1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

vista vai Xp

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi willie55 04.01.2007.

 1. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,806
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Ei ole käyttäjässä silloin vikaa jos jollekin raudalle ei ole saatavilla toimivaa ajuria. Ja varsinkin monet TV-kortit tai tikut ovat ongelmallisia. Kun pitäs sitä vakauttakin olla. Jos haluaa esim muutaman viikon TV-ohjelmat ajastettua ei heti kyllä tule Vista mieleen.
   
 2.  
 3. Whiskey

  Whiskey Member

  Liittynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  60
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tällänen keskustelu käydään aina uuden windowsin ilmestyttyä. Aivan samat kommentit löytyy kun selaa aikoja kun siirryttiin esim. 98->XP
  Ja aina Windows on raakile ilmetyessään. Tällä hetkellä mulle kelpaa molemmat, on se onni ettei ole enää ysivitosta...
   
 4. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Totta.

  Tämä on oikeastikin totta, ja varmaan yksi suuri syy, miksi moisia keskusteluja käydään. Tosin osa "raakuudesta" tulee komponenttien sekä ajurien ja muiden ohjelmien tekijöiden suunnalta, mutta käyttäjän kannaltahan lopputulos on silti sama. Kun uusi Windows sitten on ollut ulkona riittävän kauan, merkittävimmät virheet on saatu korjattua, ja sitä voi alkaa oikeastikin käyttää.

  NT oli jo loppuaikoinaan aika hyvä, ja siihen pohjautuvien Winukoiden (2000, XP, 2003, Vista) lähtökohta on siten ollut melko ok.
  Kysehän onkin oikeastaan siitä, missä vaiheessa Vistaan kannattaa siirtyä. Omasta mielestäni se alkaa nyt olla riittävän kypsä, uuden kotikoneen mukana ostaisin nyt ehkä jo mieluummin Vistan kuin XP:n (lähinä tulevaisuutta ajatellen), jos saisin valita. Mutta XP:kin on edelleen ihan hyvä (ja ehkä vielä hetken aikaa varmempikin valinta), enkä näe tavalliselle käyttäjälle mitään syytä vaihtaa Vistaan, enkä varsinkaan maksaa vaihdosta.

  Tai no, jos olisi vain yksi kone kotona, ottaisin siihen kyllä XP:n, jonka toimivuus on varmemmin ennustettavissa. Kakkoskoneesen sitten Vista.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2008
 5. Xaboom

  Xaboom Regular member

  Liittynyt:
  27.10.2007
  Viestejä:
  142
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hieman ihmeellistä tämä käytttäjän syyllistäminen jos joku ei toimi. Lähinnä suunnittelussa ja ohjelmoinnissa vikaa jos ei asioita saa tehtyä mieltymysten mukaan vaan mennään sitä kaavaa mitä ohjelmiston tekijät haluavat. Itse ohjelmoijana tiedän että tämä ei ole aina mahdollista, mutta siihen pitäis pyrkiä.

  Itse käytän kotikoneessa Vistaa ja Mandrivaa. Työkoneessa XP. Jokaisessa on hyvät ja huonot puolensa. Toisaalta en ole huomannut että Vista olisi koneen käyttööni mitään lisäarvoa tuonut (mutta varmasti joillekin tuo).
   
 6. afterwin

  afterwin Regular member

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  1,338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ms myönsikin että vistan julkaisussa epäonnistuttiin laitetuen kohdalla ja nyt pitää hoitaa homma paremmin. Lienee kuitenkin nyt heille helpompaa kun ero vistaan on pieni.

  Mukavaa ostaa lähes tulkoon pakolla vista joka on keskeneräinen. Ms käyttää selkeästi määräävää markkina-asemaa hyväksi kun lopetti xp:n myynnin. Ei riittänyt uskallusta jättää tarjolle molempia. Vista myy vain pakolla.
   
 7. clu4850oc

  clu4850oc Member

  Liittynyt:
  09.11.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Catalystista löytyy hyödyllinen ominaisuus, muttei toimi vistassa
  Selecting a Refresh Rate Override
  Some applications may have a default refresh rate lower than the optimal setting for your monitor. 3D Refresh Rate Override enables you to set the refresh rate for full-screen applications or games utilizing DirectX® or OpenGL®. You can either set an explicit refresh rate, or make the refresh rate the same as the desktop, or disable this feature allowing the application to set the refresh rate.

  Note: On systems running Windows Vista® the 3D Refresh Rate Override is not supported since refresh rate is better controlled by Windows Vista.
  In the Graphics Settings tree, click Display Options.
  Select the desired refresh rate from the 3D Refresh Rate Override drop-down menu.  eli käytännössä, et voi pelata kaikkia pelejä haluamallasi virkistys taajuudella vistalla

  Tosin harvoilla enää on CRT-näyttöä
   
 8. clu4850oc

  clu4850oc Member

  Liittynyt:
  09.11.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  noin sanottuna uskottavuus ei kärsi. Vistaa ei voi todellakaan suositella kenelle tahansa.

  Mutta voiko XP suosittella, no tietää ainakin mitä saa
   
 9. clu4850oc

  clu4850oc Member

  Liittynyt:
  09.11.2008
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  kuka osaa? xD

  Tommosilla kommenteilla ei ainakaa uskottavuus kasva. Morkkaajat roviolle.
   
 10. Joensuu

  Joensuu Active member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  2,545
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
  XP- pro on vakain käyttöjärjestelmä, vista saattaa näyttää ja tuntua ensinäkemältä ihan jees.. mutta kun alkaa tosi käyttö ja googletus ja pitäs saada softaa sisään homma loppuu siihen tai on tavattoman hankalaa vista ehkä 2-3 vuoden kuluttua.
   
 11. yamaneko

  yamaneko Senior member

  Liittynyt:
  22.09.2005
  Viestejä:
  5,093
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  118
  Entäpä, mitä mieltä olet kommentista: mikään ei toimi niinku pitäs? Mahtaako olla kyse Vistasta vai käyttäjästä? Voidaan vielä palauttaa mieliin, että useilla, esim. minulla, Vistassa toimii monikin asia.

  Joten, valaise meitä viisaudellasi clu4850oc.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2008
 12. tiimarko

  tiimarko Regular member

  Liittynyt:
  01.07.2007
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itellä ollu vista koneessa jo noin puolitoista vuotta ja olen tullut sen kanssa hyvin toimeen. Muokkaa vain asetukset itelle sopiviksi niin hyvin pelittää. :D :D :D:D :D :D:D :D :D:D :D :D
   
 13. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Toisten morkkaajat ovat ääliöitä, itse en koskaan haukkuisi ketään.

  :)

  No, eipä yamanekolla nähdäkseni ole ollut tapana morkata toisia, kai sitä nyt kerran voi edes vähän repäistä huumoria? Siinä olen samaa mieltä, ettei juuri kellään meistä oikeasti ole varaa haukkua toisia, eikä sellainen käytös tälläisille palstoille kuuluisikaan. Mutta minusta tuo kuva on pirun hauska, varsinkin näiden kaikkien asiantuntevien kommenttien keskellä juuri tässä threadissä. Kenellähän on kuvan copyraitit, uskaltaisiko sitä vähän lainata?
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2008
 14. finski

  finski Regular member

  Liittynyt:
  23.09.2003
  Viestejä:
  126
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  itsellä ollu käytössä noin 2kk,ainut ongelma oli battlefield42 joka kaatuili koko ajan.
  ongelmaan auttoi kun likkasin kuvakkeen päällä oikeaa namiskuukkelia ja laitoin ominaisuudet/yhteensopivuus ja sieltä avaa xp tilassa.
   
 15. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Tosin tekstisi mukaan kyseistä korjausta ei ole vistalla koska sitä ei tarvita sillä. Se kun osaa itse kontrolloida asiaa...
  Kyllähän se nyt on selvä että kun ajurit menee uusiksi niin laitetuki ei voi olla täydellinen. Tosin jos laitteiden valmistajat olisivat panostaneet enemmän vista tukeen niin tätäkään ongelmaa ei olisi ollut.

  Windows seiskaanhan menee periaatteessa samat ajurit kuin vistaan joten sen kohdalla ongelmaa ei tule...
  Millä tavalla keskeneräinen?
  Xp on niin virusherkkä että tietokoneista tietämättömille on vaikea suositella muuta kuin vistaa....

   
 16. afterwin

  afterwin Regular member

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  1,338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46

  Vistan kanssa nimenomaan oli ongelmana se että ms ei tehnyt riittävän ajoissa yhteistyötä laite- ja ohjelmavalmistajien kanssa jotta laitteiden ja ohjelmien yhteensopivuus olisi ollut riittävän hyvä tai että vistassa ylipäätään olisi ollut siinä määrin jotakin uuttakin että haluaisi maksaa siitä vapaaehtoisesti. Juuri tässä asiassa myönsivät äskettäin epäonnistunensa.

  Varsinkin laitetuen osalta oli keskeneräinen. Aika paljon tuli alussa korjauspäivityksiä ja sp1 tuntui tulevan yllättävän pian. Siinä vaiheessa kai saattoi unohtaa sanan keskeneräinen.
  Tarkoitus oli kirjoittaa 'oli keskeneräinen' ei 'on keskeneräinen'. Eiköhän se ala nyt jo olla 'valmis'. Mielestäni ei kyllä ominaisuuksiltaan kuitenkaan vielä ole sellainen että houkuttelee ostamaan. Huomaahan sen siitäkin ettei xp:tä uskalleta myydä samaan aikaan.

  Onko muuten nuo vistan alkuaikojen verkko ongelmat jo korjattu kun ei ole vähään aikaan ollut niistä täällä kysymyksiä?
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2008
 17. sumppi12

  sumppi12 Regular member

  Liittynyt:
  13.09.2007
  Viestejä:
  188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jospa painaisit sitä linkkiä yamamenkon sigussa ja mietit sitten tuota uskottavuutta. Pientä huumorintajua kiitos. Itse ainakin hihittelin tuolle hetken.
  Taitavat olla, kun ei ole ongelmia enää esiintynyt. Itsekin olen jo hyvän aikaa sitten päässyt nettiin riippumatta siitä onko toinen kone päällä vai ei. Mitä nyt näitä ajoittaisia bugeja kuvakkeen kanssa: välillä on firefox ollut auki samaan aikaan kun alapalkin mukaan yhteyttä ei ole.
   
 18. jartar

  jartar Senior member

  Liittynyt:
  07.04.2004
  Viestejä:
  8,484
  Kiitokset:
  111
  Pisteet:
  143
  Paljon mahdollista että ms mokasi tilanteen koska erittäin haasteellinen siirtyminen oli kyseessä.

  Windows 95 ajasta lähtien on kuluttaja käyttiksissä ollut ajureissa vain pieniä muutoksia joten ongelmatilanteita ei ole juurikaan ollut. Win 95, 98 ja me käytti suunnilleen samoja ajureita ja windows xp kelpuutti suurimman osan lähinnä yrityskäyttöön suunnatun windows 2000 käyttiksen ajureista.

  Nyt kun siirryttiin vistaan niin ajurit menivät monissa tapauksissa suunnilleen kokonaan uusiksi. Soppaa vaikeutti vielä erilliset 32 ja 64 bittiset versiot joten yhdet uudet ajurit eivät sitten riittäneetkään.

  Mitä siihen tulee että onnistuiko ms vistan ominaisuuksien yms. voidaan olla montaa mieltä.

  Vista on kuitenkin nykyään varteenotettava vaihtoehto ja yleisesti ottaen paras vaihtoehto uuteen koneeseen.

  Jos kuitenkin xp löytyy jo koneesta niin vaihtamissyitä voi olla vaikea löytää. Xp on kuitenkin käyttiksenä jo niin hyvä että vaihtamiselle ei tarvetta monessakaan tapauksessa ole...
   
 19. afterwin

  afterwin Regular member

  Liittynyt:
  27.03.2005
  Viestejä:
  1,338
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Niinpä...
   

Jaa tämä sivu