1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Virukset ym. ötökät

Viestiketju Kämmenmikrot -osiossa. Ketjun avasi parkkila 25.12.2007.

 1. parkkila

  parkkila Member

  Liittynyt:
  11.05.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tervehdys. Tässä kinkkua sulatellessa tuli mieleen sellainen juttu että nyt kun suurin osa kännyköistä alkaa olla täysiverisiä tietokoneita niin mitenkähän on virustorjuntaohjelmien saatavuus ko. laitteisiin? Entäs ipod touch, siinä kun tuo langaton verkko näyttää pelittävän hyvin?
   
 2.  
 3. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Touchin Safarille ei ole viruksia, eikä haittaohjelmia, joten noille virustutkille ei ole paljoakaan tarvetta. Sama S60 3rd edition puhelimien kanssa...
   
 4. parkkila

  parkkila Member

  Liittynyt:
  11.05.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei ole viruksia? Onkohan syynä se että kukaan ei ole vielä niitä viitsinyt tehdä vai onko nuo alustat sellaisia että niihin on vaikea viruksia kirjoittaa? Entäs lähitulevaisuus? Firefoxiin ja Macciin ilmestyi heti viruksia kun alettiin mainostaa että ne ovat 100% turvallisia.
  HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!
   
 5. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyse on viitsimisestä sekä hankaluudesta. Tuloksellisempaa tehdä alustalle joka on helpommin murrettavissa ja jolla on paljon tietoturvastaan välinpitämättömiä käyttäjiä (esim. Windows ja Explorer).

  Touchista en tiedä tarkemmin, mutta S60 3rd edition alustan suojaus on saatu osittain murrettua, mutta ei vielä niin pitkälle, että pystyisi tekemään oikeita viruksia. Vanhemmalle 2nd edition puhelimille on tehty viruksia, mutta nekin pyytävät käyttäjältä lupaa asentuakseen. Maailmassa riittää uteliaita ihmisiä, jotka eivät osaa olla painamatta "Kyllä", joten noihin on tullut törmättyä jopa Helsingissäkin. Tämä edellyttää myös sitä että pitää bluetoothin päällä JA näkyvissä.

  Lähitulevaisuus näyttää S60 puhelinten osalta melko turvalliselta. Uskaltaisin väittää että aika montakin vuotta voidaan olla rauhassa, koska nykyinen systeemi on tehty niin hankalaksi, että jopa laillisten ohjelmien tekemiseen on turhan hankalat kiemurat.

  Kerroppas joku Macille tehty virus joka on oikeasti levinnyt? Yksikin esimerkki riittää...
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2007
 6. parkkila

  parkkila Member

  Liittynyt:
  11.05.2005
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No joo, rehellisesti sanottuna en tieda Macin viruksista muuta kuin sen etta Tietokone lehdessa 14/2007 sivulla 41 on lause .....Apple sai makua turvaongelmista syksylla kun ensimmainen www-sivulta latautuva Mac-troijalainen loydettiin....
   

Jaa tämä sivu