1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Virtuaali pc

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi karike 18.10.2009.

  1. karike

    karike Guest

    Ajattelin nyt kokeilla tätäkin. En ole aikaisemmin edes kuullut tästä joten olen vähän ulkona tämän suhteen. Ensinäkin ilmeisesti Microsoft Virtual PC ei toimi XP Home versiossa(?) Googletin hieman ja löysin tämmösen SUN VirtualBox ohjelman. Kannattaako tätä kokeilla? Entä miten sitten asennan käyttiksen siihen? Minulla ei ole tämän XP asennuslevyjä, joten miten saan XP siihen? Toivon ihan perinpohjaista selvitystä asiasta. Kaikkein tärkein asia on että voiko tämän tunaroida niin että kone tilttaa tai jotain muuta?
     
  2.  
  3. Dreamlore

    Dreamlore Regular member

    Liittynyt:
    02.09.2007
    Viestejä:
    1,381
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Toimii hyvin.

    Et sitten mitenkään. Joko asennuslevu tai levykuva tarvitaan.

    Ei pitäisi onnistua.
     
  4. koW4Rlock

    koW4Rlock Regular member

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    353
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jos sinulla ei ole tosiaan tuota windows levyä tai levy-kuvaa kokeile jotain linux jakelua jos tarkoituksena on vaan kokeilla virtualisointia.
    Virtuaalikoneessa on helppo opetella ja säätää käyttistä ja olla välittämättä virheistä. Aina voi palata edelliseen tilanteeseen jos on ottanu backupin.
     
  5. karike

    karike Guest

    Niin taidankin tehdä. Miten otan semmosen "backupin"?
     
  6. yamaneko

    yamaneko Senior member

    Liittynyt:
    22.09.2005
    Viestejä:
    5,093
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    118
    Noissa virtuaalikoneissa on usein omatkin toiminnot tilanteen varmuuskopiointiin, tai sitten vain kopioi virtuaaliaseman (eli sen tiedoston, jossa virtuaaliaseman tiedot on) talteen, näin olen itse toiminut joskus.
     
  7. karike

    karike Guest

    Sain VirtualBox ohjelman asennettua. Kun olin luomassa uutta virtuaalikonetta se kysyi:

    Virtuaalikoneen käyttöjärjestelmä?

    Syötänkö tähän siis sen käyttiksen jonka aijon asentaa virtuaalikoneeseen?

    E:paljonko on virtuaalikiintolevyn suositus koko? Koneessa on vapaata tilaa noin 16 gigaa, Kuinka paljon varaan tilaa virtuaalikoneelle?
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 19.10.2009
  8. Dreamlore

    Dreamlore Regular member

    Liittynyt:
    02.09.2007
    Viestejä:
    1,381
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Jos koko homma nyt tosissaan kariutuu siihen että joka ikinen askel (varsin mitätönkin sellainen) pitää täältä kysyä, niin olisiko aika ottaa ohjelman manuaali esille?

    Ihan niin paljon kuin tykkäät.
     
  9. karike

    karike Guest

    Manuaali on englanninkielinen eikä englanti kuulu vahvimpiin taitoihini.

    Toiseksi, kaikki eivät ehkä ole tietokoneneroja toisin kun sinä. Onko oikean käyttöjärjestelmän valitseminen muka mitätön asia?
     
  10. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Se käyttiksen valinta ei tietääkseni vaikuta mihinkään olennaiseen, mutta valitse nyt jotain sinne päin. Mitä tuohon levytilaan tulee Ubuntu/XP mahtuu 5G osiolle, mutta laita vaan enemmän. Oletuksena siitä tulee dynaaminen levy, eli tiedoston koko on niin paljon kuin siinä on sisällä dataa.
     
  11. karike

    karike Guest

    ok. kaikki meni hyvin siihen asti kun alkoi varsinainen asennusvaihe. kokoruututilassakin ruudusta on kautossa vain 50%. reunoilla on siis isot mustat reunat. sen takia asennusikkunan seuraava painike ei nay. mitas nyt? (kirjoitan wiilla, ??kkoset)
     
  12. Dreamlore

    Dreamlore Regular member

    Liittynyt:
    02.09.2007
    Viestejä:
    1,381
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Ei tarvitse olla nero osatakseen lukea.
    Lisäksi kuten mainittua, se tosiaan on samantekevä kohta koska se ei vaikuta mihinkään oleellisesti.

    Itse en VirtualBoxia kauheasti ole käyttänyt, mutta kyllä sen pitäisi osata ruutu skaalata ihan oikein. Toinen mitä voit koittaa on WMWare.
     
  13. karike

    karike Guest

    Latasin uusimman Ubuntun version kun tuo eilen kokeilemani oli aika vanha. Käsitin että riittää kun on tuo IMG-tiedosto on kiintolevyllä ja sitten menin: Asetukset --> levyke --> --> liitä levyke --> levykuvatiedosto --> valitsin siihen sen ubuntu IMG tiedoston kiintolevyltä. Tietääkseni tämä luo virtuaalisen levykkeen jolta siis käynnistää. KUn yritän käynnistää tulee ilmoitus: Boot Error.
     
  14. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
    Niin se oli siis varmaan Ubuntu 9.04 tai 9.10 LiveCD:n 32bit ISO image? Kyllä se pitäis toimia Virtualboxilla. Voitko pistää kuvankaappausta virheestä?
     
  15. karike

    karike Guest

    Tiedoston pääte on kyllä .img... Siinä näkyy vain musta ruutu ja siinä lukee että Boot error. Voin kyllä lähettää kuvankaappauksenkin jos sitä välttämättä tarvitset.
     
  16. LaLLi80

    LaLLi80 Senior member

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    5,009
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    116
  17. karike

    karike Guest

    Menipäs tämä vaikeaksi. Latasin kokeilumielessä tuon VMWaren, jota Dreamlore ehdotti. Kappas vain, siinä ei voi luoda omia virtuaalikoneita, vaan ne pitää ladata jostain paikasta jota en vielä ole lyötänyt. Mutta voinko VirtualBox ohjelmassa mitenkään käyttää tätä IMG tiedostoa?
     
  18. yamaneko

    yamaneko Senior member

    Liittynyt:
    22.09.2005
    Viestejä:
    5,093
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    118
    Laitapas linkki imageen jonka latasit, niin ei tarvitse arvailla toimivuutta VirtualBoxin kanssa.
     
  19. karike

    karike Guest

    Tarkoititko linkin paikkaan mistä latasin sen vai sitä että laitan itse tiedoston johonkin ja sitten sen linkin?

    Joka tapauksessa latasin sen näin: http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html --> Tai valitse ubuntu kokemuksesi tarkemmin --> miniläppäri --> UNR --> 9.04 --> lataa
     
  20. yamaneko

    yamaneko Senior member

    Liittynyt:
    22.09.2005
    Viestejä:
    5,093
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    118
    No tuolla ne imaget kuitenkin ovat ISO-tarkentimella, aika erikoista että sinulla ne omien sanojesi mukaan on IMG. Jospa lataisit uudelleen...
     
  21. karike

    karike Guest

    Kyllä, ne tulevat .iso tiedostoksi jos valitsee sivun ylälaidasta latauksen suoraan. Minä valitsin ubuntun miniläppäri version tuosta alta ja se tulee .img tiedostona.
     

Jaa tämä sivu