1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys virushuijaus?

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi pikkure1 14.04.2017.

 1. pikkure1

  pikkure1 Member

  Liittynyt:
  14.04.2017
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Samsung S4 galaxy puhelimeeni on tullut muutamana päivänä kuvan mukainen viesti, kun yritän avata internet-selaimella esim. yle uutisia tai facebookia. En ole painanut OK enkä ladannut mitään. Viesti kuitenkin haittaa käyttöä. Olen sulkenut kaikki välilehdet, puhdistanut CM Securityllä, tyhjentänyt RAM-muistia. Avannut facebookin lopulta CM Security -selaimella, joka poistaa tallennetut salasanat. Vähäksi aikaa on auttanut, mutta riiviö on palannut jo monta kertaa. Mitä seuraavaksi?
   

  Liitetyt tiedostot:

 2.  
 3. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,197
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  http://keskustelu.afterdawn.com/threads/virus.764172/#post-5121628

  Tuosta AdBlock for Samsung Browserista kun laittaa ruksit kaikkiin kohtiin kohdasta More blocking options.
  Allow some nonintrusive ads en ole laittanut myöskään ruksia.
  Samsungin omassa selaimessa on Asetukset kohdassa mahdollisuus estää nuo ponnahdusikkunat. Haittana voi joissakin tapauksissa käydä niin että kaikki videot eivät välttämättä näy.

  Ihan hyvä selain on kanssa tuo Opera ja siihen Opera Vpn jos haluaa.
   
 4. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Normaaleja huijausmainoksia noi on yleensä. Virusta tuskin on ja virusturvaa ei Android tarvitse.
   
 5. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,197
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Virusturva ei ole välttämätön mutta ei siitä haittaakan ole koska Androidista on myöskin löydetty viruksia jo muutaman vuoden ajan.
   
 6. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Kyllä siitä haittaa on koska vievät akkua ja suorituskykyä kun aina taustalla päällä. Haittaohjelmia ei käytännössä tule Androidiin jos tietää mitä lataa ja vain Google Playsta. Nettiselaimen kautta niitä ei tule ellei käyttäjä erikseen asenna ladattuja tiedostoja ja muuta ennen tätä kyseinen ominaisuus sallituksi laitteen suojausasetuksista.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,852
  Kiitokset:
  1,168
  Pisteet:
  243
  Ensinnäkin: olen aivan tietämätön maallikko tässä asiassa, joten siksi muutama kysymys.

  Miten tuollaista väitettä perustellaan, kun lehtijutuista ja tietotekniikkauutisista on saatu lukea, että Android on kaikkein haavoittuvin käyttöjärjestelmä, josta on löydetty eniten tietoturva-aukkoja?

  Miten Google Playsta hankittuja sovelluksia voi kategorisesti väittää turvalliseksi, kun kuitenkin tiedetään, että siellä on jaettu useita haittaohjelmia sisältäneitä sovelluksia? Ennakkotarkistus on siis paljon löperömpää kuin Applella ja Microsoftilla.

  En tiedä millä tavoilla virukset puhelimiin päätyvät, mutta pari päivää sitten oli uutisissa juttua, että niitä kehittelevät tahot ovat keskittymässä puhelimiin, koska niitä nykyisin käytetään paljon enemmän kuin tietokoneita. Ainakin noilla edellä mainituilla perusteilla (eniten haavoittuvuuksia ja puutteellinen kontrolli sovelluskaupassa) tuntuu siis liian sinisilmäiseltä vain todeta, että Android ei mitään virusturvaa tarvitse.
   
 8. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Haavoittuvainen on mutta mikään virustorjunta ei korjaa haavoittuvuuksia. Sellainen olisi mullistava ohjelma. Virustorjunta koittaa estää haittaohjelmien tulon mutta ei niitä itsestään tule Androidiin käyttäjä on aina syypää.

  Google Play on turvallinen sovelluskauppa jos lataa vain tunnettuja sovelluksia joita oikeasti tarvitsee omassa käytössä. Itse asennan vain ne mitä tarvitsen en mitään turhaa. Otan ennakkoon selvää sovelluksista netistä ja katselen käyttökokemuksia. Harvoinpa tulee muutenkaan asennettua ei tunnettuja sovelluksia kaikki ovat olleet tähänastisista tunnettuja valmistajia ja yrityksiä.

  Virustorjuntaa ei siis tarvita ellei käyttäjä ole lapsi joka voi ladata mitä tahansa "jännää" sieltä ja ei osaa katsoa mitä lataa. En ole itse tarvinnut moista ohjelmaa vuosiin eikä kukaan tuttavakaan jopa yrityspuolella.

  Mikään virustorjunta ei tunnista 100% haittaohjelmista joten jos oikeasti haluaa turvallisuutta niin näitä pitäisi asentaa useita erimerkkisiä. Väitän myös että 99% ajasta virustorjunta tekisi turhaan taustahommia ja näin akkua kuluu.
   
 9. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,197
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Ei ihan tuore artikkeli. Tuoreempikin voi löytyä jos alkaa kaivamaan.
  Android on maailman yleisin älypuhelinkäyttöjärjestelmä. Ja samalla turvattomin. Edes Google Play ei ole turvan takuu.

  – Linux oli turvallisin käyttöjärjestelmä. Android toi haittaohjelmat Linux-maailmaan.

  F-Securen tutkimuspäällikkö heitto Mikko Hyppösen kansainväliselle lehdistölle Helsingissä tiistaina on kärjistys, mutta pitää paikkansa.

  Android pohjautuu Linuxiin, ja Android on samalla turvattomin mobiilikäyttöjärjestelmä – mahdollisesti edesmenneen Symbianin ohella.

  F-Secure sanoo löytäneensä tämän vuoden alkupuolella 358 (v.2013) uutta haittaohjelmaperhettä Androidille. Varsinaisten haittaohjelmien määrä on moninkertainen, sillä perheellä tarkoitetaan koodipohjaa, josta sikiää yleensä useampi virus.
  Androidin voittokulkua älypuhelimissa ei silti pysäytä mitään. Kaupallinen menestys ja tietoturva ovat kaksi eri asiaa. Hyppönen vertaa Androidia Windows XP:hen, joka oli alan standardi, mutta yhtä tiivis kuin seula.
  http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001810722.html
  Toinen artikkeli.
  Varo näitä sovelluksia: Kaappaavat puhelimen, ei voi poistaa
  http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000001910979.html
  Jos asiaa ajattelee niin että virustorjuntaohjelma kuluttaa akkua ja syö suorituskykyä niin kaikki ohjelmat kuluttavat akkua ja syövät suorituskykyä. Tuollaisen päätelmän mukaan puhelinta ei silloin kannattaisi käyttää ollenkaan jos pelkää ohjelmien syövän akkua ja suorituskyvyn tahmaamista. Silloin ei kannata edes hankkia puhelinta.:mad: No niin, se niistä rutinoista!
  Edullisista puhelimista ei ole henkilökohtaista kokemusta joten niitten suorituskyvyistä ei ole käytännön kokemusta.
  Jokapäiväisessä käytössä mitä puhelin kuluttaa virtaa ja jos sattuu tahmaamaan niin sillä tuskin on suurta merkitystä elämässä.

  Joka tapauksessa hyvää pääsiäistä kaikille.;)
   
 10. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Kaikki ohjelmat vievät akku se on totta mutta kyse onkin siitä kannattaako asentaa sellaisia ohjelmia jotka eivät hyödytä käytössä mitään vaan aiheuttavat jopa haittaa;) Virustorjunta kun on 99% ajasta joutilaana taustalla ellei sitten ole suurlataaja eli kokeilee satoja sovelluksia päivässä.
   
 11. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,197
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Puhelintani on nyt käytetty lataamisen jälkeen 17h 53 min 49 s ja virtaa vielä jäljellä 72% . Yleensä lataan oman puhelimeni keskimäärin joka kolmas vuorokausi. (Työpuhelin erikseen). Pandan olen asentanut, joskin se oli välillä poissakin eikä se ole mikään virtasyöppö. Näyttö 42% (Kirkkaus n.puolessa välissä, ei auto tilassa), laite valmiustilassa 14%, puhelin valmiustilassa 12%, Android käyttöjärjestelmä 8% jne.
   
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,852
  Kiitokset:
  1,168
  Pisteet:
  243
 13. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Njaa ei mitenkään vakavaa loppupelissä jos tietää mitä lataa ja maalaisjärki pelaa. Esimerkiksi minä en voisi ladata mitään "Funny videos 2017" nimistä sovellusta vaikken tietäisi siinä olevan haittaohjelmaa. Järkeni jo sanoo että "pysy näistä suosiolla erossa".
   

Jaa tämä sivu