Vistan pistin itse vain 10G levylle. Toki tilaa tarvitaan enemmän, mutta on vaan koeasennus. Vistan kokeilijoille suosittelen. XP talteen Norton ghost ym softalla. Sitten XP laihikselle - kaikki ylimääräinen pois koska Vista ei poista sitä tai sitten formatoi kylmästi koko levyn uusiksi. Itse olen pitänyt aina käyttistä, ohjelmia ja datoja eri levyillä. Helpompi vaihtaa käyttistä. Windowsiin on tehty n. 140 000 tuhatta virusta. Jos Vista saisi nyt vähän määrää pienennettyä. Ihmeellisen paljon sitä XP:tä käytetään. Jos XP olisi esim auto - tuskin olisi noin kovasssa suosiossa. Helppo pilkata kun kirjoittelee Linux koneelta, johon on kyllä jokunen virus tehty. freeBSD ei muistaakseni yhtään eikä kaupallisiin unix systeemeihin. Joku tietokone lehti teki testin XP:llä. XP asennettiin ja liitettiin nettiin ihan oletus asetuksilla ja sen jälkeen sillä ei tehty mitään. Siis ei surffattu netissä annettiin vaan olla. Ei mennyt kauaa kun kone oli täynnä kaikenlaista sontaa ja nettiliikenne senkuin kasvoi ja CPU kuorma myös. Ja sitten on linux/freebsd palvelimia jotka on asennettu ja unohdettu nurkkaan vuosiksi ilman ainoatakaan boottia. Eikä yhtään pöpöjä. Nyt Vistassa on sellaisia ominaisuuksia jotka on kopsattu lähinnä linux ja Mac systeemeistä ja tietoturva on oleellisesti parantanut. Monet tietoturvaan liittyvät jutut kyllä pystyy vielä ohittamaan turhan helposti. Mutta tärkeintä on oikea suunta.. Minusta käyttikseen ei saisi asentua automaattisesti yhtään softaa ilman käyttäjän lupaa tai tietoa siitä. Esim Sonyn tapaista CD:n kopiointisuojaus systeemiä, joka aiheutti paljon harmia ja jonka poistaminen oli hyvin hankalaa. Asentamiseen piisasi vaan se, että pisti ostamansa kalliin musa CD:n koneeseen. Taisi tulla mukana joku urkintaohjelmakin. Vista vie paljon tehoja, mutta niin vei myös XP kun se ilmestyi 2001. Firmat päivittelivät koneitaan ja työntekijät saivat kantaa vanhoja halvalla tai ilmaiseksi kotiinsa. Saman teki Windows 95 tai 3.0. Parin vuoden päästä Vista on köykänen systeemi Itsekin ajattelin aikoinaan, että en asenna ikinä XP:tä, mutta kyllä hiukset taipuivat ajan kuluessa. Niin ja XP on ihan oikeesti vanhanaikainen. Ollut jo kauan. Itse olen Hylännyt sen jo. Jo ennen Vistan julkaisua. Eihän se vastaa enää nykyaikaista käyttistä, jollei sen puutteita paikkaa muiten tekemillä ohjelmilla.Eihän pelkällä XP:llä tee juuri mitään - paisi jos haluaa kerätä viruksia troijalaisia ym. Ja muistutan, että tarkoitan lähinnä vuonna 2001 julkaistua XP:tä. Eihän alkuperäisellä XP: CD:llä saa edes nykyaikaista konetta käyntiin. Kovalevyn kokorajoitus on 128G ja vain IDE levyille on tuki. Eihän sellasia ole ollut pitkään aikaan myynnissä
Vanhalla raudalla homma menee varmasti näin mutta uudenaikaisella raudalla asiat ovat tuskin näin mustavalkoisia. Vista kun osaa tukea paremmin uudenaikaista rautaa... Pelkkiä lukuja/lupauksia siihen asti kun tulee testit lopullisilla SP versioilla. Lisäksi jos otetaan työpöytäkäyttö vertailuun uudenaikaisella raudalla niin XP on jo pois suljettu kilpailusta. Vista pyörii todella sähäkästi kun on useampaa ydintä alla Voisitko perustella? Niin, tämä on varmasti monen käyttäjän mielestä todella suuri puute. Se on todellakin harmi kun mikkisofta vaan päätti yhdessä vaiheessa että he "tietävät" mitä käyttäjät haluavat asentaa koneelle. Ei pidä paikkaansa. 128Gb rajoitus ei estä asentamasta sitä isommalle kovolle käyttistä vaan se estää ottamasta käyttöön sitä enemmän kovalevytilaa. Lisäksi ainakin osa SATA liittimistä on integroitu piirisarjaan vähänkin uudemmilla emoilla joten erillisille SATA ajureille ei ole ollut pitkään aikaan tarvetta.
No tarkoitin 128G osiota. Kun päityspaketit on asennettu voi loppulevyn ottaa käyttöön. Jostain syystä mikrosoftin osiointityökalut ovat olleet kamalan huonoja. Windows 98 SE suostuu tekemään vain n.10G levyn. Joku versio kenties isomman.Windows 2000 on myös ongelmallinen isojen levyjen kanssa. Muistaakseni siinä piti rekisteriä aikoinaan puukottaa päivitysten lisäksi. Ja olen ihan oikeesti saanut Windows XP:llä levyn sekasin. Haluan vaan varoittaa että kukaan ei rupea asentamaan jollain vanhalla XP CD:llä Vistan päälle XP:tä. XP perustuu vanhaan tekniikkaan -90 luvulta ja aikaan jolloin verkkoa pidettiin vielä turvallisena. Uuteen koneeseen en moista asentaisi. Toki on paljon laitteita ja ohjelmia jotka ei Vistassa toimi. Ja vanhemmat eivät välttämättä toimi ikinä. Katsotaan nyt tuleeko M-audion äänikortilleni toimivaa ajuria Vistaan. Yrityksissä tullaan käyttämään vielä pitkään XP:tä. Ohjelmistojen päivitys ja laitteistojen testaus on kallista puuhaa. Ja väärät valinnat voivat viedä yrityksen konkurssin partaalle. Paitsi tietysti Verovirasto ei tehnyt konkurssia, vaikka potki osaavaa porukaa ulos talosta ja vaihtoi systeemiin joka ei toiminut. Piti kun säästää. Verotuksen valmistuminen viivästyi ja pois potkitut ammattilaiset perustivat firmoja ja korjasivat systeemiä 10 kertaisella palkalla....Palkkakulut kyllä laskivat, mutta eri konsultti, t:mi ym laskutukset olivat hulppeita.
Vaikka Vistaa tyytyväisenä käyttelenkin, niin on aika karua luettavaa tuo teksti. Onneksi en uutta konettani ole edes XP:llä kokeillut, niin en tiedä kuinka paljon nopeampi se olisikaan XP:llä
Pari päivää sitten asensin 64 bittisen Vista Home Premiumin ennen oli XP ja joku linux-kökkäre. Xp kyllä pyöri liukkaasti mutta tuumin olisko 64 bittisyydestä jotain hyötyä uudelle raudalle, kyllä tää Vista aavistuksen hitaammalle tuntuu mutta ei haittaavasti hyvin tää toimii. Noita linuxeja en enää ala tälle koneelle väkisin laittaan kun niistä yksikään ei toimi ilman ongelmia ja niitten korjailemista, heh noi 64 bittiset linuxit on lähinnä vitsi. Ei tässä muutaman päivän Vistaa käyttäneenä moittimista ole ilmaantunut, kaikki tarvitsemani ohjelmat toimii, vanhahkoille tulostimille löytyy toimivat vista-ajurit.
Itselläni ei oikeastaan ole mitään muuta kuin pahaa sanottavaa Vistasta. Ongelmanani on se, että Vista käynnistyy aivan törkeän kauan. Salasanaruutuun asti Vista käynnistyy vielä ihan ok vauhtia, mutta sen jälkeen Vistan ja ohjelmien käynnistyminen kestää jopa yli 10min! Sammuttaminenkin vie vähintään samanverran aikaa. Myös ohjelmien asentaminen vie tuhottoman kauan aikaa. En tiedä mikä maanantai painos minulle on sattunut. Kone tosiaan on vasta alle viikon vanha. -Olen poistanut turhia ohjelmia, jotka käynnistyvät Vistan käynnistyessä. -Olen ladannut kaikki Vistan päivitykset Windows updatesta. -Virustorjuntana toimii ZoneAlarm Pro, Sekä Norman Antivirus, jonka tosin poistin jo käytöstä. Alkavat ideat loppumaan kesken. Tässä vielä koneen specksit: -AMD Turion 64 X2 TL-60 -2 048 Mt DDR II 667 Mhz -nVIDIA GeForce 8600M GS -320GB Serial ATA HDD Ei ainakaan pitäisi koneen rautapuolen olla ongelmana tässä hitaudessa? Olen vakavissani harkinnut siirtyväni XP:n käyttäjäksi.
Kyseessä siis kannettava kone ja kone mahdollisesti sekaisin tai sitten jo valmiiksi rikki. Ei muuta kuin viet koneen takuuseen! Vistaa tästä on turha syyttää vaan koneen valmistajaa pommitat! Testi johon tuossa viitataan on täyttä tuubaa ja se on tyrmätty täysin monella sivustolla. Käytetyt menetelmät olivat kyseenalaisia ja asia mitä testattiin oli täysin turha ja ei kerro yhtään mitään mistään. Toisin sanoen "testi" oli sellainen jolla vain haettiin julisuutta. Kyseisessä testissähän testattiin lähinnä siten miten office ohjelman nopeus muuttuu asennettaessa beta-versiot tulevista service packeista. Ensinnäkään se miten nopeasti office toimii ei kerro siitä miten nopea koko käyttöjärjestelmä on. Lisäksi testeissä xp:llä oltiin käytetty 2003 versiota ja vistalla 2007 versiota. Ja mikä tärkeintä, beta-vaiheessa olevat SP päivitykset eivät kerro siitä minkälaisia lopullisten versioiden nopeus erot ovat. Eli kyseinen testin irvikuva joutaa sinne missä aurinko ei paista
No semmonen valitus on vistasta että tein oman biisin kitaralla ja aloin kuunteleen sitä niin vista ei antanu siihen oikeuksia ja sitte 15 peliä toimi 30 pelistä että ei oikeen ole kiva käyttis, ja vanhoja pelejä ei kannata etes yrittää jos ei haluu taistella käyttiksen kans muutamaa viikkoa
Mulla on vista home premium uudessa koneessa ja mä petyin pahasti ja oon käyttäny tietokoneita melkee 20 vuotta että kokemusta koneista on ja xp:ssä ei ole ollu kertaakaan mitään vikaa mitä ei ite pystyis korjaan, vista on paha moka mun mielestä, nyt on vaan sitte kiva lähtee ostaan xp home edition uuteen koneeseen ku taas tulee helvetisti lisää hintaa että saa koneen toimiin oikeen, vitutus tulee, mietin jo vakavasti linuxiin vaihtoo kun windowsin hinnat on niin TÖRKEEN korkeet, korostan vielä että TÖRKEETÄ ASIAKKAITTEN KUSETUSTA!!!!!!.
Älä vielä luovuta vaan kysy neuvoa joltain joka tietää paremmin kuin sinä, vaikka oletkin kauan koneiden kanssa touhunnut.
Redflame kannattaa valittaa microsoftille ja pyytää vaihtamaan xp lisenssi vistan tilalle tai jotain, ei ne voi noin kohdella asiakkaitaan. (tai no mistä sen sitten tietää...) Vista oli virhe ennen kuin ilmestyi, olisivat valmiiks tehneet eivätkä betatestanneet maksavilla asiakkaillaan.
Älä hyvä mies heti lannistu. Oletko kokeillut yhteensopivuus tiloja tai pelejä siten että ajat niitä admin oikeuksilla? Jos vistaan on täysin tyytymätön niin olisi kohtuullista että vista olisi mahdollista vaihtaa xp:hen. Markkinoilla ei ole yhtään valmista käyttistä joten beta-testauksesta on turha puhua.
Miksi 64 bittiset Linuxit on vitsi? Linuxessa oli tuki 64 bittisyydelle ja vastaavalle muistinhallinnalle jo vuosia ennen Vistaa. Ongelma on tietty lähinnä siinä, että ihan kaikkea ei saa vielä 64 bittisenä. Lainaus wikistä... Linux is commonly used as an operating system for supercomputers. As of November 2007, out of the top 500 systems, 426 (85.2%) run Linux. Windows osuus vähän yli 1% Linuxin käyttö moniprosessorikoneissa ja 64 bittisissä systeemeissä ei todellakaan ole vitsi. Minusta 64 bittinen Windows on ollut vitsi ennen Vistan julkaisua. Kun oikeesti tarvitaan 64 bittisyyden tuomia etuja, niin Windowssin resurssit loppuu yksinkertaisesti kesken.
Tuo ulos tullut versio vistasta on mielestäni vielä suhteellisen lähellä betaa, tokihan siihen on parannuksia tullut mutta minusta se on lähinnä beta testaamista asiakkaiden kustannuksella ja en ole tähän mennessä kuullut kenenkään tutun kehuneen vistaa hyväksi ja/tai toimivaksi käyttöjärjestelmäksi, lähinnä ovat aina eroon halunneet siitä ja sitten kyselleet miten erilainen linux on tai miten saisin xpeen tähän. Miksi siis tyrkytetään huonosti toimivaa käyttöjärjestelmää esim. kannettaviin, itse ainakin huomasin ettei uusi paketista avattu kannettava lähtenyt tulille ennen kuin kerran oli takuuhuollossa käytetty ja syy oli vista muuta en tiedä. yksi asia mikä kanssa nauratti oli se Internet Explorerille tehty sivu jolla sai muistaakseni hävitettyä vistan käynnistystiedostot ja kone ei enää lähde tulille kun käynnistät uudelleen.
Tuota samaa puhumaasi "beta-testaamista" on tapahtunut joka kerta kun microsoft on tuonut markkinoille uuden käyttöjärjestelmän. Aina on porukkaa jotka haukkuvat uuden käyttiksen käyttökelvottomaksi. Omassa tuttavapiirissäni taas kaikki ovat olleet tyytyväisiä vistaan. Pientä säätöä ja parempaa saa hakea. Omasta viitseliäisyydestäkin on paljon kiinni. Ei minkunkaan vista alunperin toiminut täydellisesti mutta enpä antanut heti periksi. Ja hyvä etten antanut. Xp ei ole koskaan ollut lähelläkään tätä nykytasoa. Lisäksi on aika kyseenalaista puhua vistan beta-asteesta. Vista on toimivuudeltaan ja toiminnoiltaan aika hyvällä mallilla. Kun suurimmaksi osaksi ongelmia aiheuttaa muiden osapuolten ajurit/pelit/ohjelmat niin ketähän oikeasti pitäisi syyttää. Microsoft tuskin on vastuussa toisten laiskuudesta? Ja sehän EI ole vistan vika jos tietokoneenvalmistaja ei osaa rakentaa asiakkaalle toimivaa konetta.
on olemassa melko monta konetta jotka lähtee vistan kera käyntiin jotta ei tuo vika suoraan vistassa ole, asennettu vain väärin tai muuta vastaavaa itse käyttelen vistaa, 64 bittistä jopa, eikä ole pahaa sanottavaa, tuntuu että moni käyttäjä testaa vistaa varttitunnin ja luopuu leikistä heti kun löytää jotakin joka ei mene juuri samalla tavalla kuin tutussa xp:ssä. Aika monessa ongelmassa se vika löytyy näytön ja penkin välistä. totta sekin että vista vie tehoja ja mikkisoftan minimivaatimukset on kyllä alakanttiin sulavasta käytöstä, joten varsinkin pakettikoneilla/läppäreillä voi olla ongelmia, niissä kun tuntuu olevan aina joku huomonpi komponentti seassa ja vielä f-secure taustalla joka vie tuhkatki pesästä.
jartar mitä minä olen kuullut niin MS ei myy xp lisenssejä enää pakettikoneiden valmistajille/osalle niistä ja näin ollen on pakko käyttää vistaa jo muuten xp valmiissa koneissa, onneksi on edes jotkut valmistajat ovat keksineet linuxin niihin laittaa. Minun mielestäni pakettikoneen ostajalla pitäisi olla mahdollisuus valita käyttöjärjestelmänsä joka sitten vaikka jälkikäteen ajetaan joltain valmiilta levyltä koneelle "kaikki valmiina" tyyliin joko kaupassa tai sitten kotona. (tietenkään kaikkia käyttöjärjestelmiä ei välttämättä voida tukea tuossa mutta voitaisiin edes antaa voihtoehto.)
Ainiin jippii12 itse testasin vistaa viikon ja olihan se hieno mutta siihen se minusta jäikin koska käytän normaalisti linuxia niin se tuntui aika kankealta ja hitaalta säätämällä siitä sai siedettävän mutta sitten kun asensin palomuurin, taisi olla comodo ja totesin ettei oikein pelittänyt ja poistin niin ei sitten enää ollutkaan kaikki toimintakunnossa vaan oli syntynyt joku virhe eikä kone enää bottanut (jotain tiedostoja muka puuttui) piti jostain backupista kaivella ne tiedostot takaisin, enkä vieläkään tajua miten se osasi ne hävittää. testaan uudelleen kun tulee seuraava sp.
Olet ihan oikeassa ja olen mielestäni kuullut tuosta "pakko myynnistä". Törkeää toimintaa ehdottomasti kun koneen valmistaja ei saa päättää minkä käyttiksen haluaa asentaa...