1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Virransyöttöongelma Acer 8920G?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi Benares 04.07.2011.

 1. Benares

  Benares Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  118
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minulla on ollut Acer 8920G kannettava kolme vuotta eikä siinä ole ollut juuri ongelmia - kunnes niitä nyt ilmaantui samassa yhteydessä kunalkuperäinen akku lakkasi toimimasta; se ei suostu enää latautumaan. Ilman akkua kone ei edes käynnisty.

  Ostin uuden akun ja panin sen koneeseen. Kone toimi sen avulla niin kauan kuin siinä riitti virtaa (ilmaisin näytti että akussa oli aluksi yli 50 %:n varaus, mutta se väheni koko ajan ja näkyi teksti: not charging - ei lataudu). Kun uuden akun virta loppui, kone sammui eikä suostunut enää käynnistymään - ei akun kera eikä ilman akkua.

  Kokeilin vielä vaihtaa vanhan, alkuperäisen akun takaisin ja kävi niin, että kone toimi ihan normaalisti sen ajan kuin akussa liitti virtaa, mutta sen jälkeen ei enää lainkaan.

  Mikä neuvoksi? Olisin kovin kiitollinen, jops joku osaisi auttaa.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,235
  Kiitokset:
  836
  Pisteet:
  193
  Ensimmäiseksi tulee mieleen, että virtalähteesi on rikki. Tuohon viittaa se, että kone ei toimi pelkällä verkkolaitteella, eikä akku lataudu, kun se on paikallaan ja virtalähde yhdistetty.
   
 4. Benares

  Benares Regular member

  Liittynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  118
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitos, Pertti, vastauksesta! Voiko virtalähde olla rikki, vaikka käynnistyspainikkeessa palaa valmiusvalo ja kone lähtee käynnistymään, kun sitä painaa? Tosin kone sitten sammuu jo alkukäynnistyksen aikana. Etupaneelissa palaa lisäksi akun latausvalo (oranssi kiinteä valo).

   
  Viimeksi muokattu: 04.07.2011
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,235
  Kiitokset:
  836
  Pisteet:
  193
  Itselläni on kokemuksia vain toisen merkkisistä läppäreistä, joten suoria johtopäätöksiä merkkivalojen toiminnasta en voi tehdä. Sammutetussa ThinkPadissa ei kuitenkaan pala mitään merkkivaloja, kun akku puuttuu, vaikka virtalähde on yhdistetty. Ymmärtääkseni kaikki kunnossa olevat läppärit kuitenkin toimivat verkkovirralla ilman akkua.

  Maallikon on hieman vaikea selvittää, tuleeko virtalähteestä riittävästi virtaa. Helpoiten virtalähteen toiminnan voisi varmistaa kokeilemalla toisella samanlaisella virtalähteellä. Tuo "samanlainen" täytyy ottaa kirjaimellisesti, koska eri merkkien virtalähteissä on samoista jännite- ja virta-arvoista huolimatta yleensä erilaiset liittimet.

  Itse epäilen edelleen virtalähdettä, mutta jos jollakulla on kokemusta tilanteesta, jossa läppärin akut purkautuivat toimivasta virtalähteestä huolimatta, hän varmaan liittynee keskusteluun.
   
 6. ugge

  ugge Regular member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  1,146
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  48
  Siellä koneesi vasemmassa takakulmassa on paikka latausjohdolle...
  Ota akku koneesta irti ja ruuvaa irti se vasemman takakulman saranan suoja, tarkista onko johto irronnut latauspistokkeesta.
  Latausvalo saattaa palaa tai vilkkua jos irronnut johto saa vielä heikkoa kontaktia pistokkeeseen.

  Yleensä miinusjohto pettää juotoksesta latausliittimessä, harvemmin punainen.

  Jos tämä on vikana niin kolvi kauniiseen käteen ja uusi juotos...
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2011
 7. JLybox

  JLybox Member

  Liittynyt:
  03.08.2011
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itsellä oli samaa vikaa täsmälleen saman läppärin kanssa. Seurasin uggen ohjeita, ja kappas vaan, musta miinusjohto oli pettänyt (katkennut) latausliittimeen ja sai heikon kontaktin eristemuovisukan sisällä satunnaisesti (välillä toimi pari päivää satunnaisesti, useimmiten ei).

  Itsellä ei ole kolvia, mutta nyt ainakin tiedän missä on vika!
   

Jaa tämä sivu