1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Virtaa!?!

Viestiketju Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä -osiossa. Ketjun avasi fiikus 12.04.2007.

  1. qwerty83

    qwerty83 Regular member

    Liittynyt:
    06.09.2006
    Viestejä:
    159
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    OK, aloitan tämän postauksen ilmoittamalla, että en ota niinkään kantaa mikä on hyvä powerimerkki ja mikä ei, vaan pyrin hiukan selventämään noita mittauskriteerejä. Otan lähinnä kantaa tuohon lainauksen viimeiseen lauseeseen.

    Oleellista näissä merkinnöissä onkin minkälaista ulostulevan "virranlaatu" on, eli käytännössä valmistaja antaa mitatulle ulostulevalle teholle tietyt toleranssit ja mitattu ulostulevateho, joka pysyy toleranssien sisällä voi olla hyvinkin tuo 430W niin, että virran laatu pysyy heidän mittaustoleransseissa (esim. jännite ei laske arvoa x alemmaksi, kuormitettaessa lähdettä kuormalla y)

    Eli on hyvin mahdollista, että ulkopuolinen taho testaa virtalähteen hiukan löyhemmillä toleransseilla, voi heidän mittauspöytäkirjat näyttää helposti vaikkapa että virtalähteestä saadaan helposti tuo ed.mainittu 560W, ilman että esim. jännite muuttuu huolestuttavasti heidän mielestään. (lue: on vielä täysin toimintavarma).

    Yleensäkin jos valmistaja haluaa pitää itsellään luotettavan maineen, on hyvin oleellista testata esim. virtalähde erittäin tiukoilla toleransseilla ja nämä toleranssit voi pitää lähestulkoon mitä tahansa sisällään, vaikka maksimilämpötilan mitä mittaustilanteessa sallitaan teholähteen tuottavan. Tarkoitus tietenkin luvata tuo 430W periaatteella "ihan missä vaan, ihan milloin vaan" , eli se on valmistajan antama takuu tehonmäärälle ja tuotteen laadulle.

    Noista pitäisi kyllä kaikkien osata tehdä omat johtopäätökset tuotteiden laadusta ja kannattaa ensin lukea esim. http://www.mbnet.fi/mblabra/esittely/virtalahteet.aspx
    tai katsella, pähkäillä ja googlettaa vaikkapa hifistien (siis tarkoitan oikeiden HC hifistien) laitteiden hintoja / tehoja ja verrata niitä arkipäiväisiin merkkeihin. Huomaa välittömästi, että hifistin tuotteelle luvataan ulostulevaa tehoa esim. 99% vähemmän, mitä esim. yleisille "normaalikäyttäjän" tuotteille hinnan ollessa kuitenkin tuhansia euroja enemmän. Avaamalla tällaisen tuotteen ohjekirjan/mittauspöytäkirjan ja tutkimalla siinä olevia mittausperusteita erot alkavat löytymään.
     
    Viimeksi muokattu: 14.04.2007
  2.  

Jaa tämä sivu