenta nappia nimeltään "Browse for Image" ja etsi .bmp kuva kokoa 800x600 px:
  [​IMG]
  [​IMG]

  4.2: Paina oikean puoleista nappia ja valitse isompi kuva (1024x768px). sen jälkeen pitäisi olla tuommoinen:
  [​IMG]

  5.1: Valitse File -> "Save Boot Screen File As.."
  [​IMG]

  5.2: Tallenna se, mieluummin eri nimellä kuin oletus (ettet mene myöhemmin sekaisin). Itse laitoin nimeksi "oma-winload.exe.mui". Ja nyt, ÄLÄ TEE niin kuin ohjelma kehottaa, vaan paina "OK". Voit sulkea ohjelman.

  6. Nyt alkaa se vaihe jossa saa olla erityisen tarkkana. Lataa ja asenna Restorbator. Se on maksullinen trial versio, mutta osaa sopivasti sen mitä tarvitaan. Käynnistä se, paina "ok" ja sulje "Trial Version Reminder" -ilmoitus kun sekunnit loppuu (odotellessasi voitkin vilkaista seuraavaa vaihetta).

  7. Valitse File -> Open. Joudut valitsemaan oikeasta alanurkasta sen näyttämään kaikki tiedostot (All files), ennen kuin näät .mui tiedostosi.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  8. Jätä se auki ja avaa samalla tavalla (File -> Open) toinen tiedosto tuolta:
  C:\Windows\System32\en-US\winload.exe.mui
  [​IMG]

  Molempien avaamisen jälkeen ohjelmasi pitäisi näyttää tuolta:
  [​IMG]

  9. Ja nyt tarkkana ettet ota väärästä filusta tietoa. Ota itse tekemästäsi tiedostosta (tai no, siitä minkä Vista Boot Logo Generator teki)(minulla siis oma-winload.exe.mui) RCData -kansio esiin. Valitse (ainut) tiedosto "1", paina hiiren oikeaa ja valitse kopioi/copy:
  [​IMG]
  Mene tiedoston winload.exe.mui kansioon "RCData" ja liitä kopioimasi tieto sinne. Nyt pitäisi näkyä koodisotkua:
  [​IMG]

  10. Tarkista vielä että varmuuskopioit alkuperäisen winload.exe.mui tiedoston. Tallenna muokkaamasi winload.exe.mui tiedosto vanhan tilalle.. nyt on totuuden aika: käynnistä kone uudestaan.

  Huom: olen tarkistanut jälkimmäisen ohjeen kahteen kertaan, joten ohjeet ovat juuri niin kuin pitää.

  Edit: jos uusi kuvasi ei näy, ota msconfig esille (Win+R, kirjoita msconfig ja paina entteriä), valitse "Boot" -välilehti ja merkkaa "No GUI boot" päälle. sen jälkeen pitäisi näkyä, jos ei näy niin en voi tietää syytä.
  Edit 2: tuon Vista Boot Screen -ohjelman voi poistaa sen jälkeen kun homma on valmis. Boottausruutu pysyy siinä minkä laitoitkin (ainakaan mulla se ei hukkunut).
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2009
 2.  
 3. jusunakki

  jusunakki Regular member

  Liittynyt:
  10.12.2004
  Viestejä:
  1,254
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  no jeejee, vaihdoin heti ;) Tarviiks tähänkin nykyään erillisen ohjelman, muistan kun win ysivitoseen vaihdoin ihan raa'asti muokkaamalla sitä alkuperästä.

  sulla muute taas toi karsee ämmä kummittelee noissa esimerkkikuvissa ;P
   
 4. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Kyllähän siihen tarvii. On noiden käyttisten välillä aika paljon eroa joka suhteessa.

  Ei se ole karsee ämmä, kuvittelet vaan. -.-
   

Jaa tämä sivu