Joo siis näinhän asia on! Vai mitä tarkoitat? Annoin kolme esimerkkiä, että mitä tarkoittaa 30% luvatusta, 30% alle luvatun ja 30% yli luvatun. Kaikki ovat tottakai eri asioita. Ja se mistä tämä kaikki lähti oli se, että testissä luki, että Antec:n 430W NEO HE antaa 30% yli luvatun. Ja sen jälkeen joku sanoi, että sen voi ymmärtää monella eri tavoin. Sen takia pistin nuo kolme esimerkkiä, että miten asia ilmaistaan jos puhutaan 30% yli tai 30% ali tai 30% jostakin ELI KAIKKI OVAT ERI ASIOITA ja niitä ei voi ymmärtää kahdella tai kolmella tai usealle muulla tavalla vaan jokainen noista tarkoittaa vain yhtä ja ainoaa asiaa. ...huh hu onneks ei tarvitse olla matikan maikka
"30% yli luvatun" on vähän eri asia, kuin "yli 30% luvatusta" Nämä tarkoittavat samaa, koska "yli" sanan vaihto paikasta toiseen EI muuta lauseen merkitystä!! "30% luvatusta, 30% alle luvatun ja 30% yli luvatun" Nämä ovat tietty ERI asioita, mutta eihän tuossa olekaan yli sanaa kuin yhdessä esimerkissä!! Tämä on suomen kieltä, joten tervemenoa vain suomenkielen lehtoriksi.
Joo meikälle kävi pieni lapsus eli jäi tuosta tuo "yli" sana huomioimatta tuosta viimeisestä. Ja muutes Straiffi on oikeassa! Nuo ovat kaksi eri asiaa: "30% yli" Tarkoittaa, että 30% yli 430W:sta on tasan 559W. mutta yli 30% 430W:sta tarkoittaa 30%< Eli siis enemmän kuin sen 30% joten vastaus voi olla 578W, 592W, 600W tai 612W tai mitä vain kunhan se on yli 30% 430W:sta eli yli sen 559W:n!
Joo, näin se on tai sitten vain yhteys jonkin yliopiston laitoksiin(matikka ja suomen kieli) ja pyytää selvittämään semantiikan...
PeteTK: Mistä nuo desibelilukemat ovat peräisin? -- 11 aasia on 10% enemmän kuin kymmenen aasia. 12 aasia on yli 10% enemmän kuin kymmenen aasia.
Ja niitähän riittää ihan jonoksi asti,monesti...DDD Tuo pitää paikkansa tietty...liittyykö se mitenkä tähän "30% yli luvatun" on vähän eri asia, kuin "yli 30% luvatusta" keskusteluun?
Aivan, siellähän niitä näkyy mitatun. Mittalaitteet ja järjestelytkin vaikuttavat melko luotettavilta. Tosin se ei sattunut silmään, onko tietyn merkkisiä laitteita mitattu useampia kappaleita, vai onko tulos vain yhdestä yksilöstä. Siihen myös pitänee varautua, että eri tuotantosarjojen powereissa voikin olla eri sisuskaluja - eli esim. flekti voi olla toisessa ykslössä eri valmistajan tuote kuin toisessa saman mallisessa laitteessa, ja siten äänikin voi olla erilainen. -- Alkuperäisessä vietissä lukee siis "Yli 30% luvatusta." Sen voi edelleenkin ymmärtää kahdella tavalla, joista kai kaikki uskoisimme kirjoittajan tarkoittaneen "30% yli sen, mitä on luvattu" (eli 130%), mutta asiayhteydestään irrotettuna itse tulkitsisin sanat "vain hieman yli 30% siitä, mitä on luvattu" (siis jotain 31-34% luvatusta määrästä). Kun alkuperäinen teksti ei ole ihan kirjakieltä, tulkinnan varaa jää.
Muutama kommentti edellä oleviin juttuihin. (1) Pitäisi oikeastaan katsoa eri jännitteiden virtoja suhteessa koneen kuluttamaan virtaan kuin kokonaistehoa. (2) Tehonlähteen pitäisi sietää nopeasti vaihteleva kuorma. Äitikortin ja grafiikkakortin ottama virta vaihtelee nopeasti ja aika paljon. Parhaiten asia selviää elektronisen keinokuorman avulla, mutta oskilloskooppi paljastaa jo suurimmat erot. (3) Tehonlähteessä syntyy lähes aina hyvin korkeita ääniä erilaisissa keloissa. Kuormasta riippuen ne kuuluvat vinkumisena tai muuna epämääräisenä äänenä. Niiden vähentäminen on monimutkainen suunnitteluongelma ja komponenttien valinnan ongelma. (4) Isokokoinen ja hitaasti pyörivä tuuletin on hiljaisempi, mutta saman kokoisilla ja tehoisilla on suuria eroja. Parhaissa tuulettimissa on rullalaakerointi (roller bearing) tai keraamiset laakerit. (5) Tehonlähteiden lämpiämisessä eli hyötysuhteessa on suuria eroja. (6) Tehonlähteiden sähkökatkon kestossa on suuria eroja. (7) Johtojen ja liitinten pitää olla riittävän tukevat, ongelma tässä ei ole johdon lämpiäminen vaan johdossa syntyvä jännitehäviö. (8) Tehonlähteellä pitää olla aina vähintään 10 % pelivaraa, komponenttien toleranssien ja vanhenemisen varalta. (9) Kestävyyden kannalta käytännössä kriittisimmät osat ovat elektrolyyttikondensaattorit, piirilevyn lyijyttömät juotokset, pienjännitepuolen tasasuuntausdiodit ja suurjännitepuolen transistorit. Jos haluasi todella varmistua laadusta, pitäisi tehonlähde avata ja tunnistaa eri osien valmistajat, joilla on suuria laatueroja.
Ainakin Seasonic s12 on päivittynyt tuulettimensa osalta ensimmäisestä testistä, mutta molempien melu on mitattu.
"Alkuperäisessä vietissä lukee siis "Yli 30% luvatusta." Sen voi edelleenkin ymmärtää kahdella tavalla, joista kai kaikki uskoisimme kirjoittajan tarkoittaneen "30% yli sen, mitä on luvattu" (eli 130%), mutta asiayhteydestään irrotettuna itse tulkitsisin sanat "vain hieman yli 30% siitä, mitä on luvattu" (siis jotain 31-34% luvatusta määrästä). Kun alkuperäinen teksti ei ole ihan kirjakieltä, tulkinnan varaa jää." Jep, samaa mieltä. Eli kannattaisi olla vähän tarkempi ilmaisuissaan...
tänne ei olla vastattu vähään aikaan mutta toivon että joku tähän vastaisi elikkäs ajattelin tässä joskus sellaista modia että laittaisi noctuan 8 Cm tuulettimen pörisemään tähän HEC:n virtalähteeseen. ainakin ääni hiljenisi mutta oisko kellään tietoa että onko se sitten turvallista että nouseeko lämmöt vai viileneekö? kun ajattelin saada tästä koneesta loppujen lopuksi lähes äänettömän. kun olen tälläinen äänettömyyden ystävä
ainakin tuossa on vakiokierroksilla (1800 RPM) 53 CFM ilmavirta. sitten jos pistää sen low noise adapterin siihen niin on 1300 RPM ja 39 CFM ilmavirta. viihtisikö sitä pitää tuota adapteria tuossa että olisi vain 1300 RPM, vai pitäisikö sitä pitää tuolla enemmällä? kun ei niitä lämpötiloja mistään näe niin vähän paha sanoa itse.
Jos haluat hiljaisemman virtalähteen niin tuollaisella kepulikonstilla et tule onnistumaan. Tuulettimen äänekkyyteen vaikuttaa ylivoimaisesti eniten sen pyörimis nopeus. Ja jos noiden tuulettimien pyörimisnopeus on sama niin ei niillä ole suurta eroa äänen suhteen. Mutta oletettavasti noctua on kuristettu alhaisemmille kierroksille jolloin se olisi huomattavasti hiljaisempi. Seurauksena se että jäähdytyskyky heikkenee ja virtalähteen kuumuus nousee jopa vaarallisen korkeaksi. Osta siis uusi jos olet hiljaisuuden ystävä.
Jos kunnolla alat modata, koita sijoittaa riittävän tehokas tuuletin jonkin hyvin vaimennetun tunnelin sisään powerin ulkopuolelle, niin että ilma tulee tunnelin läpi powerille. Tunnelin pitää tosin olla melko pitkä, mielellään tehdä sen verran mutkia, ettei ääni pääse säteilemään suoraan sitä pitkin, ja paksuuttakin olisi oltava niin, ettei tunnelin päihin synny äänekkäitä pyörteitä. Voi mennä vaikeaksi tavallisessa kotelossa. Helpointa ontosiaan ostaa poweri, jossa osat on mitoitettu jäähtymään riittävästi pienemmällä ilmamäärällä.
Jos jostain löytyy tehonlähteiden hyötysuhdetietoja, niin niistä kannattaa valita joku parhaasta päästä. Mitä parempi hyötysuhde, sitä vähemmän syntyy pois kuljetettavaa lämpöä. Jos löytyy testi, jossa tehonlähteitä on kuormitettu lyhyillä (alle 1 us) vaihtelevilla pulssikuormilla, niistäkin kannattaa valita parhaita. Vaativimmat ovat +3.3 V ja +5 V jännitteet. Kuorman vaihtelu on hitaampaa +12 V jännitteessä. Tällainen kuormitusmittaus kertoo paljon tehonlähteen sisäisestä laadusta ja siihen käytetyistä osista. Olen nähnyt tällaisia testejä ammattilaitteille, mutta en PC:n tehonlähteille.
muuten, sain tosta tommoisen idean että kun meillä on tommonen lämpötila mittari missä on johdon päässä oleva sensori jolla voi mitata vaikka virtalähteen ilman lämpöä, niin jos mää hankkisin tuohon uuden tuulettimen vaikka noctualta, virtalähteeseen siis. niin jos ulostulevan ilman lämpötila on pienempi kuin nyt on niin mää todennäköisesti voin pitää sen? nyt ilma näyttää olevan 24.5-27.5c lämmintä. jos tuo lämpö pysyy edes samana niin eiköhän sen virityksen pystyisi pitämään? toivottavasti ymmärsitte jotain kauheeta selitystä aina.