1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Virtalähteen koko

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi mk94 25.03.2015.

  1. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,902
    Kiitokset:
    576
    Pisteet:
    123
  2.  
  3. mk94

    mk94 Member

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo pitääpi sitten katsella tuota modausta kun tilaa koneen

    Miten tässä virtalähteessä http://www.jimms.fi/tuote/P-660 tuo johdotus sitten tapahtuu eli mistä johdot millä hinnalla? Onko saman verran johto paikkoja kuin normissa? Myös onko tuo laadukas merkki vissiin hiljainen ainakin?
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Toi on laatuvehje, no problem.
    Piuhat on irrotettavia, tulevat mukana.
     
  5. mk94

    mk94 Member

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hyvä ja onhan sopiva tälle kokoonpanolle? + mitä jos kellottaisin prossua 4.7 asti riittääkö sitten? Mitä tarkoittaa asus z97-a emolevyssä tuo viiden optimoinnin säätö? miten käytännössä toimii?
    http://www.asus.com/fi/Motherboards/Z97A/ mitä tuolla sivulla tarkoitetaan tuolla 4.7 prossun ylikellotuksella varmaan vaan erikseen laitettu eli eikai optimoi automaattisesti siinä viidestä optimoinnista tuohon. Kai vaan toimii muute ilman ylikellotusta 4.4 turbomodella vaan toi i7 4790k? Muuten kyllä ehkä tulevaisuudessa voisi kellottaa. Myös onhan tuossa emossa tietenkin se ominaisuus, että tuo prossu vakiona ilman säätöjä toimii normi turbomodella 4.4 asti :)

    Tuotekoodi Valmistaja Hinta Kpl Yhteensä
    [​IMG] FD-CA-DEF-R5-BK Fractal Design 118.90€
    Define R5 Black ATX-kotelo, musta

    [​IMG] NF-A14-ULN Noctua 21.90€
    140 x 140 x 25mm NF-A14 ULN öljylaakeroitu laitetuuletin 11,9dBA

    [​IMG] NF-S12A-ULN Noctua 19.90€
    120 x 120 x 25 NF-S12A ULN 800rpm Öljylaakeroitu laitetuuletin 8.6dB

    [​IMG] P-660 Seasonic 156.90€
    660W P-660 (XP²) modulaarinen ATX-virtalähde, 80 Plus Platinum, semi-passiivinen

    [​IMG] Z97-A Asus 159.00€
    Z97-A, LGA1150, Intel Z97, DDR3, ATX

    [​IMG] STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 Asus 669.00€
    GTX 980 STRIX, 4096MB GDDR5, PCI-E 3.0

    [​IMG] BX80646I74790K Intel 404.00€
    Haswell i7-4790K, LGA1150, 4.0GHz, 8MB, Boxed

    [​IMG] CT512MX100SSD1 Crucial 214.90€
    512GB MX100 SSD-kiintolevy, 2.5", MLC, SATA III, 550/500MB/s

    [​IMG] KHX16C9T3K2/16X Kingston 178.00€
    16GB (2 x 8GB) HyperX Beast, DDR3 1600MHz, CL9, 1.5V, XMP

    [​IMG] 210-ADYV Dell 449.00€
    24" P2415Q 4K IPS-monitori, 3840x2160, DP/mDP/HDMI/USB, musta

    [​IMG] BC-12D2HT/BLK/B/AS Asus 79.00€
    12x BD-DVD-RW, SATA, musta, bulk

    +
    Prossu jäähdytin
    Swiftech H220-X Watercooling Kit
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2015
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Vissiin bioksesta löytyy automaattisesti asetetut kellotussäädöt, mutta niitä en kyllä suosittele. Parempi se on kellottaa itse. Kandee muutenkin alkuun mennä ilman mitään kellotuksia, en nää syytä kellottaa jos vakionakin riittää.

    Ota muuten kaks 140mm tuuletinta, tolla 120mm flektillä et tee mitään kun kerran 140mm paikat. Samoin vesijäähy on suht turha, kun ilmallakin pärjää kellotuksessa.

    Muistit tosta:
    http://www.jimms.fi/tuote/HX316C10FBK2/16
     
  7. mk94

    mk94 Member

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    joo pitääpi vaihtaa se ja joo niinhänse kyllä että jos hyvä nyt niin kannata kellottaa, mutta tulevaisuudessa sitten ehkä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2015
  8. mk94

    mk94 Member

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mitä muuten tarkoittaa kun näytönohjaimissa lukee 2 way display tarkoittaako vaan, että kahdella näytöllä toimiessa? Kun virran kulutus nousee reilusti sitä vaan mietin? Olen itse ajatellut ainakin kahta näyttöä käyttää koneessa. Varmasti taitaa riittää tuo 660w virtis kun 304w menee tuolle näyttikselle ja no prossun kellot jos tuossa i74790k on 4.4 normi turbomodella niin paljon se sitten syö virtaa + pari ulkoista kovoa ja muistikortin luku paikka ulkoinen ne ei vissiin syö juuri mitään ja 4x tuuletinta kotelossa yhteensä.
    Myös tuo ssd levykään ei juuri mitään vissiin syö?
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2015
  9. Tonttuman

    Tonttuman Regular member

    Liittynyt:
    11.01.2007
    Viestejä:
    195
    Kiitokset:
    22
    Pisteet:
    28
    En ole tuota termiä ennen kuullut mutta viittaisiko SLI-tilaan jotenkin.. Tai Displayporttiin? Viisaammat vastatkoon tarkemmin. Jos ajelet yhtä näyttistä niin siitäpä ei sitten SLIstä tarvitse ainakaan murehtia.

    SSD-levy syö muutamien wattien luokkaa, yleensä niin vähän että niitä ei kannattane laskea tuohon virtasuunnitteluun yksikseen ollenkaan.

    Näin referenssinä tuohon virtalaskentaasi niin itse ajelen kahden näytönohjaimen (3 näyttöä kiinni) kokoonpanoa, virtasyöpöllä intelin neliydinprossulla, 1 SSD-levyllä ja 2 mekaanisella levyllä, varustettuna XFX 550W virtalähteellä eikä ole vielä kyykännyt. 660W pitäis riittää tuohon yhden näyttiksen kokoonpanoon oikeinkin hyvin.
     
  10. mk94

    mk94 Member

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo hyvä :) alkaa nyt hahmottamaan tuon tarvittavan virran määrän. Miten virran tarve lisääntyy kellottaessa sitten?
     
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    2-way SLI
    Can I use SLI multi-monitor in all SLI configurations?
    Yes. SLI Multi-monitor is supported in 2-way, 3-way, and Quad SLI configurations and is enabled automatically when SLI technology is enabled in the 'NVIDIA Control Panel' (right-click on your desktop to open).

    Eli se on mahdollista, ei pakollista.
     
  12. mk94

    mk94 Member

    Liittynyt:
    03.03.2011
    Viestejä:
    98
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Joo ei vissiin virran kulutukseen varmaan vaikuta juuri mitään? Voihan varmaan tietenkin toisen näytön yhdistää emolevyn näytönohjain paikkaan samalla?
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Et todellakaan, kun käytät näytönohjainta. Molemmat näytöt samaan näyttikseen.
    Sen takia siinä on useempi näyttöportti. Ei ne koristeeks niitä pistä.
     
  14. Murtagh

    Murtagh Member

    Liittynyt:
    30.08.2009
    Viestejä:
    93
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    18
    Jos koneen haluaa nyt.. niin kannattaa vaan ostaa se ja lopettaa odottelu:rolleyes:
    Uutta tulee aina ja iän kaikkisesti
     
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Kyllä, mutta lyhemmällä sekä pidemmällä aikavälillä. Nyt eletään lyhyttä aikaväliä, jolloin muutaman kuukauden odottelu on fiksumpaa.

    E:
    Väännetään rautalangasta:
    GTX 980 julkaistiin syyskuussa 2014
    GTX 780 julkaistiin maaliskuussa 2013

    Tehoeroa löytyy helvetisti, joten mikä ois otollisin aika ostaa uutta ? Vai meinaatko oikeesti että 2014 heinäkuussa ois kannattanu ostaa GTX 780 ? Ei. Ei tosiaan ois kannattanu.
     

Jaa tämä sivu